آیین اختتامیه جایزه ملی جوان نوآور ماندگار، برگزار شد

15:26 - 27 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۱۶۰۱
آیین اختتامیه جایزه ملی جوان نوآور ماندگار، نشان عالی شهید موسوی امروز (دوشنبه) برگزار شد.
-آیین اختتامیه جایزه ملی جوان نوآور ماندگار، نشان عالی شهید موسوی امروز (دوشنبه) برگزار شد.

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سیدمحمدرضا آقامیری رئیس دانشگاه تهران، پروین داداندیش و جمعی از اساتید و دانشجویان جوان در این مراسم حضور داشتند.

مشکلات را با خلاقیت اجتماعی حل و فصل کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سه مفهوم در این جایزه وجود دارد که اهمیت دارند و می‌تواند باعث ماندگاری شوند، جوان بودن، خلاقیت و شهادت.

وی به غفلت از خلاقیت‌های اجتماعی اشاره کرد و افزود: ما مخترعین دانش و فناوری‌ها را می‌شناسیم، اما مخترعین اجتماعی را نمی‌شناسیم درحالی که این حوزه، حوزه مهم تاریخ بشریت است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: حوزه خلاقیت‌های اجتماعی حوزه اثربخشی است که امروز نیاز فوری به آن داریم. سلامت اجتماعی یکی از موضوعات سلامت اجتماعی است که ابعاد مختلفی دارد و در حوزه‌های سلامت روانی دنیای مدرن پرمسئله است.

صالحی خاطرنشان کرد: خیلی کار‌های خلاقانه باید رخ دهد تا بتوانیم مسئله خودمان را از راه‌های میان‌بر کم کنیم. آینده اجتماعیمان به‌واسطه اتفاقاتی در حال تهدید است و به‌اندازه عقب‌ماندگی علمی و فنی اهمیت دارد که این مسائل و مشکلات را با خلاقیت اجتماعی حل و فصل کنیم.

وی ایثار و شهادت را اکسیر تمدن اسلامی معرفی کرد و افزود: ایثار و شهادت اکسیر تمدن‌سازی اسلامی است که توانست مس وجود اعراب جاهلی را به تمدنی عالی تبدیل کند و اگربه‌دنبال تمدن ایرانی هستیم هرقدر این اکسیر را نشان دهیم، این مسیر با شتاب بیشتر طی می‌شود.

حل شکاف بین‌نسلی مسئله نشان عالی شهید موسوی

سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اهدف بالا و مقدسی برای جایزه ملی جوان نوآور ماندگار نشان عالی شهید موسوی درنظر گرفته شده است.

وی افزود: مرور تاریخ و ضرورت آن برای درس گرفتن از آن و حل و فصل مشکلات است. امروز شکاف بین نسلی نمونه این مشکلات جامعه است که با آن روبرو هستیم؛ اگر به شکافت نسلی توجه نکنیم، گسست بین نسلی و تعارض بین‌نسلی تبدیل خواهد شد.

رئیس بنیاد شهید با تاکید براینکه باید از شکاف نسلی جلوگیری کنیم، گفت: ۱۷ هزار زن قهرمان این کشور شهید، جانباز و آزاده‌اند که کمتر کسی از این‌ها مطلع است.

وی افزود: نوآوری اجتماعی برای مقابله با شکاف اجتماعی موثر خواهد بود که جایزه ملی جوان نوآوری ماندگار در این راستا موثر است.

داداندیش: مفهوم شهادت مورد اجماع مسوولین است

پروین داداندیش رییس جایزه از اهدا نشان عالی شهید موسوی به برگزیدگان این رویداد خبر داد و گفت: ۱۲۰ اثر از ۲۸ استان در این جایزه ثبت نام کردند که ۷۰ اثر در ۲۳ محور به مرحله نهایی رسیدند و در مرحله نهایی ۲۰ اثر انتخاب شدند.

وی با تاکید براینکه مفهوم شهید و شهادت مورد توجه تمام مسوولین است، افزود: فعالیت‌های راه یافتگان به این جایزه تجاری‌سازی خواهد شد.

آقامیری: برای شهدا فایل فرهنگی باز کنیم

آقامیری رئیس دانشگاه آزاد استان تهران گفت: این رویداد بعد حماسی و علمی دارد که ضرورت دارد ما در بحث اجتماعی سرمایه‌گذاری لازم را در آن داشته باشیم.

وی افزود: مطرح کردن شهیدانی همچون موسوی در سطح جامعه، می‌تواند برای پویایی و فضای جامعه اثرگذار باشد. انتقال فضای ایثارگری دوران جنگ تحمیلی همواره درحال از دست دادن است، اما جوانانی همچون شهید موسوی دوباره روح قهرمان پروری را به جامعه بازخواهد گرداند.

رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: نوآوری بحث و نیاز جامعه است که روحیه شهید در آن نیز کمک کننده خواهد بود. توصیه می‌شود برای گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در وزارت ارشاد و بنیاد شهید فعالیتی صورت گیرد.

در ادامه این مراسم، مادر شهید مدافع حرم مصطفی موسوی مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفت. همچنین از مادر شهید مدافع سلامت کبری باقری پرستار بیمارستان امام حسین (ع) کرج تجلیل به‌عمل امد.


برچسب ها: پلیس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *