سیستم بزرگترین خط لوله انتقال سوخت آمریکا چگونه هک شد؟

13:54 - 21 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۳۶۴۴
حمله سایبری به تاسیسات نفتی آمریکا باعث اختلال گسترده در توزیع سوخت در این کشور شده است.

- کارشناسان بزرگترین خط لوله سوخت آمریکا در تلاش هستند تا عملکرد این تاسیسات را پس از حمله سایبری ویرانگر که باعث قطع جریان سوخت رسانی شد، بازیابی کنند.

حمله سایبری به «کلونیال پایپ لاین» به عنوان یکی از مهمترین حملات به زیرساخت‌های ملی آمریکا در طول تاریخ، خوانده شده است.

این خط لوله تقریبا نیمی از منابع سوخت ساحل شرقی آمریکا را حمل می‌کند و انتظار می‌رود در صورت طولانی شدن قطع بودن سوخت رسانی، قیمت سوخت در جایگاه‌های عرضه سوخت این کشور افزایش یابد.

برای بسیاری از مردم، تصویر از صنعت نفت متشکل از لوله‎ها، پمپ‌ها و مایع سیاه چرب است.

با این وجود نوع عملیات مدرن «کلونیال پایپ لاین»، کاملا دیجیتالی است.

سنسور‌های فشار، ترموستات‎ها، شیر‌ها و پمپ‌ها برای نظارت و کنترل جریان گازوئیل، بنزین و سوخت جت از طریق صد‌ها مایل لوله گذاری استفاده می‌شوند.

«کلونیال» حتی یک ربات هوشمند سنجش بازرسی خط لوله با فناوری بالا دارد که از طریق آن به راحتی در حال بررسی ناهنجاری لوله‌های خود است.

تمام این فناوری عملیاتی به یک سیستم مرکزی متصل است؛ و همانطور که کارشناسان سایبری می‎گویند، در جایی که اتصال وجود دارد، خطر حمله سایبری نیز وجود دارد.

یک کارشناس می‎گوید «تمام دستگاه‌هایی که برای عملیات خط لوله مدرن استفاده می‌شوند، توسط رایانه‌ها کنترل می‌شوند، نه توسط افراد به طور فیزیکی.»

به گفته وی، «اگر آن‌ها به شبکه داخلی سازمانی متصل شده باشند و با حمله سایبری روبرو شوند، خط لوله در معرض حملات مخرب خوهد بود.»

کارشناسان می‌گویند «حملات مستقیم به سیستم‌های عملیاتی بسیار نادر است، زیرا این سیستم‌ها معمولا از حفاظت بهتری برخوردار هستند؛ بنابراین به احتمال زیاد هکر‌ها از طریق مدیریت امور تجاری به سیستم رایانه‌ای کلونیال دسترسی پیدا کرده‎اند.»

یکی از کارشناسان می‎گوید «برخی از بزرگترین حملاتی که دیده‎ایم همه با یک ایمیل آغاز شده است.»

وی افزود «ممکن است یک کارمند برای بارگیری کردن بدافزار‌ها فریب خورده باشد و این کار را انجام دهد.»

گزارش‎ها نشان می‎دهد هکر‌ها از هر فرصتی برای دستیابی به جایگاه در یک شبکه استفاده خواهند کرد.

هکر‌ها احتمالا پیش از حمله انجام شده هفته‌ها یا حتی ماه‌ها در شبکه فناوری اطلاعات «کلونیال» حضور داشته‎اند.

«اف بی آی» مدعی است «گروه «دارک ساید، که یک گروه هکری نسبتا جدید، اما پرکار است و گمان می‌رود در روسیه مستقر باشد، مسئولیت این حمله را بر عهده داشته است.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *