پروندههای مربوط به واحدهای تولیدی حداکثر ظرف دو تا سه ماه تعیین تکلیف شوند/ پرداخت خسارتهای سیل در پلدختر باید پیگیری شود
رئیس قوه قضاییه، نظارت علی الدوام بر موضوعات را یکی از وظایف پنجگانه مدیران دانست و متذکر شد: مدیریت بدون نظارت معنا و مفهومی ندارد.
آیت الله رئیسی با اشاره به بازدید امروز خود از کارخانه ماشین سازی لرستان گفت: از این کارخانه تنها یک سوله و چند دستگاه و تجهیزات فرسوده باقی مانده است. برای استان لرستان زیبنده نیست که مشکلات کارخانه ماشین سازی اینهمه مدت حل نشده باقی بماند.
آیت الله رئیسی در ادامه به بازدید خود از مجموعه کشت و صنعت لرستان اشاره و این مجموعه را جلوهای از خصوصی سازی بد در گذشته و خصوصی سازی خوب در زمان حال دانست و گفت: این کارخانه در ابتدا به کسانی واگذار شد که آن را به ویرانهای تبدیل کردند و بعد از مدتی به کسانی واگذار شد که آن را آباد و احیا کردند.
رئیس قوه قضاییه بر ضرورت پیگیری مجدانه بخشهای نظارتی قوه قضاییه در خصوص حل مشکلات این مجموعه تاکید کرد و گفت: بسیاری از کارگران مجموعه کشت و صنعت خرم آباد دارای مدرک فوق لیسانس بودند و با افتخار به کشاورزی و کارگری مشغول بودند.
آیت الله رئیسی ضمن تاکید بر بررسی دلایل سرمایه گذاری نکردن سرمایه گذاران در کشور، گفت: باید دلایل اینکه برخی سرمایه گذاران، داخل کشور را برای سرمایه گذاری انتخاب نمیکنند، جویا شویم. شریک کردن، سهیم کردن و نقش دادن به مردم، یکی از راههای ثبات دهنده برای سرمایه گذاری است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مشکل کمبود آب در کشور وجود ندارد بلکه مشکل، مدیریت منابع آبی است، اظهار کرد: شورای عالی آب باید منابع آبی مناطق مختلف از جمله استان لرستان را به صورت عادلانه تقسیم بندی کند. مسئله آبخیزداری برای استان لرستان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از کارخانجات تعطیل یا نیمه تعطیل امروز کشور مربوط به بانکها هستند و بانکها در تعطیلی این کارخانهها نقش جدی دارند، گفت: اگر راه اندازی کارخانهها برای بانکها صرفه اقتصادی ندارد، آنها باید نسبت به واگذاری واحدهای تولیدی که در تملک خود دارند، اقدام کنند.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه همه پروندههای واحدهای تولیدی باید به شکل خارج از نوبت و به سرعت رسیدگی شوند، تصریح کرد: باید حداکثر ظرف دو تا سه ماه وضعیت کارخانجات فولاد و عظیم خودرو به صورت قطعی مشخص شود.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه مردم باید از نحوه برخورد با مفاسد آگاه شوند، گفت: مردم حق دارند بدانند سرنوشت فرد مفسدی که دادگاه او برگزار شده به کجا رسیده است.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به ماههای پایانی کار دولت دوازدهم گفت: نباید اینگونه تصور کرد که، چون تنها چند ماه از زمان فعالیت دولت فعلی باقی مانده، نباید کاری انجام شود. همین زمان کم، میتواند به میزان بسیار زیادی تعیین کننده باشد. کارها باید تا ساعات پایانی خدمت با جدیت انجام شوند.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه دستگاه قضا حامی مدیران خطرپذیر است، گفت: همه ما حامی آن مدیر باکفایت، شجاع و ریسکپذیری هستیم که در میدان جنگ اقتصادی مردم را تنها نمیگذارد و با همه خلاقیت به دنبال دور زدن تحریم هاست.
رئیس قوه قضاییه بر ضرورت پرداخت خسارت به سیل زدگان پلدختر نیز تاکید کرد و از استاندار لرستان خواست که نسبت به این موضوع رسیدگی لازم را انجام دهد و مردم را در جریان امور انجام شده و انجام نشده قرار دهد.
آیت الله رئیسی با اشاره به اعلام آمادگی دستگاه قضا برای جابجایی زندانها از کالبد شهرها به منطقه خارج از شهر، گفت: در خصوص زندان بروجرد نیز این آمادگی وجود دارد.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست که پروندهها چندین سال در کمیسیون رفع اختلاف معطل باقی بمانند و بعد از سالیان دراز، به دستگاه قضایی کشیده شوند، بر لزوم افزایش تعداد شعب کمیسیونهای رفع اختلاف برای تسهیل در انجام امور مردم و کاهش بوروکراسی اداری تاکید کرد و گفت: بوروکراسی و دیوانسالاری در نظام اداری امروز، سرمایه گذار را از سرمایه گذاری در کشور فراری میدهد.
آیت الله رئیسی سپس با بیان اینکه کشور ما کشور انتخابات است، افزود: اگر کشور بخواهد در یک مسیر باثبات به پیش برود، باید بر مدار قانون حرکت کند.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که دشمن به دنبال ناامید کردن مردم نسبت به کارآمدی نظام است، گفت: عدم تبعیض در بکارگیری نیروها، مردم را نسبت به کارآمدی نظام اداری امیدوار میکند و در سوی مقابل نیز تبعیض در بکارگیری افراد و تبعیض در تخصیص ظرفیتها به شهرها، مردم را ناامید میکند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه اجرای عدالت در دل مردم امیدواری ایجاد میکند، گفت: نظام ما کارآمد است؛ لکن ناکارآمدی نظام اداری، مردم را رنج میدهد.