خربزه، میوه‌ای برای بیماران کلیوی

4:50 - 09 ارديبهشت 1400
کد خبر: ۷۲۰۵۸۴
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
علاوه بر خوشمزه و آبرسان بودن، خربزه منبعی سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین B ۶، فیبر رژیمی و اسیدفولیک است.
_ برنا نوشت: خربزه نوعی ملون از خانواده کدوئیان است که شامل میوه‌ها و سبزیجاتی مانند کدو، کدوتنبل، خیار، کدو قلیایی و ... نیز می‌شود. رنگ این میوه از زرد کمرنگ تا نارنجی است، گاهی رنگ عمیق‌تری مانند رنگ سالمون نیز دارد و مانند دیگر ملون‌ها بر سطح زمین رشدمی‌کند.
 
این میوه، شکلی گرد یا دراز، بافتی نرم و آبدار با بویی خوش و شیرین دارد که در میوه‌های کاملا رسیده یافت‌می‌شود. حفره مرکزی آن حاوی دانه‌های کوچک سفید است. خربزه میوه تابستان است و از ماه‌های آوریل تا آگوست (اردیبهشت تا شهریور) عالی است. آیا خربزه برای شما خوب است؟ بله، درواقع این میوه، افزودنی سالمی برای رژیم غذایی شماست.
 

انواع خربزه

انواع مختلفی از خربزه در جهان رشدمی‌کند. اما به‌طورکلی، بسته به خاستگاه، دو نوع خربزه در کشور‌های غربی رایج است. خربزه امریکای شمالی: این نوع خربزه در ایالات متحده رایج است. این خربزه‌ها سبز کمرنگ متمایل به زرد  با گوشتی شیرین و آبدار هستند.
 

خربزه امریکای شمالی

 خربزه اروپایی: این خربزه، پوستی سبزکمرنگ و شیاردار دارد و کاملا با خربزه امریکای شمالی متفاوت است.
 

خربزه اروپایی

 نکته: ۹۰ درصد خربزه آب است. یک فنجان خربزه فقط ۶۰ کالری دارد. این همان میوه‌ای است که ما آن را خوشمزه، شیرین و سالم می‌دانیم. خوب، حالامی‌دانیم خربزه چقدر کالری دارد. خربزه نه‌تن‌ها خوشمزه است، بلکه فواید زیادی برای سلامتی، پوست و مو نیز دارد. در اینجا به فواید متعدد خربزه برای سلامتی،  پوست و مو نگاهی می‌اندازیم.
 

خواص خربزه برای سلامتی

 خربزه، جدا از مزه شیرین خوشمزه و بوی فریبنده خود، منبعی عالی از مواد معدنی،  ویتامین A، پتاسیم و فیبر رژیمی نیز است؛ بنابراین فواید متعددی برای سلامتی دارد.
 

۱. سیستم ایمنی را تقویت‌می‌کند

 مصرف منظم خربزه می‌تواند بدون توجه به آب‌وهوا و بیماری‌های دیگر،  سیستم ایمنی شما را تقویت‌کند.
 

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از ویتامین‌های C و A است که با تحریک سلول‌های سفید خون در بدن، ایمنی را تقویت‌می‌کنند. گلبول‌های سفید خون (WBC) مکانیزم دفاعی طبیعی بدن محسوب‌می‌شوند، زیرا از حمله اجسام خارجی جلوگیری‌کرده و عفونت‌هایی که بدن را مورد حمله قرارداده‌اند را ریشه‌کن می‌کنند. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به همین دلیل با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه‌می‌کند. این رادیکال‌های آزاد به پوست آسیب‌رسانده و عامل پیری زودرس هستند. گنجاندن خربزه در رژیم غذایی می‌تواند پیری زودرس را مهارکند.
 

 ۲.  سلامت قلبی‌عروقی

 امروزه، مشکلات مربوط به قلب بسیار شایعند. چرا برای سالم نگه‌داشتن قلب خود، خربزه را امتحان نمی‌کنید؟
 

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از پتاسیم است که فشار خون را کنترل‌کرده و از این راه قلب‌تان را سالم نگه‌می‌دارد. این ماده معدنی از پرفشاری خون جلوگیری‌کرده و مانع از آسیب سدیم به بدن می‌شود. خربزه سرشار از ترکیباتی به نام آدنوزین نیز هست که برای قلب مفید است، زیرا خواص رقیق‌کنندگی خون دارد. این ماده از لخته‌شدن خون در سیستم قلبی‌عروقی جلوگیری‌می کند. ویتامین C از تصلب شرایین، همان سفت‌شدن عروق، جلوگیری و فولات نیز به جلوگیری از سکته کمک‌می‌کند.
 

۳. مانع سرطان‌ می‌شود

 نام سرطان نیز ترسناک است، زیرا ممکن است هرلحظه کشنده شود. حداقل کاری که می‌توانیم انجام‌دهیم، خوردن غذا‌هایی است که از این بیماری کشنده جلوگیری‌می‌کنند. یکی از این غذا‌ها خربزه است.
 

چرا مفید است؟

 خربزه مقدار زیادی ویتامین C و بتاکاروتن دارد که می‌توانند با رادیکال‌های آزاد در بدن مبارزه‌کرده و آن‌ها را ازبین‌ببرند. این رادیکال‌های آزاد خطرناک هستند، زیرا به سلول‌های بدن حمله کرده و باعث رشد سرطانی می‌شوند.
 

۴. با استرس مبارزه‌می‌کند

 آخرین مهلت کار‌های اداره، بردن بچه‌ها به مدرسه،  صبحانه درست‌کردن برای همسر، بردن مادر به کلاس یوگا……… چنین سبک زندگی بیقراری، فقط باعث استرس می‌شود. دفعه بعدی که چنین احساسی داشتید، استراحت‌کرده و یک لیوان آب خربزه میل‌کنید. در عرض چنددقیقه بهتر می‌شوید.
 

چرا مفید است؟

 خربزه سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب را متعادل‌کرده و ذخیره اکسیژن را برای مغز افزایش‌می‌دهد و بنابراین باعث‌می‌شود احساس آرامش و تمرکز بیشتر داشته باشید. خربزه، سوپراکسیددیسموتاز نیز دارد که با پایین‌آوردن فشارخون و آرامش عروق، با استرس مبارزه‌می‌کند. این ماده از مرگ سلولی ناشی از استرس اکسیداتیو جلوگیری‌می‌کند.
 

 ۵: سلامت چشم

 چه‌کسی می‌خواهد عینک‌های زشت بزند یا از لنز‌های آزاردهنده استفاده‌کند درحالی‌که می‌توانید به‌طورطبیعی بینایی خوبی داشته‌باشید؟ خربزه را امتحان‌کنید.
 

چرا مفید است؟

خربزه سرشار از بتاکاروتن است که به حفظ سلامت بینایی کمک‌می‌کند. این بتاکاروتن‌ها در هنگام جذب توسط بدن به ویتامین A تبدیل‌می‌شوند که به جلوگیری از آب‌مروارید و بهبود بینایی کمک‌می‌کند. مطالعات ثابت‌کرده‌اند که مصرف منظم غذا‌هایی که ویتامین بالایی دارند می‌تواند خطر پیشرفت آب‌مروارید را تا ۴۰% کاهش‌دهد.
 

۶. از نفروپاتی دیابتی جلوگیری‌می‌کند

 نفروپاتی دیابتی یک اختلاال کلیوی است که در آن سلول‌های کلیه به‌شکل خطرناکی آسیب‌می‌بینند.
 

چرا مفید است؟

 آب خربزه که به “اکسیکین” معروف است می‌تواند از این وضعیت جلوگیری‌کند. به‌علاوه، خربزه،  شاخص گلیسمی (GI) پایینی دارد و به این معناست که فروکتوز و گلوکوز موجود در خربزه، قند‌های ساده هستند. بنابراین، این میوه برای افراد دیابتی و افراد مبتلا به چاقی خطری ندارد.
 

۷. مفید برای ریه‌ها

آیا می‌دانستید خربزه یک از بهترین میوه‌ها برای ریه‌های شماست؟
 

چرا مفید است؟

مصرف منظم خربزه، ویتامین A بدن را که به‌دلیل مصرف سیگار یا قرارگرفتن درمعرض دود سیگار از دست رفته است، جبران‌می‌کند. این ویژگی، به جوانسازی ریه‌ها کمک‌می‌کند و به‌ویژه برای سیگاری‌هایی که ریه‌هاشان به‌دلیل مصرف سیگار آسیب شدید دیده‌اند مفید است.
 

 ۸: درمان بی‌خوابی

تمام درمان‌های خانگی نتوانستند باعث خواب آرام‌تان بشوند؟ خربزه را امتحان‌کنید.
 

چرا مفید است؟

خربزه دارای خواص آرام‌بخش قوی است، زیرا حاوی ترکیبی منحصربه‌فرد است که اعصاب را آرام‌کرده و اضطراب‌ها را کاهش‌می‌دهد. بنابراین، با آرام‌کردن سیستم عصبی افراد مبتلا به بی‌خوابی، آن‌ها را از اختلالات خواب رهامی‌کند.
 

۹. به کاهش وزن کمک‌می‌کند

 خربزه به کاهش وزن کمک‌می‌کند، زیرا کالری پایین و فیبر بالایی دارد. بنابراین، می‌توانید مقدار زیادی خربزه بخورید و مصرف کالری خود را کنترل‌کنید.
 

چرا مفید است؟

فیبر برای کاهش وزن شما مفید است، زیرا زمان بیشتری طول‌می‌کشد تا معده شما را ترک‌کرده و وارد سیستم گوارشی شما شود، بنابراین باعث‌می‌شود برای مدت بیشتری احساس سیری کنید. این فرآیند کند گوارشی از پرخوری جلوگیری‌می‌کند. همچنین، غذا‌های سرشار از فیبر معمولا حجیم هستند و فضای بیشتری از معده شما را اشغال‌می‌کنند و باعث‌می‌شوند احساس سیری کنید و از خوردن در فاصله وعده‌های غذایی جلوگیری‌می‌کند.

برچسب ها: سلامت خربزه

رضاکشانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۶/۱۴
0
0
آیابرای کراتین بالا درکلیه این میوه که سدیم بسیاری دارد.ضرردارد یانه.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *