آخرین وضعیت واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی / پیگیری مسایل و مشکلات دستیاران
- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اجلاس وبیناری معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور، با محوریت مسائل رفاهی دانشجویان علوم پزشکی، بررسی نظام رتبه بندی رعد، واکسیناسیون دانشجویان خط مقدم مبارزه با کرونا و وضعیت مالی دانشگاهها و با حضور سیماسادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت، بهروز رحیمی، رییس صندوق رفاه وزارت بهداشت، سیدعابدین حسینی، مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی، حسن زائری لطف، مدیرکل فرهنگی، رحمان خدابندهلو، مدیرکل دانشجویی، سیدروح الله محمدعلینژاد عمران، رییس مرکز قرآن و عترت، وحید صرامی، دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان و بهزاد تدین، معاون صندوق رفاه وزارت بهداشت، برگزار شد.
در ابتدای این نشست، سیما سادات لاری درخصوص مشکلات رخ داده در حوزه دانشجویان دستیاران و فوت تعدادی از این عزیزان طی ماههای گذشته، گفت: این اتفاق برای ما بسیار تلخ و ناگوار بوده است و همچنان تلخی آن را در کام خود حس میکنیم؛ اگر چه بخشی زیادی از تلاشهای این معاونت در دو سال اخیر در مسیر رفع مشکلات دستیاران بوده است، اما قصد داریم تا این حوادث تلخ را به یک فرصت بزرگ تبدیل کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به مشکلات دستیاران، عنوان کرد: دستیاران در مدت تحصیل خود و حضور در فضای درمانی از سه بعد در فشار هستند که یکی از این موارد مبحث معیشتی و موضوعات رفاهی این عزیزان است، مساله دوم بحث فشار کاری در این دوران است و مشکل سوم بحث آینده شغلی دانشجویان دستیاری است که این آینده شغلی سابق بر این، شرایط بهتری داشت، اما مسائل مختلف دست به دست هم داده است که کار را برای دستیاران در حال حاضر سختتر کرده است.
وی ادامه داد: در این خصوص مانند سایر مشکلات سلامت روان، عوامل زیستی، روانی و اجتماعی سهیم هستند که البته ما با برگزاری جلسات متعدد در سطح وزارتخانه و گفتگو با مسئولان ذی الصلاح در تلاشیم مشکلات این بخش از دانشجویان عزیزمان که بار سنگین درمان در مراکز بهداشتی و درمانی را بر دوش دارند، کمتر کنیم.
واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی، عنوان کرد: آمار دانشجویان علوم پزشکی که واکسن تزریق کردند در دانشگاههای مختلف متفاوت است. ممکن است در برخی دانشگاهها ۱۰۰ درصد، در برخی ۸۰ و حتی در برخی مراکز نیز ۶۰ درصد از آنها واکسن زده باشند. اما به طور کلی سیاست وزارت بهداشت اولویت واکسیناسیون همه دانشجویان حاضر در خط مقدم بیماری کرونا است، در عین حال هیچ دانشجویی علوم پزشکی که در خط مقدم مبارزه با کرونا در حال فعالیت است وجود ندارد که واکسینه نشده باشد مگر اینکه خود او تمایل به دریافت واکسن نداشته باشد.
وی افزود: برنامه ریزی وزارت بهداشت این است که تا قبل از پایان شهریورماه دانشگاهیان اعم از اساتید و دانشجویان واکسینه شوند تا بدون مشکل در دانشگاهها حضور داشته باشند، اما نباید دانشجویان برای واکسیناسیون مسافرت کنند چرا که این کار خلاف پروتکلهای بهداشتی است.
پیگیری مسایل و مشکلات دستیاران
لاری با اشاره به همکاریهای خوب معاونت فرهنگی و دانشجویی با معاونت آموزشی و حقوقی وزارت بهداشت گفت: با دکتر حقدوست و مهندس موهبتی همکاریهای مشترک و جلسات خوبی داشتیم. بررسی تعهدات دستیاران در مناطق محروم، حق الزحمه آنها، نیازمند ارزیابیها و کار کارشناسی حقوقی است. ما نیز در زمینه بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی فعالیتهای خوبی را از مدتها قبل شروع کرده بودیم و در این زمینه نیازمند مشارکت معاونتهای مختلف در سطح دانشگاهها هستیم.
تاکید بر غربالگری مشاوره سلامت روان دستیاران
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش، تاکید کرد: دانشجویان دوره دستیاری بیشتر در مراکز درمانی مشغول به کار هستند و به همین دلیل در دسترسی مناسب معاونتهای فرهنگی و دانشجویی برای انجام غربالگری مشاوره سلامت روان قرار نمیگیرند. از مدتها قبل در خصوص دستیاران جلسات مختلفی را برگزار کردیم و در این نشستها در خصوص ملزم بودن حضور دستیاران و غربالگری مشاوره سلامت روان تاکید داشتیم.
لاری همچنین با اشاره به انجام تست غربالگری در وزارت بهداشت برای دانشجویان جدید الورود، اظهار کرد: تمامی دانشجویان در وزارت بهداشت باید تست غربالگری سلامت روان بدهند تا اگر در این تست تعدادی از دانشجویان در شرایط خاص یعنی در بالای خط برش قرار داشتند در مصاحبههای اختصاصیتر مورد توجه بیشتری قرار بگیرند و مداخلات درمانی مؤثرتری را بر اساس میزان همراهی و همکاری دریافت کنند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره اولویتهای این معاونت، بیان کرد: تکمیل خوابگاههای نیمه تمام، صنعتی کردن سلف سرویسهای دانشجویی و تکمیل سالنهای ورزشی سه رسالتی است که ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی به دنبال اجرایی کردن آن هستیم. در این زمینه نیازمند همکاری تمام معاونان محترم هستیم تا قبل از پایان گرفتن عمر این دولت این رسالتها به سرانجام برسد.
رفع موانع و برگزاری انتخابات شوراهای صنفی، اصلاح آیین نامههای کار دانشجویی، تغذیه و در اولویت قراردادن اصلاح آیین نامههای اسکان و مشاوره و همکاری با معاونت حقوقی از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار گرفت.
رسالت صندوق رفاه ایجاد زمینه رشد برای دانشجویان مستعد است
در ادامه این نشست، بهروز رحیمی، رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان اینکه دانشجو باید با خاطر آسوده در دانشگاه حضور داشته باشد، اظهار کرد: با آماده سازی زیر ساختهای دانشجویی، فرهنگی، رفاهی و معیشتی میتوان شرایطی را فراهم کرد که آرامش خاطر لازم در میان دانشجویان عزیز ایجاد شود. در واقع صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت رسالتی جز توجه به دانشجویان کم بضاعت و ایجاد زمینه رشد برای دانشجویان مستعد را در اهداف طراحی شده خود ندارد.
وی ادامه داد: این رسالت به عنوان یک مأموریت اصلی همیشه مد نظر صندوق رفاه بوده و تلاش ما این است که زیرساختهایی خود را در حوزه رفاهی افزایش و برای آرامش دانشجویان تلاش کنیم. در این میان یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه کرد و این توجه باید همگانی باشد، نهضت توجه همه جانبه در ابعاد مختلف رفاهی، از لحاظ تسهیلات مالی و وامی، خوابگاه، ورزش و مسائل فرهنگی دانشجویان است که بر این اساس عزم خود را جزم کردهایم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به فعالیتهای این صندوق در سال ۱۳۹۹ و آنچه در سال ۱۴۰۰ تبیین شده است، عنوان کرد: طی دو سال گذشته ماموریت صندوق رفاه دانشجویان در وزارت بهداشت، ارتقای زیرساختهای رفاهی دانشجویان بوده است و در این مسیر رشد خوبی را در مجموعه صندوق رفاه ایجاد کردهایم. در این میان تلاش کرده ایم تا بعد جدیدی را در حوزههای برون سازمانی ایجاد کنیم تا همه سازمانهای وابسته و بالادستی همراه و هم هدف انرژی خود را با ما در یک مسیر قرار دهند که این مسیر نیز افزایش منابع وامی دانشجویان بوده است. در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۱۴ میلیارد تومان وام و تسهیلات به دانشجویان توزیع شده است، که در سال ۹۹ این عدد به ۲۵۲ میلیارد تومان افزایش یافته است و در سال ۱۴۰۰ به ۶۱۵ میلیارد تومان رسیده است.
رشد وامهای دانشجویی
وی در ادامه در خصوص حوزه سرانه وام دانشجویی، بیان کرد: در حوزه وام دانشجویی از سال ۱۳۹۸ تاکنون رشد بسیار خوبی اتفاق افتاده است به نحوی که از اعداد ۱۳۰ هزار تومان در سال ۹۸ به پرداخت ۳۵۰ هزار تومان سرانه وام تحصیلی دست پیدا کردهایم، که اتفاق بسیار خوبی است. در حوزه وام تحصیلی متأهلان نیز رشدی دو برابری را نسبت به حوزه وام تحصیلی مجردان داشتهایم که این موضوع نیز در نوع خود اتفاق مثبتی بود.
وی اضافه کرد: در حوزه وام ودیعه مسکن نیز قدمهای خوبی برداشته شد به نحوی که از لحاظ کمی و کیفی رشد بسیار بالای دو تا سه برابری را تجربه کرده ایم به نحوی که از عدد ۲۰ میلیون تومان به حدود ۶۰ میلیون تومان ارتقاء داشتهایم. در این خصوص در صورت مشارکت دانشگاهها قابلیت افزایش تا مبلغ ۹۰ میلیون تومان نیز دیده شده است.
طراحی سه بسته وام ودیعه مسکن در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به طراحی سه بسته وام ودیعه مسکن در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: مدل اول ویژه دانشگاههای مستقر در شهر تهران است که به دلیل شرایط خاص اقتصادی و تأمین مسکن در تهران این عزیزان دیده شدهاند. در مدل دوم مراکز استانها، دانشگاهها و دانشکدههایی که در این مراکز مستقر هستند قرار گرفتهاند که برای این عزیزان وام ودیعه مسکن ۵۰ میلیون تومانی دیده شده است و در مدل سوم وام ودیعه مسکن برای گروه سایر شهرستانها، دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی دیده شده است.
رحیمی درباره افزایش وام دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی، بیان کرد: رشد سال ۱۴۰۰ در حوزه وامهای دانشجویی نسبت به سال قبل، قابلتوجه است و تلاش زیادی شد تا در یک سال گذشته با زحمات، محبت و مدیریت دکتر لاری و حمایتهای وزیر بهداشت در کنار سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی در قالب کمیسیونهای بهداشت، تلفیق و آموزش؛ اعداد قابل توجهی را در میزان ردیفهای وامها قرار دهیم.
وی در خصوص وام ضروری دانشجویان نیز بیان کرد: قبل از این هر دانشجو تنها یک بار در طول تحصیل میتوانست از این وام استفاده کند، که در حال حاضر در ازای هر دو سال و یا هر مقطع دانشجویان میتوانند از این وام بهره ببرند بر این اساس دانشجویان مقطع کاردانی یک بار، مقطع کارشناسی ارشد دو بار و در مقطع تحصیلات تکمیلی یک بار دیگر میتوانند از وام تحصیلی ۳ میلیون تومانی استفاده کنند.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت به ارائه وام عتبات اشاره کرد و گفت: بحث حج و عتبات و خصوصاً پیاده روی اربعین که ترویج گر نهضت و فرهنگ امام حسین علیه السلام است از جمله موضوعات مورد توجه ما بوده است به طوری که بر این اساس وام عتبات ذیل وام ضروری دیده شد و امسال عدد قابل توجهی به این وام اختصاص خواهد یافت.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص کمکهای بلاعوض با توجه به اتفاقاتی که بعضاً برای دانشجویان در خصوص هزینههای درمان و دیگر اتفاقات غیر قابل پیشبینی اتفاق میافتد، کمکهای بلاعوض دیده شده است. در بحث وام شهریه با توجه به بند (ج) تبصره ۹ قانون بودجه که میگوید "مازاد هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی را پرداخت کنید"، امسال در هر مقطعی بین ۵ تا ۲۰ میلیون تومان جهت ارائه هزینههای تحصیلی پیشبینی شده است، که این اتفاق برای مجلس و دیوان محاسبات قابل توجه بوده است.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در خصوص وام ویژه دستیاران از واژه "اولینهای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت" استفاده کرده و گفت: اتفاقات اخیر در حوزه رزیدنتی بسیار دردآور و سخت بود، اما باید گفت که تنها حوزهای که به نسبت به سایر حوزهها در خصوص دانشجویان دستیاری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برنامههای خوب و موفقی داشت و این برنامهها را به مرحله اقدام رسانده است، حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت بوده است.
رحیمی اضافه کرد: در بودجه سال ۱۳۹۹ برای اولین بار وام دستیاری دیده شد به نحوی که این وام از عدد ۳ میلیارد تومان در سال آغاز و امروز به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است. سال گذشته این وام به بیش از ۱۱ هزار نفر پرداخت شده و امسال نیز با توجه با تاکیدات مقام وزیر بهداشت در خصوص ارایه وام به تمامی دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی، برنامهریزی خود را برای پرداخت وام دستیاری به ۲۰ هزار نفر دستیاران زحمتکش مشخص کردهایم.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، با بیان اینکه پرداخت وام ازدواج پس از سالها وقفه در صندوق رفاه دانشجویان ایجاد خواهد شد که در ازای هر ازدواج ۱۰ میلیون تومان تقدیم دانشجویان میشود، اضافه کرد: عزیزانی که سال ۹۹ موفق به دریافت این وام شدند میتوانند در سال جدید با همان پرونده سال قبل و همان نظامات جهت دریافت مجدد این وام اقدام کنند و این مبلغ در همان شماره کارتهایی که از بانک مهر ایران دارند، شارژ مجدد خواهد شد. عزیزانی که وام را دریافت نکردهاند نیز بر اساس زمان اعلام شده در ۳۱ اردیبهشت ماه جاری جهت ثبتنام اقدام و پس از انجام پروسه ثبتنام، طی یک تا دو ماه اخیر وامهای خود را دریافت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه نداشتن بیمه سلامت و پایه خدمات درمانی از دیگر مشکلات دستیاران بوده است، گفت: با تلاشهای معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت و با همراهی معاونت توسعه وزارت بهداشت، سال قبل تفاهم نامهای در این خصوص امضاء شد و تاکنون حدود ۳ هزار دانشجو برای استفاده از این بیمه ثبت نام کردهاند. همچنان نیز هر دانشجویی که نیازمند استفاده از بیمه خدمات درمانی و بیمه سلامت است با مراجعه به سایت صندوق رفاه و تنها با تکمیل یک فرم و تیک خوداظهاری میتواند مقدمات بیمه شدن خود را فراهم کند و در ادامه این روند آغازی برای رسیدن به دیگر خدمات بیمهای از جمله بیمه تامین اجتماعی و بسته بیمه تکمیلی است.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت یادآور شد: بسته خدمتی بیمه تکمیلی بسته شده و مذاکرات با سازمانهای بیمهگر نهایی شده است. بستهای که پوشش هزینههای بستری، فرانشیز کامل هزینههای سرپایی و پوشش هزینههای زایمان و نابارداری را با توجه به سن خاص دانشجویان دستیاری و بحث هزینههای دندانپزشکی را پیش بینی کرده است که در هفتههای آتی اعلام نهایی خواهد شد. بیمه مکاتبات لازم بیمه مسئولیت مدنی نیز انجام شده است و در صورتی که اطلاعات لازم را در این خصوص داشته باشیم میتوانیم بیمه مسئولیت مدنی کلیه دانشجویان دستیاری را به صورت متمرکز از طریق صندوق رفاه انجام دهیم.
رحیمی در ادامه به موضوع بیمه تامین اجتماعی دانشجویان دستیاری اشاره و بیان کرد: نکته مهمتر و اصلیترین خواسته دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دستیاری بحث بیمه تامین اجتماعی است. این موضوع تقریباَ نتیجه مذاکرات یک ساله در مجموعه سازمان و برنامه و مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت است که با حمایتهای وزیر بهداشت در قالب تفاهمنامه با وزارت رفاه انجام شده است و سامانه ثبتنام آن نیز در سایت صندوق رفاه دانشجویان قرار داده شده است. تا به امروز حدود ۳ هزار و ۸۰۸ نفر در این سامانه جهت دریافت پوشش بیمه تامین اجتماعی ثبت نام کردهاند، که این نشان میدهد این مشکل برای دانشجویان تا چه اندازه حیاتی بوده است.
وی در ادامه بیان کرد: امیدواریم تا اواسط خرداد ماه جاری لیست اولیه دانشجویان دستیاری را جهت پوشش بیمه تامین اجتماعی به سازمان تامین اجتماعی ارسال کنیم. این بیمه به صورت خویش فرما اتفاق میافتد و کاملا اختیاری است و دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل میتوانند این بیمه را ادامه دهند و اگر در مرکز سازمان و دانشگاهی ثبت نام و استخدام شوند نیز میتوانند این بیمه را ادامه دهند.
رحیمی با بیان اینکه در صندوق رفاه موضوعی تحت عنوان "برنامههای توسعه ازدواج آسان دانشجویی" دیده شده است، گفت: موضوع اصلی در این مسیر بحث وام ودیعه مسکن است که کاربرد بسیار خوبی دارد. این وام علاوه بر افزایش برای دو هزار زوج دانشجو دیده شده است. این وام با اولویت ازدواجهای اول در سال ۱۴۰۰ دیده شده است و از دیگر سو با اولویت دانشجویان رزیدنتی و تحصیلات تکمیلی پرداخت خواهد شد. این وام با سود صفر درصد و بعد از فراغت از تحصیل اخذ خواهد شد که در مقایسه با وزارت علوم مبلغ وام ودیعه مسکن وزارت بهداشت حدود ۳ برابر است.
وی عنوان کرد: در واقع پرداخت وام ازدواج پس از سالها وقفه ایجاد خواهد شد که در ازای هر ازدواج ۱۰ میلیون تومان تقدیم دانشجویان خواهد شد و اگر هر دو زوج دانشجوی ما باشند به هر دو نفر تعلق خواهد گرفت. در خصوص فرزندآوری نیز در ازای هر فرزند ۳ میلیون تومان تقدیم خواهد شد.
رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، گفت: در سال ۱۳۹۸ حدود ۱۱۴ میلیارد تومان وام و تسهیلات به دانشجویان توزیع شده است، که در سال ۹۹ این عدد به ۲۵۲ میلیارد تومان افزایش یافته است و به لطف خدا در سال ۱۴۰۰ به ۶۱۵ میلیارد تومان رسیده است که این آغازی است برای فعالیتهایی که ما با تفاهمهای بانکی و استفاده از اهرم کردن سرمایه نزد بانکهای مختلف، قابلیت افزایش منابع وامی را پیدا کردهایم.
رسیدگی به وضعیت خوابگاهها
رحیمی با بیان اینکه برنامه دیگر ما که در حال اقدام است و توسط حوزه بودجه در حال کنترل و پیگیری است، ساخت خوابگاههای دانشجویی در اقصی نقاط کشور است، افزود: یک اتفاق دیگر در حوزه وضعیت معیشتی، وضعیت خوابگاهها است، خوابگاه یک رکن اساسی در زیرساختهای رفاهی محسوب میشود و نقش بسیار مهم و غیر قابل انکار در سطح فرهنگ دارد. خوابگاه کلاس درس و دانشگاهی برای مهارت آموزشی و اشتراک گذاری دانش است و بسیاری از خرده فرهنگها و فرهنگها در خوابگاههای دانشجویی ایجاد میشود.
وی افزود: یکی از رسالتهای اصلی مجموعه صندوق رفاه استفاده از ظرفیت هم افزایی در معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت توسعه جهت ارتقای فضای خوابگاهها است. بر این اساس، ۵۲۲ خوابگاه در سراسر کشور در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد که ۸۰ هزار نفر اسکان داده شده است. قسمت اعظم خوابگاههای دانشگاهی ما فرسوده هستند که نیاز به بازسازی و بهسازی تقویت زیرساختها دارند.
وی خطاب به معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: از ظرفیت خیّران و بنگاههای بزرگ اقتصادی در مسیر خوابگاه سازی استفاده کنید، در مرکز نیز با هماهنگیهایی که با سازمان برنامه و بنیاد ۱۵ خرداد داشته ایم، ۲۶ خوابگاه در آینده نزدیک به سرانجام خواهد رسید. استفاده از تبصره ۹ بودجه در سال گذشته نیز انجام شده است به نحوی که امروز حدود ۵۱ خوابگاه برای استفاده از اعتبارات بانکی معرفی شدهاند و هزار و ۲۸۰ میلیارد تومانی موافقت اصولی در این خصوص در قالب ۴ بانک ملت، رفاه، صادرات و تجارت انجام شده است.
وی در پایان بیان کرد: از این مبلغ بیش از ۱۳۵ میلیارد تومان وامها دریافت، ۱۶۵ میلیارد در حال توزیع است و ما بقی ضمن اخذ موافقت اصولی در حال تکمیل پرونده است که ظرفیت بزرگی از دانشجویان را ساماندهی خواهد کرد به نحوی که حدود ۲۵ هزار تخت را به ظرفیت خوابگاهی کشور خواهد افزود. مذاکرات با بنیاد ۱۵ خرداد انجام شده است و ۵ خوابگاه در این خصوص در حال ساخت است. از این تعداد خوابگاه نیشابور ماه گذشته افتتاح شد، هفته آینده در دامغان و به فاصله کمتر از یک ماه خوابگاه دخترانه بوشهر و تا بهمن ماه خوابگاه قاین و تربت حیدریه نیز افتتاح خواهد شد.
رتبه بندی، یکی از ابزارهای شفاف سازی است
وحید صرامی، دبیر شورای مرکزی دانشجویان وزارت بهداشت در ادامه این نشست به تشریح وضعیت رتبه بندی علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور پرداخت و عنوان کرد: رتبهبندی، یکی از ابزارهای ارزیابی و شفافسازی است که در هفتههای گذشته با شاخصهای مشخص و دقیقی در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته است. تعداد شاخصهای اختصاصی معاونت فرهنگی و دانشجویی اعلام شده در این رتبهبندی به عدد ۱۴۳ میرسد و گام مهمی در جهت تحقق مرجعیت علمی، شفافسازی و پاسخگویی است.
وی ادامه داد: این شاخصها بر اساس ۱۰ سال کار کارشناسی تدوین شده است و رویداد مهمی درجهت ارتقا جایگاه علمی معاونت فرهنگی و دانشجویی در تراز علمی دانشگاههای علوم پزشکی محسوب میشود. معاونت آموزشی وزارت بهداشت بیش از ده سال در این حوزه تجربه دارد، اما در معاونت فرهنگی و دانشجویی برای نخستینبار به این حوزه ورود کرده است. ما سال ۹۸ و ۹۹ را پایه اخذ دادهها از دانشگاهها قرار دادهایم و تعریف عملیات، نحوه محاسیه امتیاز، مرجع اخذ داده و... برای هر دانشگاه شفاف شده است.
سید عابدین حسینی، مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست، بیان کرد: پیش از این در دو فاز برای تجهیز فضاهای فرهنگی کمکهایی به دانشگاهها صورت گرفت. در ماههای آتی نیز مبالغی در حوزه فرهنگی برای دانشگاههای علوم پزشکی در جهت تجهیز فرهنگی آنها تزریق میشود، که سهم هر دانشگاه حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان خواهد بود که به تجهیز فضاهای فرهنگی، شورای انضباطی و خرید تجهیزات مورد نیاز شعب دانشگاهی پایگاههای خبری مفدا اختصاص دارد که طرح توزیع آن به دانشگاهها اعلام خواهد شد.
تلاش برای گفتمان سازی مطالعات بین رشتهای قرآنبنیان
روح الله علینژاد عمران، رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز با اشاره به فعالیتهای این مرکز، اشاره کرد: خوشبختانه در ماههای گذشته مرکز قرآن و عترت توانسته است اتفاقهای خوبی را رقم بزند، که برگزاری دورههای بازآموزی ویژه اعضای هیات علمی و طرح جامع آشنایی با مبانی و روشهای تدبر در قرآن کریم از جمله این فعالیتها است. تلاش ما این است که فعالیتهای ترویجی را به سمت تعمق و تفکر در مبانی قرآنی سوق دهیم تا عزیزان بیشتر با روشهای حوزه معارف قرآنی آشنا شوند.
وی ادامه داد: در حوزه جشنواره قرآن هدهد و جشنواره ملی قرآن نیز فعالیتهای مختلفی را صورت دادیم. امسال جشنواره ملی قرآن به میزبانی وزارت بهداشت برگزار میشود. از معاونین فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی تقاضا دارم تلاش کنند تا ما بهازای حدود ۳۰ رشتهای که در این جشنواره وجود دارد دورههای آموزشی و اجرایی در طول سال در دانشگاهها شکل بگیرد و از این ظرفیت صرفا در جهت یک فعالیت جشنوارهای استفاده نشود.
رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پایان سخنانش، گفت: از معاونین محترم استدعا داریم تا در جهت گفتمان سازی مطالعات بینرشتهای قرآن بنیان کوشش کنند تا در قالب انجمنهای علمی و کمیتههای تحقیقات و پژوهش به گفتمان سازی مطالعات بین رشتهای قرآن بنیان بپردازند. بنا داریم تا کارگروههای قرآنی ویژه بهیاران، دستیاران و سایر دانشجویان را با مخاطب خاص آن برنامه ها، دنبال کنیم.