فرسایشی کردن مذاکرات؛ عاملی برای عقب راندن ایران از حقوق خویش
پژوهشگر مسائل بینالملل فرسایشی کردن مذاکرات را عاملی برای عقب راندن ایران از حقوق خویش دانست و گفت: مسئولان مذاکرهکننده ما ضمن اینکه باید از فرسایشی شدن مذاکرات پرهیز کنند، نباید برای رسیدن به نتیجه عجله کنند و با شتاب و بدون تفکر کافی پیمانی را بپذیرند.
خبرگزاری میزان -
توحید محمدزاده در گفتوگو با میزان، درباره فرسایشی نشدن مذاکرات برجامی، اظهار داشت: رهبر انقلاب در فرمایشات بصیرتبخش روز اول ماه مبارک رمضان تأکید فرمودند که فرسایشی شدن مذاکرات برای کشور ضرر دارد و «آمریکا مذاکره نمیکند که حرف حقی را قبول کند؛ بلکه آمریکا میخواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند».
این پژوهشگر مسائل بینالملل اضافه کرد: نمایندگان جمهوری اسلامی ایران باید با استفاده از منطق محکم اسلام ناب محمدی، منطق اصولی انقلاب اسلامی و فرمایشات کارشناسی امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب در مذاکرات شرکت کنند و از تجربه تاریخی و منطقی که در ۴۲ سال گذشته کسب شده، نهایت استفاده را ببرند.
وی با بیان اینکه منطق جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در مذاکرات اعلام موضع حق خود و دفاع از آرمانها و تعهداتی است که در دورههای قبلی مذاکره انجام داده است، افزود: همانطور که امروز همه دنیا از آن مطلع هستند، کشور ما بر اساس آیات قرآن در عمل به تعهدات خود کوتاهی نمیکند و اگر در پیمانی مانند برجام وارد شد، به بهانههای گوناگون خلف وعده نمیکند و از آن خارج نمیشود.
محمدزاده با تاکید بر اینکه در مقابل، طرفهای مذکراتی ما شامل اروپا و آمریکا هیچ انگیزهای به جز منافع خاص خودشان و دشمنان کشور برای مذاکره و یا پایبندی به تعهداتشان ندارند، تصریح کرد: آنها به راحتی و بنا به خواسته هر یک سیاستمدارن خود از آن خارج میشوند. ترامپ نمونهای از این موضوع بود که به صورت یکجانبه و بدون هیچ ملاحظهای تعهدات کشورش به برجام را متوقف کرد و حتی تلاشهای همراهان اروپایی او کمکی به ماندن آمریکا در برجام نکرد.
این پژوهشگر مسائل بینالملل یادآور شد: حال که هم مردم و مسئولین کشور ما و هم دولتهای مختلف دنیا به این ویژگی آمریکا پی بردهاند؛ باید مواظب باشیم که دوباره از این موضوع آسیب نبینیم.
وی با اشاره به تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در مجلس شورای اسلامی، گفت: بعد از تصویب این قانون و از سر گیری فعالیتهای هستهای در ابعاد گستردهتر، کشورمان دیگر نیازی ندارد که آمریکا به برجام برگردد و امروز این آمریکا است که باید تلاش کند برجام را احیا کند.
محمدزاده ادامه داد: علاوه بر آن بعد از خرابکاری در پایگاه هستهای نظنز توسط رژیم صهیونیستی، جمهوری اسلامی ایران غنی سازی خود را تا ۶۰ درصد افزایش داد و امروز بعد از این دو تصمیم راهبردی، جمهوری اسلامی ایران با سرعت بیشتری در زمینههای هستهای در حال پیشرفت است؛ بنابراین مسئولین مذاکرهکننده ما ضمن اینکه باید از فرسایشی شدن مذاکرات پرهیز کنند، نباید برای رسیدن به نتیجه عجله کنند و با شتاب و بدون تفکر کافی پیمانی را بپذیرند.
وی فرسایشی کردن مذاکرات را عاملی برای عقب راندن ایران از حقوق خویش دانست و گفت: خواسته جمهوری اسلامی ایران این است که همه تحریمهای پسا برجامی اوباما و ترامپ باید یکجا و به شکل قابل راستیآزمایی توسط آمریکا برداشته شود. همانطور که رهبر انقلاب فرمودهاند: «آمریکا مذاکره نمیکند که حرف حقی را قبول کند؛ بلکه میخواهد مذاکره کند تا یک حرف باطلی را تحمیل کند.» به همین دلیل نباید به حرف، تعهد و حتی امضاء طرف آمریکایی اعتماد کنیم و بدون راستی آزمایی و بدون رفع تحریم قراردادی را امضا کنیم.
این پژوهشگر مسائل بینالملل اضافه کرد: پس فرسایشی شدن مذاکره یعنی خسته شدن از جلسات پی در پی و ایجاد تعهد در لحظه پایانی و خستگی نمایندگان مذاکره کننده مانند آنچه در برجام اتفاق افتاد و حاضرین جلسه بدون مطالعه، آن را امضاء کردند و خسارت محض بزرگی را به بار آوردند.
محمدزاده در پایان ابراز امیدواری کرد: مذاکرهکنندگان کشورمان با در نظر گرفتن عزتمندی ملت بزرگ ایران و منطق قوی اسلام و انقلاب پیش بروند و هیچ ترسی به خود راه ندهند و فارغ از اهداف سیاسی و انتخاباتی و بدون عجله برای رسیدن به نتیجه، فعالیتهای خود را پیش ببرند و همه امکانات خود و کشور را برای پیشرفت و رسیدن به آرمانهای متعالی انقلاب اسلامی به کار ببرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *