توصیههای کرونایی در پرواز با هواپیما
با تشدید شیوع ویروس کرونا در سطح جامعه باید بیش از پیش به توصیهها و پروتکلهای بهداشتی توجه کرد. در این خصوص نکاتی برای مسافرتهای هوایی منتشر شده است.
خبرگزاری میزان -
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: طی روزهای اخیر تورهای مسافرتی به برخی کشورهای همسایه ممنوع اعلام شد و از طرفی نیز مرزهای زمینی ایران با برخی کشورها به دلیل جلوگیری از انتشار ویروس بسته اعلام شد. در چنین شرایطی علیرغم افزایش آگاهی مردم نسبت به سهم سفرها در انتشار ویروس کرونا، اما عدهای به دلایل کاری یا مهم مجبور به سفر کردن هستند و انتخاب اول آنها سفر با هواپیما است، اما چگونه در طول مسیر باید از ابتلا به ویروس در امان بمانند؟
بنابر اعلام وزارت بهداشت، مهمترین نکته این است که بدانیم در صورت وجود تب و سایر علائم بیماری کرونا باید از سفر کردن (با هر وسیلهای) خودداری کنیم. در ادامه نکات زیر نیز از مواردی است که بهتر است مدنظر قرار دهید:
_ در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله دردار بیاندازیم. در صورت همراه نداشتن دستمال از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم. شستشوی سریع دستها با آب و صابون و یا ضدعفونی دست در هر دو مورد الزامی است.
_ در صورت نبود سطل زباله دردار دستمال را در یک کیسه نایلونی گذاشته و در اولین فرصت به داخل سطل زباله بیاندازیم.
_ از دست دادن و روبوسی اجتناب کنیم.
_ در تمام طول پرواز از وسایل حفاظتی از جمله ماسک استفاده کنیم.
_ ماسک اضافه و مواد ضدعفونی کننده همراه خود داشته باشیم.
_ از همراه داشتن لوازم غیر ضروری مانند ساعت، انگشتر و... اجتناب کنیم.
_ درهنگام ورود به هواپیما و کنترل بلیط، حداقل فاصله یک متر را رعایت کنیم.
_ از تجمع در هواپیما و قسمتهای مختلف فرودگاه خودداری کنیم.
_ برای تماس با دستگیرههای در و نظایر آن از دستمال کاغذی استفاده کنیم.
_ از لمس چشم، بینی یا دهان خود با دستهای آلوده و یا دستکش خودداری کنیم.
_ در صورت عدم استفاده از وسایل حفاظت فردی توسط کارکنان هواپیما و مهمانداران از آنها بخواهیم از وسایل حفاظتی استفاده کنند.
_ هنگام صحبت کردن با کارکنان فرودگاه و مهمانداران هواپیما، فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم.
_ از استعمال دخانیات خودداری کنیم.
_ در صورت توزیع غذا در هواپیما به صورت غیربسته بندی شده، از مصرف آن خودداری کنیم.
_ دستها را به صورت مکرر به مدت حداقل ۲۰ ثانیه با آب و صابون شستشو دهیم و یا از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکلی استفاده کنیم.
_ از وجود تهویه مناسب در داخل هواپیما و سرویس بهداشتی مطمئن شویم.
_ قبل از کشیدن سیفون توالت فرنگی، در آن را بگذاریم.
_ در صورت نبود صابون مایع و دستمال کاغذی در سرویسهای بهداشتی فرودگاه یا هواپیما از کارکنان فرودگاه و مهمانداران بخواهیم فراهم کنند.
_ از وسایل مشترک استفاده نکنیم.
_ از مهمانداران بخواهیم پروتکلهای بهداشتی از جمله اعمال فاصله گذاری مناسب حداقل یک متر بین مسافران را رعایت کنند.
_ برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی با شماره تلفن ۱۹۰ «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *