«راز پلاک سوخته»؛ خاطرات دستنوشته شهید مدافع حرم مهدی طهماسبی
علی ابراهیمی در گفتوگو با پیرامون کتاب «راز پلاک سوخته» گفت: کتاب «راز پلاک سوخته» به زندگی دو شهید مدافع حرم اشاره دارد و درطی آن از تکامل روحی و دغدغههای شهدا سخن به میان آورده است.
وی به شیوه نگارش کتاب «راز پلاک سوخته» اشاره و ابراز کرد: از آنجا که کتاب «راز پلاک سوخته» به شیوه داستان نگاری و بر اساس مستندات و دست نوشتههای شهید طهماسبی طی ۱۲ فصل نوشته شده است. این کتاب داستان بسیار جذاب و در عین حال پر کششی دارد و حقایق و رویدادهایی را از صحنههای نبرد با داعش بیان میکند که در جای خود بسیار جذاب است.
ابراهیمی به ویژگیهای کتاب «راز پلاک سوخته» اشاره و ابراز کرد: راوی داستان کتاب «راز پلاک سوخته»، خود شهید طهماسبی میباشد این امر سبب میشود تمام روایات بدون کم و کاستی برای مخاطب مطرح شود، داستانی از ماجرای سفری که این شهید بزرگوار به سوریه داشت و تمام اتفاقات این سفر را در دفترچهای ثبت میکرد به همین خاطر این کتاب به شیوه روایت داستانی به رشته تحریر در آمده است.
***عقد اخوت
ابراهیمی به نکات جذاب کتاب «راز پلاک سوخته» اشاره و اظهار کرد: در بخشهایی از کتاب به دوست و همرزم شهید مهدی طهماسبی یعنی علی ابراهیمی اشاره شده است فردی که ارتباط بسیار محکمی با شهید طهماسبی دارد و عقد اخوتی بین آنان نوشته شده که در جای خود بسیار جذاب و خواندنی است همین عوامل سبب شده که به نگارش این کتاب بپردازم.
این نویسنده کتاب در مورد شخصیت و تواناییهای شهید مهدی طهماسبی ابراز کرد: شهید مهدی طهماسبی دستی توانا در سرودن شعر داشت که عمدتا شعرهای حماسی بود که در مراسم تحلیف دانشجویان دانشگاه «امام حسین (ع)» و توسط دانشجویان در مراسمات رژه خوانده میشد. شهید طهماسبی در رشته کارگردانی و بازیگری هم دارای مدرک عالی بود او استاد نمونه دانشگاه «امام حسین (ع)» و خادم افتخاری مسجد مقدس جمکران معروف به «مربی ادب» و به سه جمله طلایی که شاگردان و همکارانش از او به یادگار دارند، «نماز اول وقت، احترام به پدر و مادر و پهلوان باشیم» بود، همین مهم ابعاد شخصیتی این شهید بزرگوار را مطرح میکند.
ابراهیمی به سایر توانمندیهای شهید مهدی طهماسبی به عنوان یک جوان اشاره و ابراز کرد: شهید طهماسبی داور فوتبال و دارای مدرک درجه ۱ داوری از فدراسیون فوتبال کشور به شمار میرود علاوه بر آن هم حافظ قرآن کریم و شاعر «اهل بیت(ع)» و مداح نیز بود.
***دست یاری شهید برای نگارش کتاب
وی مستند بودن کتاب «راز پلاک سوخته» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: از آنجا که شهید مهدی طهماسبی تمام مأموریتهای هر روزش یادداشت میکرد و توانسته بود مطالب جذابی را مطرح کند لذا کتاب را بصورت یک داستان روایت کردم البته خود شهید پس شهادتش نیز در تهیه کتاب به من کمک بسیاری کرد و من معتقدم او علاقمند بود تا کتابش اینگونه نوشته شود.
ابراهیمی به بخشی از کتاب «راز پلاک سوخته» اشاره و ابراز کرد: شهید ابراهیم قدسیه و شهید مهدی طهماسبی هر دو دوست بوده و پیمان اخوت بسته بودند، اما شهید ابراهیم زودتر به سوریه اعزام شد و پس از مدتی کوتاه خبر شهادت و مفقودی وی بیان شود و بعد از او مهدی طهماسبی به سوریه اعزام شد، خبر مفقود شدن دوست و برادر دینی وی دغدغههای فکری زیادی مانند چرایی جنگ و ویرانی و تاثیر آن بر مردم را در ذهن شهید مهدی طهماسبی قوت بخشید، اما سیر تحولات به نحوی پیش رفت که که وی به پختگی لازم رسیده و برای شهادت آماده شود.
***قولی به رقیه
این نویسنده کتاب به بخشی دیگر از کتاب «راز پلاک سوخته» پرداخت و بیان کرد: پس از اعلام خبر مفقود شدن شهید ابراهیم قدسیه که دارای سه فرزند بود مهدی طهماسبی تلاش میکند تا به دیدار خانواده او برود و از خانواده وی دلجویی کند در یکی ازاین دیدارها دختر کوچک شهید رقیه بی تابی پدر را میکند و شهید مهدی طهماسبی به او قول میدهد که به سوریه برود و با پدر او باز گردد و یا خبری از پدرش برایش بیاورد.
وی علت نامگذاری کتاب «راز پلاک سوخته» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: در کتاب «راز پلاک سوخته» اشاره شده که شهید مهدی طهماسبی در اثر موشکی که به او اصابت کرد به شهادت رسید، واقعه به حدی سهمگین بود که از وی به جز یک پلاک سوخته چیز دیگری باقی نماند به همین خاطر نام کتاب را «راز پلاک سوخته» گذاشتم.
***شهیدی که نحوه شهادت خود را میدانست
ابراهیمی پیرامون روز شهادت شهید مهدی طهماسبی خاطرنشان کرد: روز شهادت شهید مهدی طهماسبی مصادف بود با تولد دوستی که پیمان اخوت با او بسته بود البته باید تاکید کنم که شهید مهدی طهماسبی سه روز پیش از شهادت پیرامون شیوه شهادتش به پدر و دوستانش سخنانی را بیان کرده بود این شهید بزرگوار همراه در مسیر فرهنگ سازی حرکت میکرد لذا در سوریه نیز تلاش داشت تا شیعه و سنی را بهم نزدیک کند و در این راه بسیار موفق عمل میکرد، عنایت خود شهید برای نگارش کتابش عاملی شد تا کتاب «راز پلاک سوخته» را بنویسم.