ترفندهایی برای تهیه شربت خاکشیر
متخصصان تغذیه توصیه میکنند در فصل گرما برای جلوگیری از گرمازدگی از شربت خاکشیر بسیار استفاده شود.
خبرگزاری میزان -
_ نمناک نوشت: در فصل گرم سال همه ما به دنبال نوشیدنیهای خنگی هستیم که در آنها از گرمیها استفاده نشده باشد و برای درمان و پیشگیری گرما زدگی استفاده شود؛ که در بین آنها شربت خاکشیر، یکی از بهترین شربتهایی که است از گرمازدگی فصل تابستان جلوگیری میکند، این نوشیدنی اصیل ایرانی که مصرف آن در کشور ما بسیار هم پرطرفدار است، به راحتی و با مواد مختلف تهیه میشود.
شربت خاکشیر سنتی را که علاوه بر خوشمزگی دارای خواص بسیاری هم هست به جای انواع نوشیدنیهای مضر میتوان همراه با وعدههای غذایی سرو کرد.
شربت خاکشیر علاوه بر پایین آوردن حرارت بدن، در تسکین سردرد و سرگیجه، بیحالی ناشی از گرما زدگی، تاثیر مثبتی هم روی فعالیت معده و بهبود هضم غذا دارد.
موادی که برای تهیه شربت خاکشیر نیاز دارید، خاکشیر، آب، گلاب و شکر میباشد.
مواد لازم شربت خاکشیر:
شکر:۱ لیوان
آب خنک:۶ لیوان
خاکشیر: نصف لیوان
گلاب:۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت خاکشیر:
برای تهیه شربت خاکشیر باید ابتدا با نحوه شستن آن کاملا اگاه باشید، چراکه خاکشیر، بدلیل ریگ زیادی که داخل آن وجود دارد کمی شستن آن دشوار است و احتیاج به زمان و حوصله بیشتر دارد. به همین دلیل سعی کنید در هر سری از شستن خاکشیر، میزان بیشتری را بشویید تا هر روز زمان زیادی را برای تمیز کردن آن صرف نکنید.
حال برای شستن خاکشیر دو ظرف گود شفاف بردارید، سپس خاکشیر را داخل یکی از ظرفها بریزید و روی آن آب سرد بریزید. بعد از چند ثانیه آب داخل ظزف خاکشیر را خالی کنید و خاکشیر را به آرامی داخل ظرف دیگر بریزید و سعی کنید انتهای آن را دور بریزید.
مجددا روی خاکشیر آب سرد بریزید و کمی هم بزنید. وقتی خاکشیر کاملا ته نشین شد، دوباره آب آن را خالی کنید و خاکشیر را به آرامی در ظرف دیگر بریزید و انتهای آن که قطعا با ریگ و شن مخلوط است دور بریزید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا هم روی آب و هم ته ظرف کاملا شفاف و زلال شود وجز دانههای خاکشیر چیز دیگری در ظرف نماند.
در این حالت یعنی خاکشیرآمادهی مصرف است. خاکشیر را داخل پارچ آبی بریزید و به آن شکر و آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. در صورت تمایل میتوانید شکر و آب را از قبل روی حرارت قرار دهید تا در اثر گرما شکر زودتر و راحتتر حل شود و بعد از خنک شدن به خاکشیر اضافه کنید. بعد به شربت خاکشیر مقداری گلاب و آب لیمو اضافه کنید تا طعم دلچسب تری بگیرد. همچنین با اضافه کردن چند تکه یخ خرد شده میتوانید شربتتان را تگریتر کنید.
چند نکته:
اضافه کردن گلاب و لیمو به شربت خاکشیر کاملا سلیقهای است.
در صورت تمایل میتوانید از شکر بیشتر و یا کمتری در شربت خاکشیر استفاده کنید.
بجای گلاب میتوانید از هل استفاده کنید.
استفاده از مقداری زعفران عطر و رنگ شربت خاکشیر را بهتر میکنید.
هنگام شستن خاکشیر ازظرفهای پلاستیکی استفاده کنید، چون دانههای شن را بیشتر در خود نگه میدارد و ته نشین میکند.
برای در دسترس داشتن شربت خاکشیر میتوانید بعد از شستن خاکشیر، آنها را به همراه مقدار کمی آب داخل قالبهای یخ بریزید و داخل فریزر منجمد کنید و هنگام استفاده داخل پارچ یا لیوان با آب و شکر و گلاب مخلوط کنید.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *