افزایش واردکنندگان زعفران ایران از ۴۷ به ۶۷ کشور/ تولید زعفران در ۲۳ استان بدون برنامهریزی!
غلامرضا ميری در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت بازار زعفران از میزان تولید تا صادرات این محصول و قیمت آن، گفت: میزان تولید زعفران در سال گذشته بوده و چون متولی تولید سازمان جهاد کشاورزی است آن چه که برآورد شده و به ما اعلام کردند، بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ تُن و ۴۳۰ تا ۵۰۰ تُن تولید زعفران داشتند.
رئيس اتحاديه صادركنندگان زعفران خراسان رضوی افزود: ۱۲۳ هزار هکتار زمین، زیر کشت پیاز زعفران است و از همین مقدار زمین تولید زعفران را در سال ۱۳۹۹ داشتیم.
وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۹ میزان صادرات ۳۲۹ تُن بوده که نسبت به سال ۱۳۹۸رشد ۳۰ درصدی داشته است.
میری تاکید کرد: همچنین کشورهای واردکننده که در ابتدای سال ۱۳۹۹ حدود ۴۷ کشور بودند در پایان سال ۱۳۹۹ به مرز ۶۷ کشور رسیدهاند که از کشور ما زعفران وارد میکنند.
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: حداقل قیمت زعفران که به اصطلاح به آن زعفران دسته میگویند هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حداکثر قیمت زعفران نگین هر کیلو ۱۴ میلیون تومان است.
میری اظهار کرد: متاسفانه یا خوشبختانه در حال حاضر تولید ما بیشتر از تقاضاست، ولی با توجه به این که قبلاً فقط استان خراسان تولید کننده زعفران بود حالا ۲۳ استان کشور بدون هیچ برنامه ریزی زعفران تولید میکنند، چون تولید زعفران درآمدزایی دارد اقدام به کشت زعفران کردهاند.
وی افزود: در سال ۱۳۹۹ بازار داخلی ما بازار داخلی قبل نبود، زیرا مناسبتهایی را که در طول سال اعم از ماه محرم، ماه رمضان، ماه شعبان یا مناسبت و جشنهایی که برپا میشد، دیگر نداشتیم پس در این صورت مقدار مصرف زعفران نیز کاهش پیدا کرده است و استانهایی که اقدام به کشت زعفران کرداند نیز به تولید مضاعف شدند.
میری با بیان اینکه خوشبختانه ما برای مصرف زعفران چه داخلی و چه خارجی کمبودی نداریم، گفت: ۸۰ درصد زعفران تولیدی ما صادراتی است و ۲۰ درصد مصرف داخلی داریم، ولی در وضعیت داخلی روال گذشته را نداریم.