آخرین خبرها از عرصه نمایش/ بازپخش نمایشهای دهه چهل خورشیدی در رادیو نمایش
به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:
بازپخش نمایشهای دهه چهل خورشیدی در رادیو نمایش
از امروز، شنبه اول خرداد ماه، رادیو نمایش، داستانها و نمایشهای دهه چهل خورشیدی را که در آن دوران به نام «یکی بود یکی نبود» از رادیو پخش میشد، به روی آنتن میبرد.
نخستین سریال مجموعه «یکی بود یکی نبود» که این هفته از اول خرداد در شش قسمت از رادیو نمایش پخش میشود «ناخلف» نام دارد و درباره دو پسر است که بعد از مرگ پدرشان بدون در نظر گرفتن آبروی خانواده دست به تاراج اموالش میزنند و درپی آن اتفاقاتی میافتد که خواهید شنید.
«ناخلف» به تهیه کنندگی مهدی شرفی، نویسندگی احمد بهبهانی.
کارگردانی صادق بهرامی، گویندگی مانی و با هنرمندی مهین دیهیم، ایرج جنتی عطایی، مسعود تاجبخش، سیروس ابراهیم زاده، بهزاد فراهانی و رامین فرزاد از امروز ساعت ۱۴ به مدت یک هفته از رادیو نمایش پخش میشود.
آغاز فروش بلیت نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم»
همزمان با رونمایی از پوستر نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» فروش بلیت نمایش در سایت تیوال آغاز شد.
نمایش "آمده بودیم اینجا بمیریم" به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری سوم خرداد همزمان با روز آزادسازی خرمشهر در تماشاخانه سرو افتتاح می شود. ساعت اجرای شروع نمایش ۱۹:۳۰ خواهد بود که پیش از آن افتتاحیه هم انجام می شود.
نمایش "آمده بودیم اینجا بمیریم" برگزیده سوم نمایشنامه نویسی و تقدیر بازیگری مرد در هفدهمین جشنواره سراسری تئاتر مقاومت را داراست.
مریم منصوری نویسنده و کارگردان نمایش "آمده بودیم اینجا بمیریم"این نمایش را با یاد و احترام به محمد جهان آرا،به خرمشهر تقدیم کرد که چشم های کارون بر او خیره بود.
بازیگران و عوامل نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» عبارتند از:
بازیگران: (به ترتیب ورود به صحنه) دریا یاسری، ندا گلرنگی، محسن پوشایی، نازنین نادرپور، پرهام روئین، پری ناز لطف الهی
طراح صحنه: سینا ییلاق بیگی
طراح نور: علیرضا میرانجم
طراح گریم: پریسا کیومرثی
طراح لباس: مریم منصوری
طراح پوستر: میثم خاوری
روابط عمومی: ناصر ارباب
دستیاران کارگردان: روهان نیکخواه، محمدرضا عباسی.
در خلاصه نمایش آمده است: «پشت در اوین برف می اومد، درشت و تند!... انگار تیکه های پنبه که رو عبام می نشست... سوز سردی با دونه های برف به پوست صورتم می خورد و توم گُر گرفته بود... انگار یه چی، تو خرمشهر جا مونده بود و امیر هم یه تیکه داغ او بود....»
بررسی مشکلات و احداث سالنهای کوچک کاربردی در شهرستانها
بررسی مشکلات و احداث سالن های کوچک کاربردی اصلی ترین دغدغه انجمن نمایش در سال جاری است.
احمد وامق رییس انجمن هنرهای نمایشی فارس در حاشیه بازدید از شهرستانهای ممسنی و رستم با بیان اینکه بررسی مشکلات زیر ساختی تئاتر در شهرستانها یکی از دغدغه های اصلی انجمن در سال جدید است افزود: هنرمندان تئاتر برای عرضه هرچه بهتر اجراهای خود نیازمند سالن و تماشاخانه های استاندارد هستند که با توجه به ظرفیت های موجود در استان در حال پیگیری این موارد هستیم.
وامق با اشاره به بازدید اخیر از شهرستانهای مختلف افزود: طی بازدید از شهرستانهای رستم وممسنی توسط مدیر عامل و نایب رییس انجمن هنرهای نمایشی فارس رایزنی های مختلفی با اعضای شورای شهر شهرستانها صورت گرفته است تا طبق دستور العمل و اساسنامه شوراهای اسلامی و شهر و روستا در خصوص حمایت از فعالیت انجمن های فرهنگی و هنری شاهد مشارکت شهرداری ها و شورای شهر باشیم.
مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی فارس افزود: بی تردید این رویه باید در تمام شهرستانها با حمایت فرمانداران ، اعضای شورای شهر و شهرداران مورد توجه قرار بگیرد به نحوی که هر شهرستان علاوه بر سالن اصلی دارای یک سالن بلک باکس متناسب با جمعیت شهرستان نیز باشد.
مشارکت استان یزد در برگزاری چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر
در نشستی با حضور مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، دبیر جشنواره تئاتر فجر، معاون انجمن هنرهای نمایشی ایران و رئیس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی استان یزد، زمینه های مشارکت شهر جهانی یزد در برگزاری مهم ترین رویداد تئاتر کشور مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست که در دفتر قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی کشور برگزار شد، مجید جوادیان زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و احمد ندافی مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی یزد ظرفیت های شهر جهانی یزد برای میزبانی از چهلمین جشنواره تئاتر فجر را تشریح و آمادگی استان در برگزاری بخش هایی از این رویداد مهم تئاتر کشور را اعلام نمودند.
در ادامه قادر آشنا مدیرکل هنرهای نمایشی کشور، مسافر آستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر، رضا بصیرت مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران و وحید لک معاون انجمن هنرهای نمایشی کشور با پیشنهاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و رئیس هیات مدیره انجمن هنرهای نمایشی یزد موافقت نموده و مقرر گردید بخش هایی از جشنواره تئاتر فجر به میزبانی استان یزد برگزار شود.
آغاز تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» در تئاتر شهر با حضور تعدادی از مدیران خانه تئاتر
نمایش موزیکال «جنگ و صلح» به کارگردانی میثم یوسفی از روز پنجشنبه سی ام اردیبهشت با حضور عضو هیات مدیره و مدیرعامل خانه تئاتر اجراهای خود را در تالار چهارسو تئاتر شهر از سر میگیرد.
دور تازه اجراهای عمومی نمایش موزیکال «جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی از روز پنجشنبه سی ام اردیبهشت ماه با حضور بهزاد فراهانی نویسنده، کارگردان، بازیگر، رییس هیات مدیره انجمن بازیگران و عضو هیات مدیره مرکزی خانه تئاتر و شهرام گیل آبادی نویسنده، پژوهشگر، کارگردان و مدیرعامل خانه تئاتر در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر آغاز میشود.
تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی از روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت سال ۱۴۰۰، ساعت ۱۹:۳۰، مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان روی صحنه رفت.
شاهین اعلایی نژاد، محمد صمدی، مصطفی ایزدی، پریسا فلاح زاده، مرتضی حقی، هومن قاسم خانی، هانیه مهر افزون، زهرا دوستی گروه بازیگران و بازی دهندگان نمایش را تشکیل میدهند، این در حالی است که فرید نوایی آهنگساز، علی پاکدست، مریم اقبالی طراح و سازندگان ماسک و تنپوش، مرضیه سرمشقی و رفعت هاشمی سی سخت طراحان پوستر و بروشور، رضا خضرایی شاد طراح نور، نیلوفر عبدالعلیان طراح و سازنده عروسکهای بخش سایه، محمد شباهنگ شاعر، یاسر بیات نوازنده تمبک و کمانچه، عرفان خزایی نوازنده تار، مرتضی برزگرزادگان برنامه ریز و دستیار کارگردان، علی رضایی دستیار کارگردان، احمد احمدی و زهرا دوستی مدیران صحنه، مهدی صالحی عکاس، حسام کلانتری ساخت تیزر، آرش بختیاری زاده وگروه نمایش صفیر روابط عمومی دیگر اعضای گروه اجرایی نمایش هستند.
در خلاصه داستان تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» آمده است: «در مجلس بزمی دو خانواده سازهای سنتی (ایرانی) و کلاسیک (فرنگی) در حال اجرای موسیقی هستند که دو ساز جوان کمانچه از خانواده سازهای ایرانی و چنگ از خانواده سازهای کلاسیک رخ در رخ یکدیگر قرار گرفته و یک دل نه صد دل عاشق و واله و شیفته یکدیگر میشوند، اما با توجه به اختلافات بین فرهنگی و خانوادگی شان با ممنوعیت خانواده هایشان مواجه میشوند.»