موز باعث رسیدن میوههای کال میشود
موز به دلیل تولید گاز اتیلن روند رسیدن میوههای کال را سرعت میبخشد.
_ آنا نوشت: موز گاز اتیلن (C ۲ H ۴) تولید میکند که عملکرد آن مانند یک هورمون گیاهی است. گیاهان ژنهایی به نام «ETR ۱» و «CTR ۱» دارند که ژنهای مرتبط به رشد، پیری و مرگ سلولی را تنظیم میکند. این دو ژن در حضور گاز اتیلن غیرفعال شده و بدینترتیب ژنهای دیگر وارد عمل میشوند.
برخی گیاهان میوهدار از این مکانیسم برای کنترل تغییرات توالی سلولی در روند رسیدگی استفاده میکنند. درواقع موز میزان متوسطی گاز اتیلن تولید میکند، اما سیب، گلابی و ملونها حساسیت بالایی به هورمونهای گیاهی داشته و به همین دلیل حضور گاز اتیلن تأثیر شگرفی بر سرعت رسیدن این میوهها دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *