افتتاح طرح سد سرنی و سامانه انتقال و تصفیهخانه با هدف تامین و ارتقای کمی و کیفی آب شرب منطقه
- صبح امروز حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی، در ارتباط ویدئوکنفرانسی، تصفیهخانه سرنی را با اعتبار ۴۳۰ میلیارد تومان افتتاح کرد.
این تصفیهخانه یکی از پروژههای مهم ملی و آخرین بخش از «طرح سد سرنی و سامانه انتقال و تصفیهخانه» است که با هدف تامین و ارتقای کمی و کیفی آب شرب منطقه احداث شده و با اتمام عملیات اجرایی آن، هماکنون مردم منطقه از آب تصفیهشده بهرهمند شدند.
تصفیهخانه سرنی دو مترمکعب بر ثانیه ظرفیت داشته و شامل فرآیندهای اصلی هوادهی، زلالسازی، فیلتراسیون، کلراسیون و شناورسازی هوای محلول (Dissolved Air Flotation) است. در زمان اجرای این پروژه که سه سال به طول انجامیده، به طور متوسط ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۴۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار بودهاند که از این تعداد، بالغ بر ۸۵ درصد از نیروهای بومی استان تامین شده است.
همچنین فاز سوم سامانه نمکزدایی و خط انتقال آبرسانی به بندرعباس در استان هرمزگان با حضور ویدئو کنفرانسی رئیسجمهور و وزیر نیرو در قالب هفته چهارم #هرهفته_الف_ب_ایران به بهرهبرداری رسید.
رضا اردکانیان در آیین بهره برداری از طرحهای ملی وزارت نیرو که به طور ویدئو کنفرانسی برگزار شد گفت: فاز سوم سامانه نمک زدایی بندرعباس، خط انتقال آبرسانی به بندرعباس از آب شیرینکن و تصفیهخانه آب سرنی به ارزش یک هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان دو طرح آماده شده در استان هرمزگان هستند که به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی افزود: واحد دوم تصفیهخانه فاضلاب ساری با اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومان نیز یکی دیگر از طرحهای آماده بهرهبرداری در استان مازندران است.
به گفته وزیر نیرو آخرین طرح آماده افتتاح آبگیری سد بالارود با سرمایهگذاری ۶۴۵ میلیارد تومان است که در استان خوزستان قرار دارد امروز افتتاح شد.
اردکانیان به آغاز عملیات اجرایی سد زارمرود با سرمایهگذاری ۹۰ میلیارد تومان در استان مازندران اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو برنامه پویش را برای سال ۱۴۰۰ تدارک دیده که ۲۹۰ طرح بزرگ با سرمایه گذاری ۶۴ میلیارد تومان افتتاح شود.
وزیر نیرو در توضیح قیمت آب در مناطق ساحلی اظهار کرد: قیمت آب در شهرهای نزدیک ساحلی پایین تر، ولی در مناطق دیگر بیشتر است، ولی با یارانه دولت، آب را با قیمت متعارف در اختیار مردم قرار میدهیم به طوری که قیمت تمام شده کمتر از یک دلار برای نمکزدایی آب دریا در شهرهای ساحلی است.
وی در خصوص تکنولوژی ساخت آب شیرین کن، گفت: تکنولوژی ساخت این ابزار روز به روز در حال پیشرفت است و هزینه تمام شده شیرین کردن آب به واسطه ارتقاء تکنولوژی کاهش مییابد.
در همین راستا امین قصمی مدیرعامل شرکت آبفای هرمزگان اظهار کرد: سامانه مذکور در قالب سه پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۲ هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال اجرا و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی بهرهبرداری از این پروژه را یکی از اجتماعیترین پروژههای اجرا شده در هرمزگان دانست که علاوه بر عرضه با کیفیتترین آب تولیدی استان، باعث کاهش برداشت آب از منابع سدها و دشتهای شرق هرمزگان شده است.
قصمی با بیان اینکه کاهش وابستگی مرکز استان به منابع سطحی و زیرسطحی شرق هرمزگان و استفاده از این ظرفیت برای کشاورزی یکی از مطالبات دیرین مردم میناب و وعدههای آبفا بوده است، اظهار کرد: با تدابیر دولت امید و اختصاص بودجههای مورد نیاز همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، امروز شاهد تحقق این وعده هستیم که اثرات اجتماعی زیادی در شرق هرمزگان خواهد داشت.
وی ادامه داد: از امروز و با بهرهبرداری از فاز سوم این پروژه، مردم شهر بندرعباس نیز طعم با کیفیتترین آب تولیدی استان را چشیدند که امیدواریم سرآغازی برای تامین آب پایدار در دیگر مناطق هرمزگان باشد.
به گفته مدیرعامل آبفای استان هرمزگان، این آب شیرینکن یک فرصت حیاتی برای تامین آب استان بود که با بهرهبرداری از فاز نخست آن در سال ۹۷، یکی از چالشهای بزرگ آب و فاضلاب در شهرستان خمیر برطرف شد.
وی افزود: تا پیش از این، بندرخمیر به عنوان یکی از پرتنشترین شهرستانها در تامین نیاز آبی بود که با بهرهبرداری از فاز نخست آن، منابع آبی این شهرستان به پایداری لازم رسید.
قصمی ادامه داد: با بهرهبرداری از فاز سوم این پروژه، زبانه تاثیرات آن به شرق هرمزگان نیز رسید و باعث شد تا برداشت آب از میناب کاهش و برای بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
وی در تشریح جزئیات این پروژهها افزود: یکی از مهمترین پروژههای بهرهبرداری شده در قالب سامانه تامین آب کلان شهر بندرعباس، بهرهبرداری از فاز سوم آب شیرینکن یکصد هزار متر مکعبی بندرعباس به ظرفیت ۶۰ هزار متر مکعب در شبانه روز است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با بیان اینکه برای تکمیل فاز سوم آب شیرینکن یکصد هزار متر مکعبی، اعتباری بالغ بر هشت هزار و ۶۹۰ میلیارد ریال توسط بخش خصوصی هزینه شده است، افزود: این مجموعه با خرید تضمینی آب تولیدی این آب شیرینکن، آب شرب مورد نیاز ۴ شهر، ۹ شهرک و ۲۵ روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر را تامین میکند.
قصمی در ادامه اضافه کرد: اجرای ۳۳ کیلومتر خط انتقال آب از آب شیرینکن یکصد هزار متر مکعبی تا مخازن داماهی نیز یکی دیگر از بزرگترین طرحهایی است که با تکمیل آن سرانجام آب آشامیدنی آب شیرینکن به کلانشهر بندرعباس رسید.
مدیرعامل آبفای استان هرمزگان، اعتبار هزینه شده برای این پروژه را چهار هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: با اجرای این کلکتور امکان انتقال ۲۰۰ هزار مترمکعب آب از منابع آب شیرینکن غرب استان به مخازن داماهی شهر بندرعباس فراهم شده است.
وی همچنین از بازسازی مخزن ۳۰ هزار متر مکعبی بندرعباس به عنوان سومین پروژه عملیاتی شده در قالب سامانه تامین آب کلان شهر بندرعباس یاد کرد و گفت: برای بازسازی این پروژه ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.