محلولهای ضدعفونیکننده دست منجر به آنفلوآنزای معده میشوند
- ایرنا نوشت: با شروع پاندمی کووید ۱۹، استفاده از انواع محلولهای ضدعفونیکننده در سایر نقاط جهان رواج یافت. برخی کشورها مانند استرالیا، تایوان و نیوزلند به تازگی مواد بسیاری را در مورد بیماریهای التهابی روده گزارش کردهاند و محققان احتمال میدهند محلولهای ضدعفونیکننده دست مبتنی بر الکل عامل التهاب روده یا آنفلوآنزای معده باشند.
آنفلوآنزای معده یا گاستروانتریت ویروسی، به التهاب و عفونت روده و معده گفته میشود و در پاییز و زمستان شایعتر است. این عارضه برخلاف نامش هیچ ارتباطی با آنفلوآنزا ندارد و بر اثر ویروسهای مختلف از جمله نورو ویروس، روتاویروس و آدنوویروس ایجاد میشود.
معمولا این بیماری بر اثر تماس با فرد آلوده و مصرف آب و غذای آلوده به وجود میآید.
مهمترین علایم بیماری کدامند؟
احساس درد در ناحیه شکم (روده و معده)، باد گلو، نفخ، اسهال، مدفوع سبز رنگ، سوء هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، کاهش آب بدن، لرز، انسداد معده، احساس تشنگی بیش از حد، خشکی دهان، تب، ضعف، کاهش اشتها، تعریق، سردرد، کاهش ادرار و کاهش وزن از مهمترین علایم این بیماری هستند.
هنوز دلیل ارتباط محلولهای ضدعفونیکننده با بیماریهای معده مشخص نیست و محققان به دنبال پاسخ این ارتباط هستند. مطالعات قبلی محققان نشان میدهد محلولهای ضدعفونی در نابودی ویروس کرونا به هیچ عنوان به اندازه شستن دست با آب و صابون موثر نیستند و نباید جایگزین هم شوند.
نحوه درمان آنفلوآنزای معده چگونه است؟
هیچ درمان پزشکی برای آنفلوآنزای معده وجود ندارد و بیمار پس از حدود ۱۰ روز بهبود مییابد. ولی برخی عوامل در تسریع روند بهبود موثر هستند. این عوامل عبارتند از:
- نوشیدن آب کافی
نوشیدن آب کافی و آب رسانی به بدن باید در طول بیماری مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه به دلیل اسهال و استفراغ، آب بدن کاهش مییابد. برخی محققان مصرف الکترولیتهای حاوی نمک و مواد معدنی را مفید میدانند.
- نوشیدن آب میوههای اسیدی مانند آب پرتقال ممنوع است.
- اگر کودک شیرخوار به این عارضه مبتلا شده است، با مشورت پزشک از مصرف شیر اجتناب شود.
- از مصرف لبنیات، کافئین، غذاهای تند، پرادویه و چرب، نیوکوتین اجتناب شود.
- سبزیجات و میوهها قبل از مصرف خوب شسته شوند.
گوشت و مرغ به مدت زمان بیشتری طبخ شود و از مصرف کباب خودداری شود.