سهام بزرگترین پتروشیمی یوتیلیتی کشور در آستانه واگذاری
خبرگزاری میزان - مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تعدیل قیمت و تسهیل شرایط و زمان بازپرداخت اقساط سهام پتروشیمی دماوند برای افزایش جذابیت فروش سهام آن خبر داد و گفت: این پتروشیمی به چهار میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، مرضیه شاهدایی با اشاره به الزام سازمان خصوصی سازی بر اجرای مرحله سوم مزایده واگذاری پتروشیمی دماوند، گفت: با توجه به تسهیل شرایط واگذاری از سوی این سازمان به نظر می رسد، در این دور از مزایده استقبال بیشتری از سوی سرمایه گذاران صورت گیرد.
وی با بیان این که برگزاری مرحله سوم مزایده واگذاری پتروشیمی دماوند دو تا سه ماه زمان می برد، گفت: دولت به سازمان خصوصی پیشنهاد داده در صورت استقبال نکردن سرمایه گذاران بخش خصوصی برای خرید، این پتروشیمی به طور کامل و یا حداقل به مدت پنج سال بعد از راه اندازی تحت مدیریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی باقی بماند.
شاهدایی افزود: بزرگترین عامل ارتباطی ٢٤ طرح پتروشیمی در فاز ٢ پارس جنوبی، پتروشیمی دماوند است، از این رو از لحاظ حاکمیتی و مدیریتی بهتر است تا زمانی که این طرح به بهره برداری می رسد، مدیریت آن دولتی بماند.
شاهدایی گفت: از روز نخست تاکنون شرکت ملی صنایع پتروشیمی از محل منابع داخلی خود بیش از یک میلیارد دلار در طرح پتروشیمی دماوند سرمایه گذاری کرده است.
وی پیش از این با تاکید بر این که بخش خصوصی پیش از خرید سهام پتروشیمی دماوند در بورس باید سرمایه گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی را در این طرح بازگرداند، گفته بود: هم اکنون ناتوانی بخش خصوصی در پرداخت هزینه اولیه (یک میلیارد دلار) به این شرکت و نیز سرمایه گذاری سه میلیارد دلاری از عوامل اصلی واگذار نشدن این طرح است.
پتروشیمی دماوند با توجه به موقعیت خاص خود و وابستگی ٢٤ مجتمع فاز دوم پتروشیمی های پارس جنوبی به آن باید در کوتاه ترین زمان به بهره برداری برسد.
ظرفیت نصب شده بخش بخار در نیروگاه پتروشیمی دماوند ۶۰۰ تن در ساعت است و همچنین ظرفیت نصب شده نیروگاه برق نیز ۳۰۰ مگاوات است و در مرحله نخست ٩٠ مگاوات برق تولید می شود.
نیروگاه برق و بخار شرکت پتروشیمی دماوند از دو بخش برق و بخار برای خدمات دهی به شرکتهای فاز۲ پتروشیمی منطقه ویژه پارس تشکیل شده است.
براین اساس واحد برق شامل ۱۲ واحد توربین گازی (هر یک به ظرفیت ۱۶۲مگاوات) است؛ در مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه ۱٩۴۴ مگاوات در شرائط ایزو است، همچنین برآورد مصرف واحدهای فاز۲ معادل ۱۵۰۰ تا ۱۵۳۰ مگاوات در شرائط نرمال و ماکزیمم است.
با توجه به حجم عظیم سرمایهگذاری پروژههای یوتیلیتی آفسایت پتروشیمی دماوند، ابتدا عملیات اجرایی فاز۱ طرح به همراه آفسایت کل پروژه شروع شده و در مرحله کنونی پروژه نیروگاه فاز نخست با پیشرفت حدود ٩۵ درصدی تا چندماه آینده به بهره برداری می رسد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *