کمبود تولید ۳.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور

21:24 - 14 فروردين 1400
کد خبر: ۷۱۳۸۰۲
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با بیان اینکه در پنج سال گذشته نتوانستیم طرح جامع مسکن را به خوبی اجرا کنیم گفت: هم اکنون در تولید مسکن، حدود ۳ میلیون و پانصد هزار واحد مسکونی عقب هستیم.

- ایرج رهبر با حضور در گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در رابطه با افزایش ۹۳ درصدی قیمت مسکن در اسفند ۹۹ در مقایسه با اسفند ۹۸ گفت: در طرح جامع مسکن پیش بینی شده است که سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته شود، اما ما نتوانستیم بیش از ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار واحد مسکونی تولید کنیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون سه میلیون و پانصد هزار واحد کمبود تولید داریم بیان کرد: زمانی که عرضه هر کالایی در بازار با کمبود مواجه باشد طبیعی است که قیمت‌ها نیز افزایش پیدا کند لذا پیش بینی این موضوع به هیچ وجه کار سختی نیست.

نایب رییس انجمن انبوه سازان استان تهران با اشاره به اینکه در ۵ سال گذشته، برنامه ریزی برای تولید مسکن نداشتیم گفت: عدم برنامه‌ریزی مناسب در تولید مسکن باعث شده تا ۳ میلیون و پانصد هزار انباشت تقاضا در این حوزه به وجود آید و شاهد ۱۵۰ تا ۲۰۰ درصد افزایش قیمت در این حوزه باشیم.

حسین عبداللهی کارشناس بازار مسکن نیز با بیان اینکه مسئله افزایش قیمت مسکن، مسئله یکی، دو روز نیست و مردم همواره با این مشکل روبرو هستند گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی، قیمت مسکن در شهر تهران در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، هشتاد درصد افزایش داشته و در سال ۹۸ نیز نسبت به سال ۹۷ حدود ۶۰ درصد افزایش قیمت در این حوزه داشتیم.

وی با اشاره به اینکه مردم در سال‌های گذشته مدام با افزایش قیمت‌ها روبرو بودند اظهار داشت: دیگر درآمد خانوار‌ها کفاف خرید مسکن را به مردم نمی‌دهد و حتی وضعیت به گونه‌ای شده که مردم در اجازه مسکن نیز دچار مشکل شده اند.

این کارشناس حوزه مسکن، علت اصلی افزایش قیمت مسکن را تبدیل شدن آن از کالای مصرفی به کالای سرمایه‌ای دانست و بیان کرد: در سال‌های قبل از ۸۰ حدود هشتاد درصد از تقاضا‌های مسکن مصرفی بوده، اما از آن سال به بعد، ۷۷ درصد از تقاضای این بازار، سرمایه‌ای بوده که این امر موجب شده تا علاوه بر افزایش قیمت مسکن، سهم مسکن در هزینه خانوار نیز افزایش پیدا کند.

عبداللهی با بیان اینکه هم اکنون سهم مسکن در هزینه خانوار به ۳۶ درصد افزایش پیدا کرده است اضافه کرد: این در حالیست که در کشور‌های مختلف، سهم هزینه مسکن در حدود ۱۶ درصد است.

در ادامه این بحث، اقبال شاکری عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با طرح اقدام ملی مسکن در کمک به تعدیل قیمت‌ها در حوزه مسکن گفت: این طرح به دنبال طرح مسکن مهر مطرح شد، اما به واسطه مقدار کم تسهیلات و آورده زیادی که متقاضیان باید پرداخت کنند، در جذب حداکثری موفق عمل نکرده است.

وی با بیان اینکه طرح اقدام ملی مسکن تنها بخشی از نیاز‌ها را پوشش می‌دهد و تا برآورده شدن نیاز‌های این بخش فاصله زیادی وجود دارد اظهار داشت: آنقدر کوتاهی در بخش مسکن صورت گرفته است که حداقل باید چهار تا پنج سال، ۱/۵ میلیون مسکن در سال تولید و عرضه شود تا بتوانیم التهاب این بازار را مدیریت کنیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در رابطه با آخرین وضعیت طرح جهش تولید مسکن نیز عنوان کرد: این طرح در مجلس تصویب شده، اما دو بند از آن که نیاز به اصلاح داشت در این کمیسیون اصلاح شده است که فردا، اولین دستور کار صحن علنی مجلس بررسی این دو بند اصلاحی است که در صورت تصویب به شورای نگهبان ارسال و در صورت تائید این شورا، به دولت ابلاغ خواهد شد.

شاکری با بیان اینکه در این طرح دو موضوع مهم دیده شده است گفت: یک موضوع، تامین زمین با اجاره ۹۹ ساله است و دیگری بحث تامین منابع مالی است که بر اساس آن حدود ۷۰ درصد سهم ساخت آن باید تسهیلات مالی با نرخ بهره مناسب داده شود.

وی افزود: علاوه بر این طرح، در بودجه ۱۴۰۰ نیز ۳۶۰ هزار میلیارد تومان نیز برای ساخت یک میلیون و دویست هزار واحد مسکونی در سال جدید در نظر گرفته شده که طرح جهش تولید را تقویت خواهد کرد ضمن آنکه اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیز از دیگر اقدامات تکمیلی در این بخش است که مقداری از فاصله تولید و عرضه مسکن را کم خواهد کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *