«درسهایی برای دنیای پسا کرونا» منتشر شد
- از فرید زکریا پیشتر آثاری، چون «از ثروت به قدرت»، «آیندهی آزادی»، «بازی بزرگان» و «دنیای پسا آمریکایی» ترجمه شده است که از کتاب دنیای پسا آمریکایی ترجمههای مختلفی در بازار موجود است. این کتاب در سطح جهان نیز مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
عنوان اصلی کتابِ «درسهایی برای دنیای پسا کرونا»، Ten lessons for the post pandemic world میباشد که مترجم کتاب با توجه به محتوای آن که مرتبط با بیماری همه گیر کرونا بوده و برای مأنوستر شدن عنوان برای مخاطب ایرانی، این عنوان را برای آن انتخاب کرده است.
زکریا در این کتاب معتقد است که ما هماکنون وارد دنیای پساکرونا شدهایم، شوک اولیه را از سر گذرانده و سبک زندگی مان را کاملا تغییر دادهایم، وی به دنیایی نگاه میکند که ممکن است برای مدتی همینگونه ادامه داشته باشد و یا بیماری خیلی زود کنترل شود، اما تغییری که در انسان رخ میدهد، تغییری گذرا نیست، لذا سعی میکند با بررسی تاریخچه بیماریهای همه گیری، چون آنفولانزای اسپانیایی، سارس، آنفولانزای خوکی و پرندگان و دیگر بیماریهایی از این دست، علت وضعیت امروز را تحلیل و تصویری از دنیایی که در پیش خواهیم داشت ارائه کند.
نویسنده در فصلهای دهگانه کتاب، علت موفقیت برخی و شکست برخی کشورها را در مواجهه با بیماری بررسی میکند و از آن درسی برای حاکمان در آینده میگیرد، به انسان نگاه میکند و پیشنهاد میکند چه سبکی از زندگی را در پیش بگیرد تا در موارد مشابه در آینده آسیب کمتری ببیند، به دنیای حرفهایِ پزشکی و رفتارها و صحبتهای متناقض آنها میپردازد، به دنیای دیجیتال آینده مینگرد و تحولات ممکن آن را بررسی میکند و جهانی سازی و نابرابری جهانی را مورد کنکاش قرار میدهد و رقابتهای قدرتهای جهانی به ویژه چین و آمریکا را مورد بررسی قرار میدهد.
یکی از مزایای اصلی کتاب «درسهایی برای دنیای پسا کرونا»، بررسی تاریخی هر یک از موضوعات مد نظر نویسنده است. اگر او به بیماری به عنوان یک امر پزشکی مینگرد، تاریخچهی بیماریهایی از این دست را نگاه میکند. اگر به آمادگی مردم و مواجههی آنها با بیماریها نگاه میکند، این موضوع را در بستر تاریخی خود مینگرد. اگر به تحولات شهر نشینی در دنیای امروز بر اثر بیماری کرونا مینگرد، موارد مشابهی را که در تاریخ اتفاق افتاده است را نیز مورد بررسی میکند. اگر به آیندهی درگیری محتمل قدرتهای جهانی میپردازد، موارد مشابه رقابت و همکاری قدرتها در گذشته را نیز مد نظر قرار میدهد و اگر به بحث جهانی سازی و نابرابری نگاه میکند، امروز را به عنوان یک برش جداگانه مد نظر ندارد و سیر تاریخی این مباحث را نیز بررسی میکند. این رویکرد به مخاطب کمک میکند که اولاً بتواند هر بحثی را به صورت جامعتر بررسی کند و حتی اگر اطلاع زیادی از این موارد ندارد با نویسنده همراه شود و دیگر اینکه با نگاه کردن به وضعیت تاریخی جهان در موارد مشابه، سردرگمی و نگرانی کمتری احساس کند و این موضوع را درک کند که انسان به واسطهی انعطاف زیادی که دارد، مشکلاتی از این دست را همیشه پشت سر گذاشته و از آن موفق بیرون آمده است.
این کتاب تلاش میکند برای هر فردی در هر جایگاهی که قرار دارد، تصویری از وضعیت محتمل در آینده ترسیم کند و آمادگیهای لازم را به او بدهد، اما جان کلام زکریا آن است که «هیچ چیز از پیش نوشته نشده است» و همهی موارد مطرح شده در کتاب سناریوهای محتملی است که با توجه به انتخابها و رفتارهای ما، ممکن است به واقعیت پیوسته و یا شکلی کاملا متفاوت به خود بگیرد.
این کتاب در۲۵۲صفحه و با قیمت۵۰هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
انتهای پیام/