علی لاریجانی: مستقل آمدم/ دولت من ربطی به دولت روحانی ندارد
- علی لاریجانی صبح امروز پس از ثبت نام در ستاد انتخابات در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سوال مهم در کشور ما این است که مسئله امروز ایران چیست؟
وی افزود: قبل از این که پاسخ این سوال را بدهم باید بگویم بدلیل پیچیدگی موضوع و چند بعدی بودن آن ساده لوحی است که فکر شود با چند اقدام نمایشی پوپولیستی مسئله قابل حل است و یا کلید جادویی وجود دارد و یا با سوپر من بازی میتوان به راه حل رسید. سعدی شیرازی میگوید سه چیز پایدار نماند مال بی تجارت، علم بی بحث و ملک بی سیاست.
لاریجانی با بیان اینکه امام خمینی (ره) یک حکیم بود و رهبران صدر انقلاب اسلامی با عقلانیت پایههای انقلاب اسلامی را سامان دادند، افزود: پس چرا امروز وضع چنین است، چون عدهای اداره کشور از مسیر حکمت و عقل خارج کردهاند و با سوار شدن بر موج احساسات و با پناه بردن به مسیرهای انحرافی و یا فراموشی از ارمانهای امام هزینههای گزافی را برای زندگی مردم ایجاد کردهاند؛ و با صدای بلند همبستگی ملت را مخدوش کردند و به تعبیر شهید مطهری فرصت طلبان انقدر تند و افراطی شعار میدهند تا انقلابیون را کنار بزنند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: به نظر من تعبیر علم بی بحث که سعدی گفت در عدم گفتوگوی داخلی و تبدیل شدن اختلافها به دشمنیها ظهور پیدا کرد. عدهای فقط به دنبال تجزیه مردم هستند این نهایت بیهنری است.
لاریجانی تاکید کرد: هنر آن است که گامها در طریق وحدت بیشتر و تحمل و مدارا در جهت ایجاد اراده قویتر در بعد ملی برای طرح مسائل کشور باشد بنابراین یک مسئله مهم ایجاد وفاق و وحدت و همبستگی ملی در کشور است که در نبود آن توسعه فراهم نمیشود. ثبات و آرامش برای زندگی مردم ایجاد نمیگردد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: موضوع دیگر حل مسائل پیچیده بینالمللی و منطقهای است که طولانی آن به زندگی مردم لطمه میزند. سیاست خارجی کشور هدف اصلی آن باید تسهیل روابط خارجی در جهت توسعه اقتصادی کشور باشد.
وی با بیان اینکه تجربه کشورهایی که در ۲۰ سال اخیر جهش اقتصادی داشتند نشان میدهد که سیاست خارجی و اقتصاد آنها یک هدف را دنبال کردند و سیاست خارجی در خدمت توسعه کشور بوده است، گفت: لذا خیلی روشن است که جهش تولید و پرش اقتصادی داخلی نیازمند باثبات سازی و تعادل در صحنه بین المللی است. نه هرروز با اقدامی مسئله جدید ایجاد کنیم که هزینه آن را مردم در زندگی خود بدهند.
لاریجانی با اشاره به اینکه برای گذر از صفت ملک بی سیاست اداره کشور نباید در دست افراطیون و سازشکاران قرار بگیرد، گفت: ملت و افراد رای میدهند که هر نوع مشکلات نظیر مسایل پیچیده بینالمللی را حل کند. نه آن که درباره آن روضه د کنند.
وی افزود: ضمن آن که صحنه بینالمللی با شعارهای تند غریزی آرام نمیگیرد. رونق مدیریت صحنه بینالمللی و انقلابی عمل کردن در این مقطع آن است که وجوه بلوکه شده ملت ایران را از دست کشورها در بیاوریم و نه این که در داخل شعار دهند و ما نفت را با زحمت بفروشیم، ولی پول آن در حسابهای خارجی بلوکه شود.
لاریجانی در ادامه تصریح کرد: این چه نفعی برای ملت ایران دارد و چه تاثیری در زندگی آنها میگذارد. حکمرانی مطلوب در گرو شعار کمتر و قدرت اجرایی قوی است. با بی ارادگی در حل مشکلات کشور و توهمات نابجا نمیتوان آرامش مورد نیاز اقتصادی کشور را در صحنه بینالمللی حل کرد.
وی با بیان اینکه همانگونه که رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر نامگذاری فرمودند، به نظر من کشور ما نیاز دارد که حداقل دو دهه، اولویت اصلی خود را پیشرفت اقتصادی و منافع ملی قرار دهد، گفت: بقیه شئون کشور در خدمت آن قرار گیرند. نه اینکه ده هدف موازی تعریف کنیم که هر کدام کشور را به سمتی بکشانند.
لاریجانی با اشاره به اینکه استقلال اقتصادی کشور، یکی از اهداف قانون اساسی است که با تکیه بر بنیه تولید داخلی و همراهی بین المللی در جهت توسعه صادرات، محقق میگردد، گفت: در این راه باید روحیه سیاست زدگی را در عرصههای مختلف توسعه اقتصادی بزداییم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به اینکه توسعه اقتصادی با محوریت عدالت، هم تئوری خاص دارد و هم ملزوماتی که یکی از آنها عدم دخالت دولت و سیاست زدگی در این قلمروهاست، گفت: امروز حتی در حوزه ورزش، سیاست مداران لباس مدیریت آنرا بر تن دارند تا چه رسد به بنگاه داریهایی که مانع رقابت مردم در اقتصاد میشود.
وی با بیان اینکه این دخالتهای بنگاههای حکومتی، همان شرایطی را بوجود میآورد که سعدی شیرازی آنرا مال بی تجارت نامیده است، تصریح کرد: اگر پیشرفت اقتصاد، محور است یعنی تحقیقات دانشگاهی، فرهنگ، سیاست داخلی، سیاست خارجی و همه و همه باید در جهت تحقق آن باشند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه تجارت، نظامات پایدار میخواهد، گفت: حوزه اقتصاد، نه پادگان است و نه دادگاه که با تشر و دستور اداره شود. سیاست روشن و ثبات در قواعد میخواهد و فعل و انفعالات طبیعی خود را میطلبد و با اقدامات نمایشی، مسایل پیچیده کشاورزان، بازنشستگان، کارگران، بیکاران حل نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه هر کسی وعده بهشت در این شرایط پیچیده کشور میدهد خلاف میگوید، افزود: باید اول آتش جهنم اختلاف و لجبازی و افراطی گری و کارنابلدی را خاموش کرد. حل مشکلات کشور با هوسهای پوپولیستی و نردبان سازی از محرومیت ملت حل نمیشود، بلکه کشور برای تحققِ پیشرفت اقتصادی شتابان و مردمی، به همبستگی ملی در داخل، تعامل هوشمندانه با غرب، همکاری سازنده و پویا با شرق، و هماهنگی برادرانه با همسایگان نیاز دارد و این امر احتیاج به علم و دانش و تجربه دارد.
لاریجانی بیان کرد: باید سرنوشت ملت و آرامش زندگی مردم را به افراد کاربلد و جوانان با انگیزه سپرد. اینان، همت بلند و انگیزههای قوی دارند. وقتی جهان زیر آهنگ و فرهنگ ما قرار میگیرد که اقتصادی پویا و زندگیای قابل پیش بینی برای مردم فراهم شود.
وی خاطرنشان کرد: به کسانی که فکر میکنند با شعار، مسایل اقتصادی مردم حل میشود عرض میکنم بجای متخصص بازی در دور زدن تحریمها، قدری از وقت خود را صرف فراهم کردن شرایط آرام برای زندگی مردم کنند که بتوانند برای زندگی خود و فرزندانشان برنامه ریزی کنند. باید برای حل مسایل سخت کشور، با شجاعت و از خود گذشتگی و ریسک در آبرو، به میدان گام نهاد.
لاریجانی در پاسخ به این سوال که آیا دولت شما در ادامه دولت آقای روحانی است، گفت: این ادعا یک خط تخریبی است که شروع کردند هرکس ایدههای خاص خود را دارد من راه سومی را برای اداره کشور در نظر گرفته ام که طبق همان حرکت خواهم کرد. دولت من ادامه دولت روحانی نیست سبک و سلیقه من برای اداره کشور متفاوت است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا مستقل در انتخابات شرکت کردهاید، افزود: به صورت مستقل در انتخابات شرکت کردهام و بنا نداشتم در انتخابات شرکت کنم و در هفته اخیر به این نتیجه رسیدم.
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره برجام و سرانجام این مذاکرات در زمان دولت احتمالی اش گفت: امیدوارم موضوع مذاکرات برجام به نتیجه برسد تا فضای تنفسی برای اقتصاد کشور فراهم شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره اولویتهای دولت احتمالی او در حوزه سیاست خارجی افزود: ما باید روابط هوشمندانه با غرب و روابط قوی با شرق و روابطی دوستانه با همسایگان داشته باشیم و فضای دیپلماسی را برای استقرار صلح و توسعه اقتصادی در کشور آرام کنیم، هنر دیپلماسی این است.
انتهای پیام /