تشکیل فراکسیونی تخصصی برای رسیدگی به موضوع سربازی
پس از انتقاد ستاد کل نیروهای مسلح از طرح جنجالی برخی از نمایندگان درباره سربازی، قرار است فراکسیونی تخصصی برای رسیدگی به این موضوع در مجلس شورای اسلامی تشکیل شود.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه خراسان نوشت: حدود ششماه از مطرحشدن پیشنهادهای برخی از نمایندگان مجلس درباره اصلاح دوره خدمت سربازی میگذرد؛ پیشنهادهایی که در نگاه اول بسیار جذاب و انگیزهبخش به نظر میرسید، اما واکنش ستادکل نیروهای مسلح نشان داد که هماهنگی و بررسی لازم برای ارائه این طرحها انجام نشده است. حالا هم آنطور که «حسن شجاعیعلیآبادی» نایبرئیس کمیسیون اصل نود مجلس میگوید، به زودی در مجلس فراکسیونی برای رسیدگی به امور سربازان و اصلاح قانون سربازی تشکیل میشود، اما با توجه به حساسیت و اهمیت این حوزه، نباید منتظر تغییرات و اصلاحات زودهنگام بود.
طرحهای پیشنهادی چه بود؟
در مرور خبرهای مربوط به اصلاح طرح سربازی، نام چند نماینده مجلس به چشم میخورد؛ نمایندگانی که هم در برنامه زنده تلویزیونی، هم در گفتگو با رسانهها و هم در صفحات شخصی توئیتر و اینستاگرام، پیشنهادهای خود را ارائه کردهاند، از جمله: لزوم اصلاح اجباریبودن خدمت سربازی، دریافت مالیات از غایبان بین ۲۸ تا ۵۰ سال برای استفاده از خدمات عمومی، افزایش دوره خدمت از ۲ سال به ۵ سال برای داوطلبان با شرط پرداخت ۹۰ درصد حقوق کارکنان رسمی و....
واکنش رسمی ستاد کل.
اما انتشار گسترده این خبرها، سبب شد تا ستاد کل نیروهای مسلح هم بهطور رسمی به موضوع ورود کند. هفدهم فروردین بود که سردار «ابوالفضل شکارچی»، سخنگوی ارشد ستادکل، با انتقاد از برخی اظهارنظرها گفت: «متاسفانه عدهای با وعدههای پوچ، توخالی، بدون پشتوانه منطقی و عقلانی و بدون مشورت با متخصصان، اظهارنظر کرده و طرحهای یکجانبه و غیرقابل تحقق میدهند. نمیشود همینطور بدون تخصص و بدون درنظرگرفتن موقعیت ژئوپولیتیک کشور در این مورد صحبت کرد. نباید با دادن وعدههای غیرقابل اجرا شرایطی را ایجاد کرد که در نهایت با عدم تحقق، به دلسردی سربازان و ناامیدی آنان منجر شود. مطرحکردن مسائل سربازی در مقابل دوربین آن هم در آستانه انتخابات بیشتر شبیه به کار نمایشی است».
اولویت با طرح ستاد کل است
چند روز بعد از این موضع انتقادی، اعضای هیئت رئیسه مجلس تشکیل جلسه دادند و «محمدحسین فرهنگی» سخنگوی آنها درباره نتایج این جلسه گفت: «در موضوع سربازی، تصمیم بر آن شد که لایحه ستادکل نیروهای مسلح در اولویت باشد، اما در صورت عدم ارائه آن، امکان بررسی طرح نمایندگان هم وجود دارد». هفته گذشته نیز جمعی از نمایندگان مجلس با سردار «محمدجواد زاده کمند» معاون نیروی انسانی ستادکل تشکیل جلسه دادند و آنطور که خانه ملت گزارش داده، خروجی آن تلاش برای تعامل دوجانبه بوده است.
ضرورت اصلاح قانون سربازی
«سیدمهدی حجتی» عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز هم در گفتوگو با ایرنا، بر ضرورت کارشناسی تخصصی برای اصلاح قانون سربازی تاکید دارد و میگوید: نمیتوان در حوزههای مهمی از این قبیل که با امنیت و استقلال و حفظ تمامیت ارضی کشور مربوط است به صورت قشری، احساسی و با نگاهی عوامانه، مبادرت به قانون گذاری کرد و نظرات تخصصی مراجع نظامی و انتظامی و سازمان نظام وظیفه را نادیده انگاشت.
در همین زمینه سردار «موسی کمالی» مشاور عالی قرارگاه مرکزی مهارتآموزی سربازان نیروهای مسلح نیز میگوید: موضوع تجدیدنظر در مدل خدمت سربازی، یک بحث پیچیده نظامی است و باید فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح و استراتژیستهای نظامی در این موضوع نظر بدهند. این بحثها باید در جلسات تخصصی با حضور مسئولان دفاعی و امنیتی کشور مطرح شود نه در توئیتر و با اطلاعات و آمار ضعیف و اشتباه.
کاستیهایی که باید رفع شود
وضعیت خاص منطقه، نیاز کشور به نیروهای جوان آموزشدیده و دهها دلیل دیگر وجود دارد که ثابت میکند وجود دوره سربازی در ایران امری مهم و ضروری است؛ اما برخی کاستیها نیز سبب شده است، دوره خدمت سربازی انگیزهبخش و قانعکننده نباشد که نمونه آن، وجود ۳ میلیون سرباز غایب در کشور است. در حالی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان میتوان با انجام اصلاحاتی در قانون سربازی، هم انگیزه سربازان را افزایش داد و هم سربازی را به فرصتی برای مهارتآموزی بیشتر تبدیل کرد؛ مطالبهای که حالا فراکسیون رسیدگی به امور سربازی مسئول پیگیری آن خواهد بود.
فعلا هیچ طرحی نهایی نیست؛ تشکیل یک فراکسیون ویژه برای سربازان
«حسن شجاعی علیآبادی» یکی از نمایندگانی است که در جلسه هفته گذشته با معاون ستادکل حضور داشته است. او درباره موضوعات مطرحشده در جلسه میگوید: دوستان ما در ستادکل دغدغههایشان را مطرح کردند و نمایندههای مجلس هم نظرات جامعه و بهخصوص جوانان را با آنها در میان گذاشتند. طبیعتا دغدغههای ستادکل درباره مباحث امنیتی و نیاز کشور به سرباز بود و نظرات نمایندگان هم مبتنی بر دغدغههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی. در نهایت قرار شد جلسات دیگری داشته باشیم تا همه ابعاد بررسی شود و به یک نتیجه مشترک برسیم.
هنوز هیچ طرحی نهایی نیست
از شجاعی درباره طرحهای پیشنهادی نمایندگان برای اصلاح سربازی میپرسم و او میگوید: طرحهای مختلفی توسط نمایندگان ارائه شده است، اما فعلا هیچ چیز قطعی وجود ندارد و باید در جلسه مشترک با ستاد کل، بررسی و چکشکاری شود.
تشکیل فراکسیون تخصصی در مجلس
شجاعی از تشکیل یک فراکسیون ویژه هم خبر میدهد و میافزاید: به زودی فراکسیون رسیدگی به امور سربازی در مجلس تشکیل میشود و با توجه به درخواست نمایندگان، احتمالا ریاست این فراکسیون برعهده بنده خواهد بود. در این فراکسیون تلاش خواهیم کرد با هماهنگی ستادکل، مسائل جاری و کلان مربوط به سربازان را به صورت منسجم پیگیری کنیم. او درخواستی هم از مردم دارد و میگوید: از همه مردم خواهش میکنیم تا زمانی که اصلاح قانون سربازی نهایی نشده است، تابع قوانین فعلی باشند و اجازه دهند موضوع به صورت تخصصی بررسی شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *