آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در سال جدید هرچند از لحاظ فروش و گیشه با نتیجه خوبی روبرو نبوده اما باز هم چراغ روشنی برای هنرمندان این عرصه است.
حضور فیلم تازه کارگردان برنده اسکار در جشنواره جهانی فجر
فیلم سینمایی «گزارش نهایی» به کارگردانی ایشتوان سابو کارگردان برنده اسکار در سیوهشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر به نمایش درمیآید.
«گزارش نهایی» هجدهمین فیلم بلند ایشتوان سابو کارگردان مجارستانی است که برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر پذیرفته شده است.
سابو در ایران به واسطه سه فیلم «مفیستو» (۱۹۸۱ - برنده جایزه بهترین فیلمنامه و جایزه فیپرشی از جشنواره فیلم کن و اسکار بهترین فیلم خارجیزبان)، «کلنل ردل» (۱۹۸۵ - برنده جایزه هیئت داوران جشنواره فیلم کن، نامزد بهترین فیلم خارجیزبان اسکار و نامزد گلدن گلوب) و «هانوسن» (۱۹۸۸ - حضور در بخش مسابقه جشنواره کن، نامزد گلدن گلوب و نامزد بهترین فیلم خارجیزبان اسکار) شناخته شده است.
فیلم «گزارش نهایی» نخستینبار در بیستوپنجمین جشنواره فیلم تالین به نمایش درآمده و حالا در جشنواره جهانی فیلم فجر، روی پرده خواهد رفت.
این فیلم درباره یک متخصص قلب و عروق مشهور و بازنشسته است که برای ادامه کار درمانی، علیرغم تمایل همسرش به روستای محل تولد خود میرود و در آنجا درمان اهالی را آغاز میکند، اما مشکلاتی با اهالی خطرناک پیدا میکند و مجبور به مبارزه میشود.
سابو با همراهی بازیگر توانای فیلم یعنی کلاوس ماریا براندائر که همکار او در بسیاری از فیلمهایش بوده و هر دو در سنین بازنشستگی به سر میبرند، در «گزارش نهایی» تعریفی متفاوت از بازنشستگی ارائه داده است. اعتقاد او در این فیلم، متوقف نکردن کار در هر زمان از زندگی است و حضور او در هشتاد و سه سالگی در مقام کارگردان، بر زنده بودن سینما تاکید میکند. سابو در آخرین مصاحبهاش درباره این فیلم گفته است: «اگر کسی همچنان دوست دارد، در آینده در کنار دیگران باشد، سینما باقی خواهد ماند.»
دیگر فیلمهای مطرح ایشتوان سابو عبارتند از: «عصر توهمات» (۱۹۶۵ - برنده جایزه نخستین اثر برتر جشنواره فیلم لوکارنو)، «پدر» (۱۹۶۶ - برنده جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره فیلم لوکارنو و بهترین فیلم جشنواره فیلم مسکو)، «شماره بیست و پنج خیابان آتشنشان» (۱۹۷۳ - برنده جایزه بهترین فیلم و کلیسای جهانی جشنواره فیلم لوکارنو)، «داستانهای بوداپست» (۱۹۷۷ - حضور در بخش مسابقه جشنواره فیلم کن)، «ایمان» (۱۹۸۰ - برنده جایزه بهترین کارگردانی و اینترفیلم از جشنواره فیلم برلین)، «ملاقات با ونوس» (۱۹۹۱ - برنده جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم ونیز)، «امای عزیز، بوب نازنین» (۱۹۹۲ - برنده جایزه بهترین کارگردانی و کلیسای جهانی جشنواره فیلم برلین) و «زوننشاین» (۱۹۹۹ - نامزد بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین موسیقی گلدن گلوب) و «در» (۲۰۱۲ - حضور در جشنواره فیلم مسکو).
سیوهشتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۵ تا ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ به دبیری محمدمهدی عسگرپور در تهران برگزار میشود.
کارگاههای آموزشی بخش ملی جشنواره۳۳ فیلم کودک در دسترس علاقهمندان قرار گرفت
فایلهای تصویری ۶ کارگاه آموزشی مجازی سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان در بخش ملی در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
سال گذشته کارگاههای آموزشی سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان به دلیل شرایط کرونایی در دو بخش ملی و بینالمللی به صورت مجازی برگزار با استقبال دانشجویان و علاقهمندان به سینما مواجه شد.
این کارگاهها به صورت ضبط شده (در بخش بینالملل با زیرنویس) در پلتفرم جشنواره ارائه شد و در ادامه پرسش و پاسخ محدود با حاضران در کارگاه به صورت زنده و نیم ساعت بعد از هر کارگاه از طریق فضای اسکای روم صورت گرفت.
بر اساس این خبر، بهار سال ۹۹ نیز با توجه به آغاز شیوع بیماری همهگیر کرونا، برای نخستین بار فایلهای تصویری کارگاههای آموزشی جشنواره سی و دوم (که به شکل حضوری در سال ۹۸ برپا شده بود) از طریق سایت جشنواره ارائه شده بود.
امسال نیز پس از طی مراحل آمادهسازی کارگاههای آموزشی توسط دبیرخانه جشنواره، کارگاههای جشنواره سی و سوم، با عناوین زیر از طریق سایت جشنواره و صفحه رسمی جشنواره در آپارات منتشر شد:
۱- اصول زیباییشناسی سینما برای کودکان و نوجوانان (شهابالدین عادل، کارشناس و استاد دانشگاه)
۲- سفر قهرمان در سینمای کودک (مهدی سجادهچی، فیلمنامهنویس سینمای ایران)
۳- چهرهنگاری شخصی و خانوادگی (مونا زاهد، فیلمساز و کارشناس)
۴- فیلمبرداری ارزان با دوربینهای دیجیتال (سام سلیمانی، کارشناس)
۵- تعامل سینما و بازیهای ویدئویی (امین شهیدی، کارشناس)
۶- طراحی صحنه و لباس در سینما (مهتاب متعصب، کارشناس)
فایلهای تصویری کارگاههای بخش بینالملل این دوره جشنواره نیز متعاقبا منتشر خواهد شد.
لینک کارگاههای آموزشی بخش ملی در سایت جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان
مستند کشتار مسلمانان روهینگا برگزیده جشنواره لس آنجلس شد
«شرم بودا» بهترین مستند جشنواره فیلمهای مستقل کوتاه لس آنجلس شد.
شرم بودا به کارگردان مرتضی آتشزمزم و تهیه کنندگی رضا شاکری که با موضوع کشتار مسلمانان روهینگیا در مرز بنگلادش و میانمار ساخته شده، با نگاه حقوق بشری به این موضوع پرداخته است.
طبق اعلام برگزارکنندگان جشنواره، به دلیل همه گیری ویروس کرونا ابتدا فیلمها داوری و برندگان مشخص شده اند و قرار است در اولین فرصت فیلمهای منتخب با حضور عوامل به نمایش عمومی درآیند.
پخش بین المللی این فیلم در شرکت ایماژ سینما انجام می پذیرد و تاکنون به جز این جشنواره، در دو جشنواره دیگر در آفریقای جنوبی و انگلستان نیز پذیرفته شده است.
عوامل این فیلم عبارتند از: بازیگر: تمنا بنتاکبر، نویسنده رضا بهنامراد، فیلمبردار، مرتضی خانمحمد، تدوین: کاووس آقایی، صدا: مسعود اردلانی، گویندگان: مریم امینی، خاندکار مارجینا اخترلولی، مجری طرح: اصغر آذربایجانی، مدیر تولید: ابوالفضل آتشزمزم، دستیار کارگردان: فربد زمانی، مشاور پروژه : سید موسی حسینی ، محمد ممیتالرشید، مترجم: شبنم رستمی، طراح پوستر : سید منهاج، هماهنگی تولید: امجد حسین.
معرفی برترینهای مرحله اول بخش نمایشنامه مسابقه کانون پرورش فکری
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برگزیدگان مرحله اول بخش نمایشنامه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان را اعلام کرد.
هیأت انتخاب بخش نمایشنامه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان شامل منوچهر اکبرلو، زهره بهروزینیا، آرش شریفزاده، سعید زینالعابدین و علیرضا آقایی پس از بررسی ۳۱۶ اثر رسیده به دبیرخانه این رویداد هنری، ۲۳ نمایشنامه برتر را معرفی کردند.
«آرزوهای بزرگ» اثر سمیرا سلیمانیفارسانی از فارسان، «پنگوئن طلایی» اثر مرضیه شریفی از فلاورجان، «دنیایم را سبز رنگ میکنم» اثر محمدحسین باقری شنوهئی از قم، «صدایم را بشو» اثر حجت حسینی از بوشهر، «آواز ساعتها (عقربهها)» اثر علیرضا اسدی از مشهد، «سبز در سبز» اثر علی بهزادی از ساری، «دماغ یا بوق» اثر لیلا روغنگیرقزوینی از قزوین، «دوستان جدید» اثر رقیه نیکییار از تبریز، «نقطهها کو؟» اثر سعید گلگل از دزفول، «نقل شهریار» اثر سمیه آورند از شیراز و «قهرمان مان» اثر اسماعیل رحیمیسروش از لاهیجان، به عنوان برگزیدگان بخش نمایشنامه این مسابقه اعلام شدند.
همچنین «گردنبند خورشید» از مریم علینیا، «قدرت نه گفتن» از لیلا بیگوند، «اپلیکیشن بابایاب» از محمد عبدیجمالی، «علیمردان خان و جعبه نمایش» از محمدرضا قلیپور، «اژدهای شب برفی» از امینرضا ملکمحمودی، «عروسکها رویاها را میسازند» از مصطفی نظریزاده، «سفر در کاموا» از محمدجواد سامع، «بجنگ سرباز! بجنگ» از بهناز مهدیخواه، «هیولایی در میان ما» از نجیبه نعمتی، «چاوش و شهر مدفون» از مهسا علینقیان و حمید سلیمی، «مترسک برفی» از زهره شفیعی، «زنگ انشاء» از محمد کاظمتبار همه از تهران، دیگر برگزیدگان بخش نمایشنامه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان هستند.
برگزیدگان بخش نمایشنامه یک ماه فرصت دارند تا نسخه اصلی اثر خود را برای داوری پایانی به دبیرخانه پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارسال کنند.