ماجرای ساختوساز عجیب و غریب در دل کوه +عکس
در فضای مجازی چندی پیش تصاویری از یک بنا در منطقه سرچشمه لاهیجان منتشر شد که در ظاهر خبر از کوهخواری و ساختوسازهای غیرمجاز میداد. اما ماجرای این بنا چه بود؟
خبرگزاری میزان -
_ فارس نوشت: چندی پیش تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که هرکس با مشاهده آن به یاد کوهخواری و ساختوسازهای غیرمجاز میافتد. تصویری از یک ساختمان چند طبقه که برای احداث آن یال کوهی سرسبز را تراش داده و بخش زیادی از آن را تخریب کردهاند.
بسیاری از کاربران فضای مجازی با انتقاد از این تصویر، از قوه قضاییه خواستار تخریب این ساختمان شدند و برخی از رسانههای معاند نیز این تصویر را دستمایه حمله به نهادهای جمهوری اسلامی قرار دادند.
با پیگیریها در خصوص قانونیبودن یا نبودن این ساختمان، روشن شد که این عکس مربوط به سالها پیش بوده و این ساختمان در حال حاضر با پروانه کارخانه چای در منطقه سرچشمه لاهیجان در حال فعالیت است.
کارخانه چای سرچشمه تمام مجوزات لازم را دارد
حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در توضیح تصویر منتشر شده در فضای مجازی اظهار کرد: تصویر منتشر شده در فضای مجازی مربوط به چند سال گذشته بوده و مربوط یک کارخانه چای میشود که از سال ۹۳ مجوزهای لازم را دریافت کرده است.
وی افزود: اصل مجوز از سوی سازمان جهاد کشاورزی صادر میشود منتهی برای صدور مجوز کارخانه چای استعلامی از سازمان چای انجام میشود و سازمان چای نیز بنابر نیاز منطقه و ظرفیت برگ سبز منطقه موافقت خود را اعلام میکند و پس از آن جهاد کشاورزی پروانه مربوطه را صادر میکند.
فاصله زیادی کارخانه چای تا مزارعه چای مشکل اساسی چایکاران
رئیس سازمان چای کشور بیان کرد: منطقه سرچشمه لاهیجان از لحاظ تولید چای برگ زیادی داشته است و هرساله چایکاران برای تحویل چای خود مجبور بودند چای خود را کیلومترها حمل و به نزدیکترین کارخانه تحویل دهند که در این بین از برگ سبز چای از لحاظ کیفی دچار مشکل میشده است.
جهانساز با بیان اینکه کمیسیون تبصره یک امور اراضی باتوجه به نیاز جامعه مجوزهای لازم را صادر میکند گفت: ضابطه کارخانه چای این است که در کوتاهترین فاصله به تولید چای احداث شود چرا که نگهداری و حمل چای برای چایکاران مضیقه ایجاد میکند؛ بنا بر نیاز منطقه سرچشمه لاهیجان به کارخانه چای، سازمان چای در سال ۹۳ با احداث این کارخانه موافقت میکند.
وی در ادامه تاکید کرد: این کارخانه مدت دو سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و با شروع فعالیت مشکل چایکاران منطقه را مرتفع کرده است به طوری که در سال ۹۸ حدود ۶۶۰ تُن برگ سبز چای و در سال ۹۷ بالغ بر ۷۵۰ تُن برگ سبز چای از چایکاران تحویل گرفته است و جزو کارخانههای فعال منطقه به شمار میرود.
کارخانه چای باعث اشتغالزایی شده است
رئیس سازمان چای کشور گفت: این کارخانه در منطقه باعث رشد اشتغال زایی شده است و شرایطی فراهم کرده است که چایکاران چای خود را در کوتاهترین زمان ممکن و بدون اُفت کیفیت به کارخانه تحویل دهند.
جهانساز در توضیح دلیل هجمهها بر این کارخانه چای گفت: به نظر میرسد انتشار چنین تصاویری که مربوط به سالهای قبل است جز گمراه کردن مسئولان سود دیگری ندارد چراکه با انتشار این تصویر افراد متصور میشوند که تغییر کاربری در این منطقه رخ داده است و باید دستگاههای مربوطه برای پیگیری موضوع ورود کنند.
چرا تصاویر امروز کارخانه را نشان نمیدهید؟
وی در ادامه افزود: چرا تصاویر امروز این کارخانه که فعالیت این کارخانه را نشان میدهد و کشاورزان و کامیونها برای تحویل چای در کنار کارخانه صف بستهاند در فضای مجازی منتشر نمیشود و تصاویر چند سال گذشته این کارخانه هر چند مدت در فضای مجازی مننتشر میشود.
بنابر قانون نیز ساخت این کارخانه مشکل قانونی ندارد و منطبق بر قوانین موضوعه کشور است و کمسیون تبصره ۴ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها نیز تصریح دارد که احداث گلخانهها، دامداریها، مرغداریها، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها بهینهکردن تولیدات بخش کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمیشود؛ بنابراین موارد مذکور از شمول تغییر کاربریهای غیرقانونی مستثنی بوده و با رعایت ضوابط زیستمحیطی با موافقت سازمانهای جهاد کشاورزی استانها بلامانع است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *