روشهایی برای پخت «نان رمضان تبریزی»
«نان رمضان تبریزی» یکی از نانهای سنتی تبریز است که بیشتر برای سفره افطار ماه رمضان پخته میشود.
_ مجله تصویر زندگی نوشت: در این بخش به ارائه دستور پخت نان رمضان تبریز پرداخته شده است.
مواد لازم برای تهیه نان رمضان تبریز
شکر نصف یا یک پیمانه بسته به ذائقه
تخم مرغ سه عدد
ماست نصف پیمانه
خمیرمایه یک قاشق سوپخوری
آرد تا زمانی که خمیر بدست نچسبه
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
روغن مایع نصف پیمانه
کره پنجاه گرم
شکر یک قاشق سوپخوری برای عمل آمدن خمیر مایه
آب ولرم نصف پیمانه
نکته: (جمع روغن مایع و کره ۱۲۰ گرم باشد)
طرز تهیه نان رمضان تبریز
همه مواد باید به دمای محیط برسه. مواد سرد و گرم نتیجه خوب نمیده.
خمیر مایه را با آب ولرم و یک قاشق سوپخوری شکر مخلوط کرده و با درپوش کنار بگذارید تا عمل کند (۱۵ دقیقه).
در کاسهای تمام مواد به جز آرد را با چنگال میزنیم تا یکدست بشه.
خمیر مایه عمل آمده را به مواد اضافه کرده و یکبار دیگر با چنگال میزنیم. کم کم آرد را اضافه میکنیم تا خمیر نرمی بدست آید و بدست نچسبد.
روی خمیر را پوشانده در جای گرم میگذاریم تا حجم خمیر دو برابر شود. (۱ ساعت). بعد از پف کردن خمیر، یکبار دیگر خمیر را چند ثانیه ورز میدهیم.
سینی فر را چرب کرده و نصف خمیر را با دست باز میکنیم. تقریبا به ضخامت یک سانت خمیر را باز میکنیم.
بقیه خمیر را رولهای باریک درست کرده با فاصله و به حالت ضربدری یا هر شکل دیگر درست میکنیم و روی خمیر میگذاریم.
روی نان رمضان تبریز را با مخلوط زرده تخم مرغ و کمی زعفران زده و ۱ قاشق مرباخوری پودر قند و ۱ قاشق مرباخوری روغن مایع رومال کرده و با کنجد و گردو و خلال بادام تزیین میکنیم.
به آن حدود نیم ساعت دیگر استراحت میدهیم. این استراحت دوم برای نون لازمه.
سینی را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه میگذاریم. مدت پخت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه است. البته بستگی به فر دارد.
بعد از پخت برای براق شدن نان رمضان تبریز، عسل رقیق شده (عسل را گرم کنید) بزنید و پودر پسته یا پودر نار گیل بپاشید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *