گشت و گذاری در دالانهای "یاسه چا"
این روستا با کوچههای دالانیاش در کنار زایندهرود قرار دارد به همین دلیل نام آن برگرفته از معنای ترکی آن یعنی جایی که پهنای رودخانه زیاد میشود، است.
خیابان ورودی به روستا با سنگفرش زیبا آراسته شده و بافت قدیمی آن که از خشت متعلق به دوره صفویه با یک دالان طاقی خشتی از جوار دهیاری آغاز و با دالانهای قدیمی و معماری خاص خود به پایان می رسد تا نقطه آغازی برای جذب گردشگران باشد. در واقع بافت سنتی یاسه چاه، یک کوچه با چهار دالان سرپوشیده را تشکیل میدهد که در خانه روستائیان به این کوچه باز میشود و همگی از همین یک کوچه زیبا که باهمت اهالی هر روز آب و جارو می شود، عبور و مرور میکنند .
از سوی دیگر پلکانی بودن مسکن روستائیان به گونهای شبیه بافت روستای "سرآقا سید" در شهرستان کوهرنگ است که حیات منازل بالایی، پشت بام ساختمانهای پایینی است.
آب و هوای آن در فصلهای بهار و تابستان، ملایم و مطبوع و در زمستانها، به نسبت سرد است. در نتیجه در فصل هایی که حضور گردشگران پررنگ تر است این روستا هوای مطبوعی را به بینندگان خود ارائه می دهد.
برای رسیدن به روستای یاسه چاه یا «یاسی چای»، میتوان از مسیر شهرهای شهرکرد، سامان و روستاهای ایل بگی، چم چنگ، چم کاکا، دشتی و هوره به مسافت ۵۲ کیلومتر عبور کرد تا به این منطقه زیبای گردشگری رسید. عبور از مسیر شهر سامان تا روستای یاسه چاه و همچنین شهر بِن تا این روستا هم با مناظر زیبای باغ های هلو، گیلاس، زردآلو، گردو و بادام، خالی از لطف نیست. معروفترین سوغات این طبیعت رنگارنگ خشکبار و انواع میوهجات تر و خشک است.
روستای یاسه چاه با قدمتی حدود ۵۰۰ سال، روستایی است که مراسم های جشن و عروسی در آن با حضور دوستان و آشنایان و با رسم خاص تقدیم پاکت از سوی مردان و زنان به صورت جداگانه و هر کدام به مبلغ یک صدهزار ریال یعنی ۱۰ هزار تومان انجام میشود. فامیل نزدیک تر در مراسم به تخت نشستن داماد هم مبلغی را تقدیم داماد میکنند و زنان هدیههای بیشتری را در عروسی ها تقدیم می کنند.