ثوری: کسب مدالِ بوکس در آسیا معادل مدال جهانی است/ پس از ۱۱ سال موفق به برگزاری لیگ شدیم
- حسین ثوری در گفتوگو با برنامه ورزش و مردم درباره آخرین وضعیت کسب سهمیه المپیک برای تیم ملی بوکس کشورمان اظهار داشت: تقریبا تمام تلاش خود را برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۲ گذاشته ایم و در این راستا با وجود تمام تنگناها مثل بیماری منحوس کرونا و نوسانات قیمت ارز در کشورمان در سال گذشته تمام برنامههای خودمان را با کمک وزارت ورزش، کمیته بین المللی المپیک و تمامی دست اندرکارانی که در حوزه بوکس به ما کمک میکنند به مرحله اجرا دربیاوریم.
وی افزود: ماحصل کار ما این شد دو سهمیه ارزشمند را از دو نقطه بسیار مستعد کشورمان به دست آوریم. دانیال شهبخش از استان سیستان و بلوچستان و شاهین موسوی از اسلامشهر تهران این دو سهمیه را به دست آوردند و باید از مسئولان ورزشی این دو منطقه و هیاتهای استانی که پای کار آمدند تشکر کنیم.
رییس فدراسیون بوکس کشورمان ادامه داد: در این راستا اردوها و مسابقات تدارکاتی خوبی هم برای رقابتهای کسب سهمیه المپیک که قرار بود در فرانسه برگزار شود، اما به دلیل بحث کرونا لغو شد برگزار کردیم. IOC طبق رنکینگ سنوات گذشته تعداد ۳۳ سهمیه باقی مانده را برای مسابقات قارهای در نظر گرفت. با وجود اینکه میتوانستیم در اوزان دیگر هم موفق به کسب سهمیه شویم از این امتیاز محروم شدیم.
ثوری ادامه داد: طبق شنیدهها یکی از مسابقاتی که ملاک IOC برای کسب این ۳۳ سهمیه قرار گرفته مسابقات قهرمانی آسیا است که از ۳۱ اردیبهشت در امارات برگزار شود است. البته این موضوع تاکنون به صورت رسمی به ما ابلاغ نشده است. فدراسیون جهانی درباره رقابتهای کسب سهمیه المپیک نقشی ندارد و تمام این مسابقات زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک برگزار میشود.
وی اضافه کرد: IOC سال گذشته فدراسیون جهانی بوکس را تعلیق کرد. موضوعی که مورد اختلاف فدراسیون جهانی و کمیته بینالمللی المپیک قرار میگیرد آیا مسابقات قهرمانی قارهها به ویژه قهرمانی آسیا ملاک کسب سهمیه قرار میگیرد و در این زمینه با هم چک و چانه میزنند.
رییس فدراسیون بوکس درباره اینکه اگر رقابتهای قهرمانی آسیا ملاک قرار بگیرد، کشورمان میتواند یک سهمیه دیگر از این مسابقات به دست آورد، توضیح داد: اگر ملاک قرار بگیرد در شش وزن شانس کسب سهمیه داریم. در این مدت اردوهای خیلی خوبی برگزار کردیم که در ۱۰ سال اخیر کمتر اتفاق افتاده است. با وجود شرایط کرونایی در ماههای اخیر اردوی خوبی را با تیم ملی سوریه پشت سر گذاشتیم. ازبکستان قطب اول بوکس دنیا است و تیم خودمان را به این کشور اعزام کردیم.
ثوری افزود: اکنون کسب مدال در آسیا ارزشی معادل کسب مدال در جهان دارد، زیرا از ۱۰ کشور برتر بوکس دنیا شش کشور مثل ازبکستان، قزاقستان، فلیپین، ژاپن و هندوستان در آسیا حضور دارند که سرمایهگذاری عظیمی کردهاند و باید در قاره با این کشورها رقابت کنیم.
وی با اشاره به برگزاری لیگ بوکس ادامه داد: پس از ۱۱ سال لیگ خود را برگزار کرده و این بوکسورها در مسابقات لیگ شرکت کردند.
رییس فدراسیون بوکس کشورمان درباره شانس بوکسورهای ایرانی برای کسب مدال المپیک گفت: در سالهای اخیر چهار بوکسور ما در آستانه کسب مدال جهانی بودند. شاهین موسوی در رقابتهای جهانی روسیه، دانیال شهبخش در مسابقات مجارستان، سید مهدی سید صدری و فرهاد مرادی در رقابتهای لهستان میتوانستند مدال بگیرند.
ثوری ادامه داد: دو بحث در این زمینه است. این شایستگی بین بچههای ما وجود دارد که برای کسب مدال المپیک و جهانی دورخیز کنند، اما دومین بحث این است که در مسابقات بوکس با یک مشکل اساسی مواجه هستیم. تمام داوران حاضر در المپیک ریو برای همیشه تعلیق شدند، زیرا در آن مسابقات اتفاقاتی افتاد که حق به حقدار نرسید. امیدوارم با تدابیر اندیشیده شده این اتفاق رخ بدهد. با توجه به اردوها و مسابقات تدارکاتی مان این احتمال بسیار زیاد است که در المپیک پیش رو موفقیت و دست آورد بسیار خوبی کسب کنیم.
وی ادامه داد: همیشه صحبت من این بوده که احتمال کسب مدال وجود دارد. در این مدت حمایت خوبی از سوی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک از ورزشکاران و مربیان صورت گرفته و ماهیانه حقوق آنها پرداخت میشود. مدتی قبل با علی نژاد صحبت کرده و گفتم برای برگزاری اردوی مشترک با ازبکستان حمایت خوبی از فدراسیون بوکس شد. من مدتی مدیرکل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان بودم و هیچگاه ندیدم مثل دو ماه ابتدایی امسال بودجه فدراسیونهای ورزشی شارژ شود.
رییس فدراسیون بوکس تصریح کرد: فدراسیونها هم موظف هستند طبق همین بودجهها برنامه ارائه داده و طبق برنامه جلو بروند. هر چه برای تیمهای ملی بزرگسالان، جوانان و حتی از طریق فضای مجازی برای استعدادهای برتر و نونهالان انجام شده از طریق همین برنامهها بوده و از هیچ کدام از برنامههای مان عقب نیستیم.
وی ادامه داد: امروزه بوکس به یکی از رشتههای پولساز و صنعت تبدیل شده است. تمام کشورهای دنیا حتی در سطح آسیا برای حضور در رنکینگ المپیک روی این رشته سرمایهگذاری میکنند. با توجه به تعدد مدالی که در این رشته توزیع میشود. همانگونه که فوتبالیستها و ورزشکاران رشتههای دیگرمان برای به اهتزاز درآوردن پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند بوکسورها هم این ریاضت را تحمل میکنند و ما انتظار داریم نگاه برابری بین آنها وجود داشته باشد.
رییس فدراسیون بوکس عنوان کرد: از تمام مسؤولان به ویژه مسئولان صدا و سیما میخواهم به این جوانها ویژه نگاه کنند تا برای ایران عزیزمان با انگیزه بیشتری افتخارآفرینی کنند. باید نگاهمان به ورزش بوکس ویژهتر شود.
ثوری درباره برداشته شدن کلاه از سر بوکسورها گفت: در تمام ردههای سنی مثل نوجوانان، جوانان و بانوان بوکسورها کلاه دارند و فقط در رده بزرگسالان روی سر خود کلاه نمیگذارند. اتفاقا آسیبها هم پایینتر آمده و با احتیاط و هوشمندی بیشتری مقابل هم قرار میگیرند.
وی درباره برگزاری رقابتهای لیگ بوکس عنوان کرد: آنچه میدیدید از رسانهها و اخباری بود که شنیدید، اما پشت برگزاری لیگ بوکس ۷-۶ ماه ریاضت بود. باید افراد و نهادهای مختلفی را متقاعد میکردیم در لیگ حضور یافته و از قهرمانان ما حمایت کنند. آنها را متقاعد کردیم قراردادهای نسبتا معقولی که در گذشته وجود نداشته منعقد کنند و به ورزشکارانمان از ۶۰، ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون پول بدهند، اما سؤال آنها این بود که آیا رسانه ما را نشان میدهد یا خیر، زیرا برای آنها حائز اهمیت بود که با هزینه یک تا سه میلیارد تومان برای هر تیم برداشت سرمایه داشته باشند.
رییس فدراسیون بوکس اظهار داشت: این افراد و هیاتها را متقاعد کردیم و باید باید از هیأتهای کردستان، خراسان رضوی، تهران، اردبیل، مازندران و روسای آنها برای حضور در لیگ تشکر کنم. خود روسای هیاتها هم دنبال اسپانسر بودند. تیم پلیمر خلیج فارس برای فدراسیون بوکس حامی مالی شد و هم با تیمی قدرتمند در لیگ شرکت کرد و در نهایت به قهرمانی رسید.
ثوری ادامه داد: پس از ۱۲-۱۰ سال شاهد لیگی پویا بدون هیچگونه حاشیه بودیم و نزدیک به ۳۲۰ تست کرونا که از بچهها گرفتیم. این رقابتها را در مکانی ایزوله شده در استان مرکزی برگزار کردیم. مدیرکل و استاندار در این استان پای کار آمدند و مسابقات خوبی برگزار شد. باید از آنها تشکر کرد که سبب شدند لیگ بوکس در شرایط آرامش و در سلامت برگزار شود.
وی درباره این که آیا کرونا آسیبی به لیگ بوکس و ورزشکاران ملیپوش زد توضیح داد: طبق نظر فدراسیون پزشکی ـ ورزشی بوکس جزو فدراسیونهای موفق در رعایت دستورالعملها در زمان برگزاری اردوی تیم ملی بود. قبل از حضور قهرمانان در اردو و پس از پایان این اردو تست میگرفتیم و این شیوهنامهها را در دستورکار خود قرار دادیم.
رییس فدراسیون بوکس ادامه داد: در ورزشگاه انقلاب و سالن احمد ناطق نوری تلاش کردیم محیط امن و ایزولهای را برای ورزشکاران فراهم کنیم. خوشبختانه تنها فدراسیونی بودیم که تاکنون درگیر این ویروس نشدهایم. با کمک وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تمام ورزشکاران المپیکی ما و آنهایی هم که شانس کسب سهمیه ندارند، واکسینه شدند.
وی درباره این که آیا با وجود حضور علی استکی در روی نیمکت سرمربیگری تیم ملی بوکس نیازی به خلاء دانش فنی خارجی حس میکنند، گفت: اعتقاد دارم استکی نه تنها یک مربی بلکه میمدیر خوب در بوکس است. وی به عنوان یک مدیر، مربی و انسانی که ارتباطات بسیار قوی با اطراف خود دارد تلاش میکند. ایراد اساسی بوکس ما مربی نیست بلکه باید بازیها و اردوهای متعددی با کشورهای قدرتمند برگزار کنیم. در گذشته برخی مربیان خارجی در ایران بودند، اما چه نتایجی گرفتند.
رییس فدراسیون بوکس عنوان کرد: اعتقاد من این است با تکیه بر ظرفیت مربیان داخلی و برآورده کردن آنچه میتواند مسیر را برای رشد و تعالی قهرمانهای ایرانی هموار کند، میتوانیم نتیجه بگیریم. با تیم جوانان جمهوری آذربایجان که یک مربی ایرانی دارد اردوی مشترک برگزار کردیم و دو بوکسور ما تا آستانه کسب مدال پیش رفتند، اما اسیر ناداوریها شدند.
ثوری افزود: فاصله ما با کسب مدال جهانی یک اخطار بود و اگر آن اخطار را مقابل بوکسور روس به ورزشکار ما نمیدادند برای اولین بار میتوانستیم یک مدال جهانی داشته باشیم و اکنون با افتخار از آن صحبت کنیم.
وی درباره این که آیا ورود فدراسیون جهانی بوکس میتواند امیدها را برای توزیع ناعادلانه مدالها در مسابقات جهانی و المپیک کاهش دهد، توضیح داد: در گذشته شاهد بودیم ورزشکاران ما در جدال مافیایی بوکس قرار میگرفتند و داوری علیه آنها بود. شنیدههایی وجود داشت که به ما میگفتند برای کسب یک مدال باید فلان قدر هزینه کنید. اکنون نهاد دیگری با این شعار جلو آمده که به واسطه جلوگیری از فسادهایی که در گذشته وجود داشته ورود کردند. این شعار برای ما خوش یمن است. در اینجا به تمام بینندگان اعلام میکنم قول مدال نمیدهم، اما قول حضوری متفاوت از بوکس در المپیک را خواهم داد.