آتشسوزی گسترده باشت، منشاء انسانی دارد
- طی سه روز گذشته، سه بالگرد آبپاش برای مهار آتش به مناطق درگیر در ارتفاعات کوه لار واقع در شهرستان باشت استان کهگیلویه و بویر احمد اعزام شده و در حال حاضر همچنان در این مناطق حضور دارند.
خلبان محمد مهدی نوری آل آقا، رئیس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق هوایی کشور با بیان اینکه طی ساعات گذشته سه بالگرد آبپاش به مناطق درگیر آتش اعزام شدهاند اما آتش هنوز اطفا نشده به میزان گفت: بر اساس پیشبینیها مبنی بر خشکسالی در سال جاری، آمادگی خود را برای کمک به اطفا حریق در سطح کشور افزایش دادهایم.
وی افزود: آغاز سال جاری با آتشسوزیهای مناطق شمالی همراه بود اما طی هفتههای اخیر با گرم شدن هوا آتشسوزیهای گستردهای در استانهای زاگرسی از جمله استان فارس به وقوع پیوست به گونهای که تقریبا هر روز یک یا چند منطقه در گیر آتشسوزی بودهاند.
رئیس مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق هوایی کشور با بیان اینکه از غروب روز جمعه، آتشسوزی گستردهای در مرز استان فارس و کهکیلویه و بویر احمد به وقوع پیوسته گفت: در منطقه رستم در یاسوج و مناطق شادگان و شاهبهرام در شهرستان باشت طی ساعات گذشته شاهد آتشسوزیهایی گسترده بودهایم که با توجه به گسترش آتشسوزی و صعبالعبور بودن مناطقِ درگیر آتش، مسئولان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و مدیر محترم بحران، از مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق هوایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درخواست بالگرد کردند که بلافاصله، هماهنگیهای لازم جهت اعزام سه فروند بالگرد به مناطق درگیر آتشسوزی صورت گرفت و سه بالگرد آب پاش به مناطق درگیر حریق اعزام شدند.
وی با ابراز تاسف از نابودی طبیعت ارزشمند مناطق زاگرسی گفت: متاسفانه علیرغم ممنوعیت ایجاد آتشسوزی، سودجویان به منظور از بین بردن باقیمانده محصولات کشاورزی، مزارع را به آتش میکشند که شایسته است رسانهها با فرهنگسازی و اطلاعرسانی درباره پیامدها ناگوار این اقدام از قربانی شدن طبیعت کشورمان به دست این افراد جلوگیری کنند.
نوری آل آقا یادآور شد: سهلانگاری افراد بیفکر و منفعتطلبی سودجویان، این قبیل آتشسوزیهای گسترده را به وجود میآورد که در نتیجه آن، درختان ارزشمندی که ممکن است صدها سال عمر داشته باشند طعمه حریق میشوند.
وی با اشاره به اینکه وزش باد سبب گسترش آتش شده و مناطق بیشتری را درگیر آتش میکند گفت: اثرات منفی سوختن مناطق زاگرسی در شعلههای آتش بر اکوسیستم منطقه و در نتیجه آب و هوای کشور، میراثی است که از طبیعت کشور برای نسلهای بعد به یادگار میماند. با این حال، طبق فرمایشهای مقام عظمای ولایت در خصوص اهمیت پاسداری از منابع طبیعی کشور، مرکز کنترل و پشتیبانی اطفا حریق هوایی مانند سالهای گذشته همه تلاش خود را برای کاهش خسارت این آتشسوزیها به طبیعت کشور به کار خواهد گرفت.
به گفته سید حمید حسینی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان باشت هم اکنون ۶۰ نفر از نیروهای امدادی منابع طبیعی، کوهنوردان، نیروهای مردمی، بسیج و سپاه در حال مهار آتشسوزی هستند و این اداره، مساحت عرصههای طبیعی که طعمه این حریق گسترده شدهاند پس از برآورد کارشناسی اعلام خواهد شد.