طرز تهیه «مرغ شکم پر مجلسی» بدون فر
«مرغ شکم پر» یکی از غذاهای پرطرفدار با طعم بسیار دلچسب و لذیذ است. این غذا برای پذیراییها و محافل رسمی بسیار مناسب است.
خبرگزاری میزان -
_ نمناک نوشت: یکی از گزینههای خوب برای پذیرایی در میهمانیها ایرانی میتواند مرغ شکم پر باشد که با شنیدن اسمش خبر از یک وعده غذایی خوب و کامل را میدهد.
مرغ شکم پر مجلسی
مواد لازم مرغ شکم پر
مرغ درسته با پوست: حدود ۲ کیلو
گردو: ۵ عدد درشت خرد شده
آلو بخارا: ۱۲ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
لیمو: ۱ عدد
پیاز: ۱ عدد بزرگ
هویج: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
نعنا خشک:یک قاشق غذا خوری
زرشک شسته شده: یک قاشق غذاخوری سرپر
نمک، فلفل و زرد چوبه:به میزان لازم
زعفران پودر شده: یک چهارم قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذا خوری
آب نارنج یا آب غوره: یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه مرغ شکم پر مجلسی:
ابتدا باید مرغ را تمیز کنید و بدون اینکه به پوست رویی آن صدمهای بزنید چربی و مواد داخل شکم مرغ را خارج کنید.
بعد آن را خوب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه آن گرفته شود.
در این فاصله به سراغ مواد داخل شکم مرغ میرویم. گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش بزنید. پیاز را از وسط نصف کنید و داخل قابلمهای کوچک مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود.
بعد نصف پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس یک حبه سیر را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
بعد ز رشکهای شسته شده را اضافه کنید و به مدت یک دقیقه تفت دهید. مراقب حرارت زیر قابلمه باشید تا ز رشکها نسوزند. بعد نعنا خشک را اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از کمی تفت دادن گردوها و ۷ عدد آلو را به بقیه مواد تفت داده شده اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید و بعد حرارت را خاموش کنید.
مرغ شکم پر با قابلمه
نحوه مزه دار کردن مرغ
در مرحله بعد به سراغ مزه دار کردن مرغ میرویم که آب آن کاملا گرفته شده. با یک چاقوی تیز از داخل شکم مرغ در قسمت سینه چند برش ایجاد میکنیم که حالت کانالی شکل پیدا کند به طوری که به قسمت رویی مرغ آسیبی نزند.
بعد داخل شکم مرغ و قسمتهایی که شیار ایجاد کردیم نمک میمالیم. لیمو را از وسط نصف کنید و آب نصف آن را داخل شکم مرغ بریزید؛ و چند ورق گوجه را در کف شکم مرغ بچینید و در آخر موادی را که برای داخل شکم مرغ تفت دادیم را داخل شکم مرغ میریزیم. سپس روی آن چند ورق دیگر گوجه فرنگی و مقداری آب لیمو میریزیم.
با یک نخ و سوزن تمیز و ترجیحا مخصوص آشپزی شکم مرغ را میدوزیم. بعد پاهای مرغ را از دو طرف ببندید و به هم متصل کنید.
اینبار سطح رویی مرغ را کاملا با نمک آغشته کنید.
روش درست کردن مرغ شکم پر
قابلمهای مناسب را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید و وقتی روغن داغ شد نصف دیگر پیاز را داخل آن خلال کنید تا نرم و سبک شود. سیر را هم خرد کنید و به پیاز در حال تفت اضافه کنید. کمی که پیاز و سیر را تفت دادید در گوشهای از قابلمه جمع کنید و مرغ را داخل قابلمه بگذارید تا سرخ شود. وقتی یک طرف مرغ سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.
بعد از سرخ شدن مرغ به آن نمک، فلفل و زرد چوبه اضافه کنید و داخل قابلمه ۲ لیوان آب جوش بریزید. هویج را حلقه کنید و در اطراف مرغ داخل قابلمه بریزید.
۵ عدد آلوی مانده را هم داخل قابلمه بریزید. نصف لیمو را به صورت حلقهای برش بزنید و به همراه بقیه حلقههای گوجه فرنگی مانده روی مرغ قرار دهید.
دقت کنید تا حلقههای لیمو (LEMON) داخل قابلمه نیفتد. در قابلمه را میگذاریم و صبر میکنیم تا مرغ نیم ساعت بپزد.
در این فاصله سس مرغ را آماده میکنیم.
قابلمهای را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل آن میریزم و یک قاشق رب گوجه را داخل آن سرخ میکنیم، بعد به آن یک قاشق غذا خوری آب نارنج و یا آب غوره به همراه کمی نمک و یک فنجان آب جوش اضافه میکنیم و منتظر میمانیم تا سس به جوش بیاید. بعد از قل خوردن سس، زعفران سائیده شده را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کمی بجوشد.
مرغ شکم پر
برداشتن لیموها از روی مرغ
بعد از نیم ساعت زمانی که از پخت مرغ گذشت در قابلمه را باز کنید و لیموها را از روی مرغ بردارید و دور بریزید. گوجه را داخل آب مرغ بریزید. مرغ را زیرو رو کنید و دقت کنید تا پوست مرغ پاره نشود.
حالا سسی را که آماده کرده بودید به فرچه به تمام سطح رویی مرغ بمالید و اضافه سس را داخل آب مرغ بریزید و اجازه دهید مرغ با حرارت کم یک ساعت دیگر هم بپزد.
بعد پخته شدن مرغ، آن را از قابلمه خارج کنید و با روغنی که داخل سس مرغ داخل قابمله است روی مرغ را با فرچه چرب کنید و بگذارید داخل فر از قبل گرم شده تا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه مرغ گریل شود و پوست روی آن برشته شود. (فر بالا را روشن کنید).
مرحله نهایی و تزیین مرغ
مرغ آماده شده شکم پر را داخل ظرف مورد نظر بریزید و با آب مرغ و کمی خلال پسته و بادام تزیین کنید. در هنگام سرو نخ را هم از مرغ جدا کنید.
نکات تکمیلی در مورد مرغ شکم پر
مرغ شکم پر جزو غذای محلی - مازندرانی میباشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰ دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد.
مرغ شکم پر را میتوانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *