سرکوب مسلمانان در فرانسه به بهانه برقراری نظم عمومی
دولت فرانسه به بهانه برقراری نظم عمومی دست به سرکوب جامعه اسلامی در این کشور زده است.
خبرگزاری میزان -
– دولت فرانسه در ۶ ماه اخیر حملات چندجانبهای را علیه زندگی جمعی مسلمانان در این کشور آغاز کرده است.
این اقدامها در حالی صورت میگیرد که فرانسه در میانه اوضاع آشفته سیاسی پیش از انتخابات ۲۰۲۰ با چالش گرایش «امانوئل مکرون»، رییس جمهور این کشور به سمت راست، مواجه شده است.
به گزارش پایگاه «رِویلر»، دولت فرانسه در ۶ ماه گذشته در چارچوب اقدامهای اسلام هراسانه و مسلمان ستیزانه خود مساجد و خیریههای اسلامی را تعطیل کرد، برجستهترین سازمان حقوق مدنی فعال در مبارزه با تبعیض ضد مسلمانان را مجبور به ادغام با دیگر نهادها کرد، قوانین گسترده جدیدی برای تنظیم زندگی مذهبی مسلمانان از جمله ممنوعیت استفاده از روسری برای دختران خردسال تهیه کرد، شیوههای تحصیل خانوادههای مسلمان و برنامه تحقیقات اعضای هیئت علمی دانشگاه را تحت نظارت دقیقتر قرار داد، حسابهای بانکی سازمانهای اسلامی را زیر نظارات شدید گرفت، تحقیق درباره تئوری نژاد در دانشگاهها را در دستور کار قرار داد، ...؛ تا نظارت خود را بر جوامع مسلمان را با هدف آنچه که «شناسایی تحزیه طلبی اسلامی» توصیف کرد، گسترش دهد و دولت فرانسه در این مسیر اقدامهای خشونت بار پلیس فرانسه علیه مسلمان را توجیه کرده است.
در ۵ سال گذشته، نظم عمومی به برجستهترین کلید واژه توجیه نظارت بر مسلمانان و جایگزینی چارچوب سکولاریسم در فرانسه شده است.
به زعم کارشناسان، ماهیت خاص سکولاریسم فرانسه، دلیل بنیادین و فلسفی سیاستهای ضد مسلمانان در این کشور است.
کابینه مکرون که رقابت با راست گرایان افراطی در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ را در پیش دارد، با گرایش به راست به دلایل انتخاباتی، دست به سرکوب گسترده مسلمانان زده است.
نگرانی اصلی دولت فرانسه، ادغام مسلمانان در جامعه فرانسه است؛ مسلمانانی که با حضور در عرصههای مختلف به نقد تبعیض و روابط استعماری قدرتها در سایه سنتها و هنجارهای فرانسوی دست زدهاند.
برخلاف اقدامهای خشونت بار فردی که در فرانسه با نام اسلام صورت گرفته، دولت فرانسه ضمن اعتراف به نیافتن ارتباط میان این ۲ موضوع، عامدانه زندگی جمعی مسلمانان و همبستگی آنان را هدف قرار داده است.
براساس تحقیقات انجام شده، تجزیه طلبی در فرانسه را میتوان در قالب نژادپرستی فرانسوی و تلاش آنها برای معاشرت با سفیدپوستان به صورت انحصاری مشاهده کرد.
حال آنکه سازمانها و نهادهای اسلامی تعطیل شده در ۶ ماه گذشته، به طور مداوم بر ارزشهای آزادی، برابری و برادری به عنوان اصول ادعایی جمهوریخواهی فرانسوی تاکید داشتهاند.
«منشور اصول اسلام فرانسوی»، نیز براساس تقسیم اساسی بین جامعه ملی و مسلمانان فرانسه تنظیم شده است.
شمار زیادی از متفکران فرانسوی، اقدامهای دولت علیه مسلمانان را به چالش کشیده و زیر سوال بردهاند.
پارانویای فرانسه درباره اسلام، سابقه طولانی در احساسات ضد اسلامی اروپا دارد اما مسلمان در فرانسه و در سراسر اروپا در برابر انگها و نظارتهای وسواس گونه، فعالانه با زورگوییها مقابله میکنند.
باید توجه داشت که اقدامهای اسلام هراسانه دولت فرانسه، عواقب ناگواری برای جوامع رنگین پوست فرانسوی خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *