آیا بازیهای گران موجب شادی بچهها میشود؟
گاهی والدین تصور میکنند استفاده از بازیهای گران موجب رشد و پیشرفت کودکان میشود، اما آنها در سادهترین حالت ممکن میتوانند در دامن طبیعت بهترین بازیها را داشته باشند.
خبرگزاری میزان -
_ فارس نوشت: کودکان به توجه و محبت والدینشان به ویژه در سالهای ابتدایی زندگی، بسیار نیاز دارند. سالهاست که روان شناسان مطرح میکنند به دلیل رشد فضای مجازی و پررنگ شدن آن در زندگی مردم، خیلی از والدین توجهاتشان به سمت فرزندانشان کمتر شده و بچهها را به جای بازی و تفریح واقعی به دنیای مجازی سپرده اند که نتیجه اش را هم این روزها میبینیم.
با شیوع ویروس کرونا بیش از گذشته کودکان از زندگی طبیعی، بازی با دوستانشان، گردش و تفریح در پارکها و بیرون از منزل محروم شدند و خیلی هایشان نیز در فضای مجازی غرق شدند و مسئولیت این امر با خانوادهها است، چرا که بچهها این روزها به مدرسه نیز نمیروند و سیستم آموزشی کنترل کمتری روی آنها دارد. فضای مجازی، محیطی ناامن و جبران ناپذیر برای بچهها است که آسیبهای زیادی را برایشان رقم میزند.
خیلی از مادران این روزها به دلیل بی حوصلگی و غرق شدن خودشان در فضای مجازی، کودکانشان را با هم تبلت و اینترنت و بازیهای رایانهای تنها میگذارند و تصور میکنند که راه و روش صحیح تفریح بچهها همین است. در حالیکه غرق شدن در فضای مجازی انواع چالشها را برای آنها ایجاد میکنند. بچهها باید در فضای باز حضور داشته باشند، در پارکها بدوند و بازی کنند، با انواع وسایل مختلف خود را سرگرم کنند، حتی همراه والدینشان به خرید بروند و اجتماعی شوند حال در این شرایط کرونایی همه این اتفاقات میتواند با مدیریت بیشتر و رعایت پروتکلها صورت بگیرد، اما نه اینکه به طور کامل بچهها در چهاردیواری منزل و با اینترنت حبس باشند.
*بهترین بازیها برای بچهها از چه نوعی است؟
خیلی از والدین شاید ندانند بهترین نوع بازی برای بچهها از سنین کودکی چه نوع بازیهایی است. به گفته روان شناسان بهترین بازیها از نوع ساختن و خراب کردن مثل انواع پازل ها، شن بازی، خانه سازی، طناب بازی، مسابقات گروهی، پریدن، رنگ آمیزی، پاره کردن روزنامه ها، گوله کردن، پرتاب کردن، آب بازی، توپ بازی، گرم به هوا، قایق موشک، بازیهای نمایشی و عروسکی و خلاصه انواع خلاقیتهای مختلف از این دست است که نیاز به تحرک بچهها دارد، اگر دقت کنیم خیلی از این بازیها را میتوان در منازل یا حتی حیاط خانه با بچهها انجام داد، اما اینکه نباید بچهها را به حال خود تنها گذاشت.
تعامل بچهها و والدینشان در محیطهای طبیعی میتواند در نوع رشد و خلق و خویشان و ایجاد یک محیط شاد اثرگذار باشد، والدینی که این روزها مدام گله میکنند که بچه ایشان غرغرو شدند یا تندخویی میکنند یکی از عللش همین بی حوصلگی و نداشتن برنامه در طول روز است که والدین هوشمند در این مسیر میتوانند هدایت گر بچه هایشان باشند.
*بازی با دست خالی بدون هزینههای گزاف
یکی از اشتباهات والدین این است که برای شاد کردن فرزندانشان تصور میکنند میبایست اسباب بازیها و وسایل آنچنانی در اختیارشان بگذراند در حالیکه والدین با در آغوش گرفتن فرزندشان و بازیهای ساده حتی بدون کلاسهای عجیب و غریب و پرهزینه که تنها آنها را از شادی دور میکنند و سالهای کودکی شان را به نظرشان کوتاه میکند، میتوانند بچه هایشان را خلاق و شاد کنند.
بازیهای بچهها در مکانهایی مثل طبیعت حتی بدون ابرازهای خاص و اسبابهای متنوع آنها را خلاق تربیت میکند. خیلی از والدین مدام به فکر این هستند که اسباب و وسایل بچه را نو کنند یا انباشت گری داشته باشند، در حالیکه بچهها باید اسباب بازی ساده داشته باشند و در طبیعت از بازی کردن لذت ببرند.
اسباب بازیهای گرانقیمت برای بچهها لذت بخش نیست و والدین گرفتار امروز به جای وقت گذاشتن برای بچه هایشان به سمت خرید اسباببازیهای مختلف میروند. بچهها به اسباب بازی فروشیها نیاز ندارند، آنها در دامن طبیعت میتوانند بهترین بازیها را داشته باشند و تفکر مصرفگرایی هیچ گاه آنها را شاد نمیکند، بچهها تجملات را دوست ندارند و دنیا را ساده میبینند بنابراین آنها را تجمل گرا بزرگ نکنید.
اینکه ما مدام لباسهای مختلف تغییر دهیم و لباسهای گرانقیمت تن کنیم یا هر لباس را تنها یک بار بپوشیم، به بچه هایمان هم این تجمل گرایی را آموزش میدهیم، همین سادگی در بازیهای بچهها تا لباس پوشیدنشان نمود مییابد. چه خوب است که از همان دوران کودکی نقشه صحیح بازی کردن بچهها و زندگی شان را در نهایت سادگی قرار دهیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *