دلیل شکست تراکتور در پروندههای فسخ یک طرفه
- شکایت چند بازیکن از باشگاه تراکتور با ادعای دستکاری در قراردادهایشان، فسخ یک طرفه چند بازیکن دیگر و محکومیت باشگاه تراکتور پس از تشکیل پروندههای مربوط به این فسخ ها، جزو موضوعاتی است که به یک ابهام بزرگ برای هواداران تراکتور تبدیل شده است؛ ابهامی که یک سوال مهم را به همراه دارد که مشکل دقیقا از کجا نشات میگیرد و چرا حتی بازیکنانی که قرارداد خود را یک طرفه فسخ کرده اند نه تنها محروم نمیشوند بلکه باشگاه تراکتور را با محکومیت مواجه میکنند.
جمشید نور شرق، رئیس کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال در گفت و گوی تلفنی با رادیو ایران در خصوص این موضوعات صحبت کرد.
دستکاری در قرارداد بازیکنان توسط باشگاه تراکتور و شکایت رضا شکاری، رشید مظاهری و احسان حاج صفی در این خصوص، موضوعی بود که طی ماههای اخیر ابهامات زیادی را به وجود آورده است. اتفاقاتی که اخیرا در مورد برهم خوردن رابطه اشکان دژاگه و مسعود شجاعی رخ داد، یکی دیگر از مسائلی بود که حواشی در مورد تراکتور را به اوج خود رساند. این اولین سوال از نورشرق بود که او پاسخ سوال را این گونه داد: تا جایی که من اطلاع دارم موضوع اشکان دژاگه و مسعود شجاعی ربطی به موضوع اول ندارد. در مورد آقای شکاری و مظاهری این مطلب مطرح بود؛ چیزی که ادعا شد این بود که مبالغ قراردادهای آنها مربوط به مازاد بر فصول اول فوتبالی، بعد از امضای قرارداد در جاهای خالی که گذارده شده بود درج شده که این کار بدون توافق با بازیکن اتفاق افتاده بود. میتوانست این امر صحیح باشد و میتوانست نباشد. ما بر اساس قوانین صلاحیت ورود به این موضوع را نداشتیم. رسیدگی به این موضوع در صلاحیت کمیته محترم انضباطی بود هم در مورد آقای مظاهری و هم در مورد اخیر کمیته انضباطی رسیدگی و احراز کرد که این قسمتهای قرارداد بعدا درج شده است.
وی در مورد تشخیص درستی ادعای بازیکنان شاکی از باشگاه تراکتور در زمینه دستکاری قرارداد گفت: یکی از راههای تشخیص ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری در رشته خط و امضا است که تاریخ تقریبی درج قسمتهای مختلف قراداد را بر حسب تخصصی که کارشناس دارد میتوانند تعیین و اعلام کنند.
رئیس کمیته وضعیت بازیکنان فدراسیون فوتبال در مورد مجازات خاطیان چنین موضوعی افزود: لزوما مطلب این نیست که عدد بیشتری بوده و بعدا عدد کمتری در قرارداد درج شده است. حتی در یک مورد عددی که بعدا در قرارداد درج شده بود، ۲۰-۳۰ درصد نسبت به عدد اول و فصل اول افزایش داشت. ولی مساله ما این است که این مبالغ باید با توافق درج شده باشد، میزانش حقیقتا مهم نیست. اگر این موضوع بدون توافق صورت بگیرد اعتباری نخواهد داشت.
نورشرق با اشاره به غفلت بزرگ بسیاری از بازیکنان در عقد قرارداد که بعدا مشکل ساز میشود گفت: یک آفتی که ما به شکل گستردهای در فوتبالمان دیدیم این است که حتی بازیکنانی که سابقه حرفه گری بالایی دارند یا از واسطههای نقل و انتقالاتی بهره میبرند متاسفانه در هنگام عقد قرارداد نسخهای از قرارداد را که مربوط به خودشان است را با توجیهات مختلفی دریافت نمیکنند و این موضوع است که تولید مشکل میکند. به نظر من بازیکنان بایستی به این امر واقف باشند که وقتی نوشتهای را تحت عنوان قرارداد، الحاقیه یا سند با باشگاه امضا میکنند حق شان هست و بایستی نسخهای از آن را در اختیار داشته باشند تا بعدا بدون نیاز به توسل به ابزارهایی که در اختیار هست مغایرتها به راحتی قابل تشخیص باشد.
وی در مورد این که چرا بازیکنانی که قرارداد خود را با تراکتور طی این چند وقت اخیر فسخ کرده اند و نه تنها محکوم نشده اند بلکه تراکتور را محکوم کرده اند به رادیو ایران، گفت: این سوال یک سوال خیلی کلی است. چیزی که مقررات میگوید و ما هم آن را دقیقا اجرا میکنیم این است که اگر فسخ قرارداد از سوی بازیکنی موجه باشد و قرارداد این اجازه را به او بدهد به دلیل اینکه مطالباتش به موقع پرداخت نشده یا هر شرط مورد توافق دیگری که قانون هم آن را تایید میکند، ما فسخ را موجه میشماریم و بازیکن را آزاد محسوب میکنیم. اگر قرارداد و قوانین اجازه فسخ را ندهد حتما آن را غیرموجه اعلام و نسبت به اعمال محرومیت اقدام میکنیم.