مدارس در انتظار کلاس اولیها
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش ثبت نام دانش آموزان پایه اول ابتدایی در سال تحصیلی جدید حضوری است. مشاهدات میدانی نشان میدهد خانوادهها از این موضوع راضی هستند و برای ارتقای سطح کیفیت آموزش از مسوولان مدارس مطالباتی دارند.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه ایران نوشت: درهای مدارس ابتدایی کشور این روزها به روی والدین یک میلیون و ۵۰۰ هزار کلاس اولی باز شده تا خانوادههای این دانشآموزان بتوانند فرصت ثبتنام حضوری را پیدا کنند. سه روزی میشود که خانوادهها برای ثبتنام دانشآموزانشان در حال رفتوآمد به مدارس هستند. اگرچه مسئولان آموزش و پرورش اعلام کردهاند که خانوادهها میتوانند غیرحضوری و از طریق سامانههای پادا ثبتنام را انجام دهند و اینکه هیچ مدرسهای خصوصاً برای کلاس اول نباید آزمونی برگزار کند، اما برخی از مدیران میگویند حضور دانشآموز کلاس اولی در مدرسه مهم است.
امسال هم مثل سال گذشته از آن شلوغیهای ثبتنام کلاس اولیها و سروصدای بچهها خبری نیست، اما هستند خانوادههایی که در تلاشند مدرسه بهتری برای دانشآموزانشان پیدا کنند برای همین خیلیها حضوری به مدرسه میروند. مدیران مدارس هم این رفتار خانوادهها را تأیید میکنند و میگویند خیلی از خانوادهها در روزهای آینده برای ثبتنام مراجعه میکنند یا برخی هنوز به جمعبندی لازم برای ثبت نام فرزندشان در یک مدرسه مشخص نرسیدهاند. تعدادی هم میآیند و مدرسه را میبینند و میروند.
موضوعی که مدیر دبستان شهرتاش در منطقه ۷ درباره آن بیشتر توضیح میدهد: «خیلی از خانوادهها برای ثبتنام آمدهاند. تاکنون ۴۰ دانشآموز را پیشثبتنام کردهایم فکر میکنم که در روزهای آینده بیشتر هم میشود با این همه خیلی از خانوادهها هم در اواخر خرداد ماه مراجعه میکنند و بیشتر ثبتنامها آن زمان است.» در همین مدرسه دو خانواده با پسران ۷ سالهشان حضور دارند. هر دو زیرچشمی به هم نگاه میکنند. آنقدر صورتهایشان کوچک است که ماسک روی آن نمینشیند برای آنها که پیش دبستانی هم نرفتهاند حالا دیگر مدرسه جای عجیب و غریبی است. این را پدر کیان میگوید: «از وقتی که وارد مدرسه شدیم از کنار ما آنطرفتر نرفته است. بچهها بهخاطر این یکسال و چند ماهی که فقط در خانه بودند غیراجتماعی شدند. من از مدیر مدرسه هم خواستم کاری کند که سال آینده کلاسهای دانشآموزان پایه اول حضوری باشد. این بچهها باید آموزشهای ابتدایی را در مدرسه یاد بگیرند. آنها در خانه فقط با ما در ارتباط هستند و ما هر چقدر درباره نظم و انضباط حرف بزنیم آنها گوش نمیدهند.» از کیان میپرسم دلت میخواهد در مدرسه چه کاری انجام دهی؟ میگوید: «دوست پیدا کنم. بازی کنم. مشق بنویسم» میگویم الان که برای اولین بار به مدرسه آمدهای چه احساسی داری؟ میگوید: «حس درس خواندن دارم.» میگویم دوست داری مدرسهها باز باشد یا دوست داری در گوشی مامان و بابا به صورت مجازی درس بخوانی؟ میگوید: «توی گوشی مامان درس بخونم و خانه باشم را بیشتر دوست دارم.»
مادر امیرعلی نزدیکتر میآید و حرفهای پدر کیان را تأیید میکند: «دوستانم که دانشآموز کلاس اولی داشتند معتقدند فرزندانشان هیچ آموزشی ندیدهاند. به آقای مدیر هم گفتم اگر واکسیناسیون برای معلمان انجام شود بهتر است کلاسها حضوری باشد حداقل این قول را بدهند که چند روز در هفته حضوری بیایند. اما فتحی مدیر مدرسه حرف دیگری میزند: «اولویت اصلی سلامت بچهها و معلمان است. این چند روز خیلی از خانوادهها نگران غیرحضوری بودن مدارس بودند. ما هم گفتیم که هر تصمیمی ستاد بگیرد ما هم اجرایی میکنیم» همین غیرحضوری بودن آموزش موجب شده تا برخی از خانوادهها در این روزهای ثبتنام به مدرسه مراجعه کنند و از مدیر مدرسه بخواهند تا دانشآموزشان تکرار پایه داشته باشد. مادر همایون یکی از همین والدین است: «پسرم اصلاً الفبا را بلد نیست. البته مدرسه دیگری ثبتنام کرده بودم و معلمش نتوانست به خوبی با پسرم ارتباط برقرار کند و او وسط سال نسبت به درس بیانگیزه شد. امروز آمدم تا در این مدرسه ثبتنام کنم و از مدیر خواستم تا کلاس اول را دوباره بخواند.» محمدرضا فتحیمقدم نظر دیگری دارد: «تعدادی از خانوادهها گفتهاند که بچهها کلاس اول را دوباره بخوانند، اما ما این اجازه را نمیدهیم. پیشنهاد میکنم که در کلاسهای تابستانی که منطقه برای دبستانیها گذاشته است حضور داشته باشند و درس را در سه ماه تابستان ادامه دهند در کلاس دوم هم ما سعی بر تکرار داریم.»
نگران کلاسهای غیرحضوری هستم
در کنار مدرسه ۲۱ بهمن در منطقه ۱۲ تهران هم دو خانواده بیرون از مدرسه ایستادهاند. مادر محمدرضا درباره ثبتنام فرزندش میگوید: «امروز مدارک پسرم را آوردم و پیشثبتنام انجام دادم. البته گفته بودند در سامانه شاد هم میتوانیم انجام دهیم، اما خیلیها حضوری آمدند. بیشتر میترسم که در سامانه نتوانیم ثبتنام کنیم برای همین خودم آمدم. بیشتر هم درباره کلاسهای سال بعد پرسیدم که کلاسها حضوری است یا غیرحضوری. راستش بیشترین دغدغهام این است که کلاسها غیرحضوری باشد واقعاً آموزش به بچه کلاس اولی سخت است. مدیر مدرسه اعلام کرد که منتظرند تا معلمان واکسیناسیون شوند، اما هنوز چیزی معلوم نیست.» او درباره شهریه مدرسه هم میگوید: «این مدرسه نمونه دولتی است و باید حتماً پولی را پرداخت کنیم فعلاً برای پیشثبتنام از ما هزینهای نگرفتند، اما تأکید کردند که باید مشارکت داشته باشیم.»
کمبود معلم برای کلاس اول
در دبستان دخترانه طالقانی که مدیرش خانم منصوره عسگری است وضعیت به گونهای دیگر است. آنطور که مدیر مدرسه میگوید خانوادههای بسیاری در همین سه روز برای ثبتنام مراجعه کردند و مدیر مدرسه هم خواسته تا دانشآموزان به همراه والدینشان در مدرسه حضور داشته باشند: «ما باید دانشآموز را ببینیم. به نظرم ثبتنام برای کلاس اولیها حضوری باشد خیلی بهتر است. در این چند روز فقط مدارک دانشآموزان را میگیریم. آزمون و مصاحبهای هم نداریم. خیلی از خانوادهها آمدند. در این مدرسه دو کلاس اول داریم که برای سال پیش ۳۸ دانشآموز در هر کلاس بودند. امسال هم پیشبینی میکنیم جمعیت کلاس اولیها زیاد باشد. بارها هم به منطقه گفتیم که کمبود نیرو داریم و نیاز است کلاسها بیشتر شود، اما خب این مشکل نه فقط برای مدرسه من بلکه در تمامی مدارس ابتدایی وجود دارد.» او درباره گرفتن شهریه از خانوادهها میگوید: «مدرسه دولتی است و هیچ شهریهای دریافت نمیکنیم، اما مشارکت اولیا را هر سال داریم. هیچ اجباری نداریم، اما خانوادهها از صدهزار تومان تا یک میلیون تومان مشارکت دارند.»
شهریه غیردولتیها را گران نکنید
در مدارس غیرانتفاعی هم مسأله اصلی خانوادهها شهریه است. هنوز شهریهای از سوی مسئولان آموزش و پرورش مصوب نشده است و همین موضوع موجب نگرانی برخی از خانوادهها شده است. یکی از همین خانوادهها کنار مدرسه غیردولتی اتحاد ایستاده است. مدیر مدرسه به او گفته است که شهریه پیشثبتنام را باید پرداخت کند او هم یک میلیونی کارت کشیده تا بعد از اعلام مصوب شهریههای غیردولتیها مابقی را به مدرسه پرداخت کند: «وضعیت اقتصادی خانوادهها خوب نیستای کاش آموزش و پرورش کمی شرایط اقتصادی این روزهای خانوادهها را درک میکرد. بهخاطر کرونا خیلی از پدرها و مادرها شغلشان را از دست دادهاند. موضوع مدرسه رفتن بچهها برای همه خانوادهها مهم است. در این منطقه مدرسه دولتی خوبی پیدا نکردم مجبور شدم که او را در غیرانتفاعی ثبتنام کنم.» خانم طاهریزاده مدیر مدرسه هم این دغدغه خانوادهها را تأیید میکند و میگوید: «شهریه را هنوز اعلام نکردند، اما گفته شده تا ۳۰ درصد افزایش شهریه خواهیم داشت. کلاس اولیها در سال گذشته ۸ میلیون تومان پرداخت میکردند امسال ممکن است ۱۰ میلیون تومان شود. باید رعایت مردم را کرد. این حق بچهها است که از بهترین امکانات استفاده کنند. ما از خانوادهها خیلی کم برای پیش ثبت نام پول میگیریم و در طول سال هم خانوادهها میتوانند پرداخت کنند.»
خانوادهها فریب وعدههای مدارس غیردولتی را نخورند
در صورت انصراف خانوادهها از پیشثبتنام تا ثبتنام قطعی، کل مبلغ شهریه و تا زمان بازگشایی مدارس، ۹۵ درصد شهریه به خانوادهها بازگردانده خواهد شد. این موضوع را سعید صالح، مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش و پرورش میگوید: شرایط حضوری و یا مجازی بودن کلاسهای درس برای سال تحصیلی آینده هنوز مشخص نیست، اما در صورت انصراف خانوادهها از پیشثبتنام تا ثبت نام قطعی، کل مبلغ شهریه و تا زمان بازگشایی مدارس، ۹۵ درصد شهریه به خانوادهها بازگردانده خواهد شد. از زمان شروع سال تحصیلی تا قبل از امتحانات نوبت اول نیز در صورت انصراف اولیا ۵۰ درصد شهریه بازگردانده خواهد شد، ولی پس از برگزاری امتحانات نوبت اول شهریهای به خانوادهها عودت نخواهد شد.
او با تأکید بر اینکه هنوز شهریه مصوب مدارس غیردولتی اعلام نشده است گفت: مدارس در صورت پیشثبتنام فقط میتوانند شهریه را بر اساس شهریه سالجاری دریافت کنند و دریافت هرگونه شهریه اضافی تخلف محسوب میشود. شهریه ثابت مدارس غیردولتی در صورت برگزاری کلاسهای حضوری و یا مجازی، یکسان است و تفاوتی نخواهد داشت. فوق برنامههای مدارس غیردولتی در صورت مجازی شدن کلاسها برگزار نمیشود و اگر شهریهای بابت آن گرفته شده است باید به خانوادهها برگردانند.
صالح ادامه داد: نحوه پرداخت شهریه ثابت مدارس غیردولتی طبق توافق خانوادهها با مدرسه خواهد بود، ولی میزان شهریه فوق برنامه مدارس غیر دولتی باید با توافق انجمن اولیا و مربیان مدرسه و اداره آموزش و پرورش منطقه انجام شود. خانوادهها فریب وعدههای برخی مدارس غیردولتی از قبیل تضمین در قبولی کنکور و یا اعزام به مسابقات جهانی و دریافت نشان بینالمللی را نخورند و بر اساس شهریه مصوب اعلامی ثبت نام کنند. سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۶۰۳ شکایت از مدارس غیردولتی داشتیم که شامل گرفتن شهریه اضافی، وصول پول برای کلاسهای فوق برنامه، حقوق معلمان و ... بوده است که ۹۸۰ شکایت مختومه شد و هزار و ۶۰۰ شکایت در فرایند پیگیری و صدور حکم است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *