ارتباط کم خونی با ویتامین B۱۲
محققان میگویند کمبود ویتامین B ۱۲ در بدن میتواند باعث بروز مشکلاتی برای سلامتی شود.
خبرگزاری میزان -
_ باشگاه خبرنگاران به نقل از اکسپرس نوشت: ویتامین B ۱۲ یکی از ویتامینهای اصلی مورد نیاز بدن است و کمبود آن میتواند باعث بروز مشکلات جدی برای سلامت بدن شود. یکی از کاربردهای اصلی ویتامین B ۱۲ در ساخت گلبولهای قرمز خون است. از این رو، باید به مصرف کافی این ویتامین اهتمام ویژهای داشت.
علائم کمبود این ویتامین در بدن به آرامی مشاهده میشود و میتواند بخشهای مختلف بدن را درگیر کند. یکی از دلایل کمبود ویتامین B ۱۲ بیماری کم خونی پرنیشیوز یا کم خونی بدخیم است. در این حالت که یک بیماری خودایمنی محسوب میشود سیستم ایمنی بدن اقدام به حمله به بافت دیواره معده میکند. سلولهای دیواره معده فاکتور داخلی را ترشح میکنند که برای جذب ویتامین B ۱۲ ضروری است؛ بنابراین با تخریب دیواره معده و نبود فاکتور داخلی، در نهایت کمبود ویتامین B ۱۲ بروز کرده و فرد دچار کم خونی بدخیم میشود.
متخصصان انگلیسی میگویند علائم بیماری کم خونی بدخیم میتواند شامل طیف گستردهای باشد، اما مهمترین آنها شامل موارد ذیل میشود:
۱- احساس خستگی شدید
۲- تنگی نفس حتی پس از انجام یک فعالیت سبک
۳- تپش قلب
۴- سردرد
۵- کاهش اشتها
۶- زخم دهان یا زبان
بیماری کم خونی بدخیم میتواند به دلیل سابقه خانوادگی بروز کند که در این حالت به آن کم خونی مخرب مادرزادی اطلاق میشود. در افراد بالغ علائم این بیماری تا پیش از سن ۳۰ سالگی بروز نمیکند و میانگین سن تشخیص این بیماری ۶۰ سال است.
راهکارهای درمانی کم خونی ناشی از ویتامین B ۱۲ به دلایل بروز آن بستگی دارد. اگر کمبود ویتامین B ۱۲ ناشی از بیماری کم خونی بدخیم باشد یک دوره تزریق آمپول این ویتامین تجویز میشود. سرویس سلامت همگانی انگلیس میگوید اگر کمبود ویتامین B ۱۲ به دلیل فقر غذایی و رژیم غذایی نامناسب است، مصرف قرص این ویتامین توصیه میشود.
با این حال، مواد غذایی زیادی هستند که حاوی ویتامین B ۱۲ هستند. از مهمترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
۱- گوشتها
۲- ماهی سالمون و تن
۳- شیر و فرآوردههای لبنی
۴- تخم مرغ و به طور کلی تخم ماکیان و پرندگان
ویتامین B ۱۲ تنها منبع حیوانی دارد و منابع گیاهی فاقد این ویتامین هستند. از این رو، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی میکنند به راحتی به کمبود ویتامین B ۱۲ دچار میشوند. به این افراد توصیه میشود در کنار وعدههای غذایی روزانه خود از مکملهای غذایی حاوی ویتامین B ۱۲ بهره ببرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *