نگاه ابزاری غرب به مسائل حقوق بشری برای فشار بیشتر بر ایران
مصطفی انتظاری در گفتوگو با میزان با اشاره به قطعنامه پیشنهادی انگلیس در چهلوششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، اظهار داشت: اروپاییها همیشه از وضعیت منطقه و یا بحثهای حقوق بشری برای اینکه جای دیگری امتیاز بگیرند، استفاده کردند. متأسفانه اروپا و آمریکا نشان دادند که موضوحقپق بشر برای آنها یک موضوع مستقلی که آن ارزشهای بنیادینی که ادعا میکنند، نیست.
این کارشناس مسائل بینالملل با بیان اینکه این موضوع برای آنها صرفاً یک بازیچه است، گفت: برای اینکه امتیاز بیشتری بگیرند، فشار بیشتری وارد کنند و روی نقض عهدهایی که کردهاند، سرپوش بگذراند، چنین اقداماتی انجام میدهند. اگر قرار بر بحثهای حقوق بشری جدی باشد، تحریم ایران یک مثال خیلی واضح از وضعیت نقض حقوق بشر در سطح جهان است که متأسفانه اتفاق افتاد. به ویژه بحث تحریمهای دارویی، تحریمهای واکسن کرونا و بحثهای مشابهی که شاهد بودیم.
وی تاکید کرد: بنابراین، این دست از اقدامات، فقط برای فشار بیشتر است. اگر غربیها صادق بودند با نگاهی به عملکرد قوه قضائیه در ایران، متوجه میشدند که در سالهای اخیر، گامهای جدی و بزرگی که بسیاری از چهرههای مستقل هم ام را تایید کردند و تاکید کردند که در راستای حقوق بشر، انجام شده است.
انتظاری در پایان ابراز داشت: اما میبینیم که در گزارشات و پیشنهادهایی که سازمانهای بینالمللی حقوق بشر در ایران میدهند، اصلاً اشارهای به چنین پیشرفتهایی نمیشود و همچنان در بعضی از بحثها به حل اختلاف تاکید میشود که مشخص است با هدف فشار سیاسی در حال اتفاق افتادن است.