پرونده ۵۹۲ داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تقدیم شورای نگهبان شد
- جمال عرف با بیان اینکه عصر امروز مهلت پنج روزه ثبتنام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید گفت: ظاهرا یک سنت سیاسی در کشور در حال شکل گرفتن است که روز آخر تعداد بیشتری برای ثبتنام به ستاد انتخابات کشور مراجعه کنند.
وی ادامه داد: تا پایان روز چهارم ۳۰۴ نفر برای ثبت نام به ستاد انتخابات کشور مراجعه کرده بودند، اما امروز به تنهایی ۲۸۸ نفر به این ستاد مراجعه کردند که بر این اساس مجموعا تعداد ۵۹۲ نفر برای ثبتنام به ستاد انتخابات کشور مراجعه کردند.
رئیس ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: در ادامه کار نیز مدارک همه ثبتنام کنندگان طی یک لیست به شورای نگهبان تقدیم شد تا روند احراز صلاحیتها در این شورا دنبال شود.
عرف در تجزیه و تحلیل آماری داوطلبان این دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز بیان داشت: همان طور که اشاره شد در این دوره ۵۹۲ نفر اقدام به ثبتنام کردند که این آمار در دوره دوازدهم ۱۶۳۶ نفر و در دوره یازدهم ۶۸۶ نفر بوده است لذا در این دوره یک روند نسبتا عقلایی و منطقی شکل گرفته است.
وی ادامه داد: به لحاظ جنسیتی نیز در این دوره ۹۳ درصد از آقایان و ۷ درصد از خانمها بودند که این نسبت در دوره قبل ۹۲ به ۸ و در دوره ماقبل آن ۹۶ به ۴ درصد بوده است و به لحاظ ترکیب سنی نیز ۸۰ درصد ثبتنام کنندگان در میانگین سنی ۴۰ تا ۷۵ سال قرار میگیرند و به لحاظ سطح تحصیلات نیز دارندگان مدرک کارشناسی ارشد بیشترین فراوانی را دارند؛ ۲۱۶ نفر از ۵۹۲ نفر مدرک کارشناسی ارشد و ۹۷ نفر دکترا داشتند و بعد از آن نیز دارندگان مدارک لیسانس و پائینتر بودند.
معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به اینکه در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری از همه جریانهای سیاسی ثبت نام کردند اظهار داشت: در این دوره هم از جریانات اصولگرا و اصلاح طلب و هم از جریان اعتدال مستقل افرادی ثبت نام کردند لذا به نظر بنده توزیع نسبی از همه علایق و سلایق سیاسی امروز خودشان را در عرصه اقدام برای داوطلبی عرضه کردند.
وی با بیان اینکه با پایان یافتن فرصت ثبت نام، از فردا ۲۶ اردیبهشت ماه شورای نگهبان اقدام به بررسی صلاحیت داوطلبان خواهد کرد تصریح کرد: اگر در مدت ۵ روز کار بررسی صلاحیتها در این شورا به پایان برسد نتیجه اعلام خواهد شد و در غیر این صورت ۵ روز دیگر تمدید میشود لذا ۶ خرداد ماه اسامی نهایی اعلام و از هفتم خرداد ماه نیز تبلیغات آغاز خواهد شد و تا ۲۶ خرداد ماه ادامه خواهد داشت؛ روز بیست و هفتم سکوت داریم و ۲۸ خرداد ماه نیز روز انتخابات است.
رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: با توجه به شرایط کرونایی کشور نامزدها باید در تبلیغات خود از ظرفیت حداکثری رسانهها و فضای مجازی استفاده کنند و میتینگها و تجمعات در حداقل استفاده خواهند بود.
وی با اشاره به ۷۰ هزار شعب اخذ رای در سراسر کشور اظهار داشت: از سال ۹۸ به دلیل بیماری کرونا با موافقت شورای نگهبان استفاده از استامپ را خذف کردیم و در حال حاضر با وجود دستگاه احراز هویت دیگر. نیازی به اثر انگشت نیست.