ژن طاسی در مردان احتمال ابتلا به کرونا را شدت میدهد
- ایرنا نوشت: یونایتدپرس، یک گروه از محققان آمریکایی برای اولین بار به این ارتباط پی بردند. آنها متوجه شدند که مردان دارای یک شکل متداول ریزش موی حساس به هورمون معروف به «آلوپسی آندروژنتیک»، بیشتر مستعد بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلا به کووید-۱۹ هستند.
مطالعه این محققان نشان داد که در میان مردان مبتلا به کرونا، بستری در بیمارستان ۷۹ درصد به «آلوپسی آندروژنتیک» مبتلا بودند درحالی که این میزان در گروه مردان با سن مشابه ۳۱ تا ۵۳ درصد بود.
محققان خاطرنشان کردند که آلوپسی آندروژنتیک ناشی از فعالیت ژن گیرنده آندروژن یا آی آز (AR) است که در بعضی از مردان میتواند به ریزش مو منجر شود.
آنها توضیح دادند: آنزیمی به نام TMPRSS ۲ که عامل اصلی عفونت کووید-۱۹ است، به آندروژن نیز حساس است و ممکن است تحت تأثیر ژن AR نیز قرار گیرد. به نظر میرسد که یک بخش کلیدی در این ژن هم بر شدت کرونا و هم بر تمایل مردان به از دست دادن موهایشان به دلیل آلوپسی آندروژنتیک تأثیر میگذارد.
این محققان یافتههای خود را در ششم میدر نشست بهاری مجازی «آکادمی پوست اروپا» ارایه دادند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.
ابتدا از این بیماری به عنوان ذاتالریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همهگیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابیهای این سازمان ویروس کرونا را «همهگیر جهانی» شناسایی و اعلام میکند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.