کنترل دیابت با طب سنتی
یک متخصص تغذیه در مورد انواع دیابت گفت: دیابت از منظر سنتی به دو دسته گرم و سرد تقسیم میشود. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است و دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر میکند.
خبرگزاری میزان -
_ فارس نوشت: ودود خوش طینت درباره انسولین به عنوان مادهای شاخص در جذب غذاها گفت: غذایی که میخوریم در داخل بدن به موادی قابل جذب برای سلول تبدیل میشود. این غذا در نهایت تبدیل به گلوکز میگردد. گلوکز در سراسر بدن توسط رگها به همراه خون میچرخد و در نهایت به وسیله انسولین از رگها خارج شده و توسط سلولها جذب میشود اگر انسولین وجود نداشته باشد این گلوگر داخل خون باقی میماند بدون اینکه بتواند توسط سلولها جذب شود.
این دکترای تغذیه افزود: در طب سنتی دیابت به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشود. دیابت گرم ناشی از غلبه سودا بر صفرا است در این حالت افزایش چربی و غلظت خون اتفاق میافتد و برخی اندامها سیاهرنگ میشوند و در این حالت باید تصفیه کبد توسط پزشک انجام شود.
خوش طینت درباره علائم دیابت سرد هم اظهار داشت: دیابت سرد حاصل بلغم سوخته است که کلیه و سیستم گوارش را درگیر میکند. در این حالت بیمار یبوست و گزگز بدن دارد و خون به دست و پایش نمیرسد و همیشه از سردی شکایت دارد. در طب سنتی ۶ دستور کلی آب و هوا، خواب و بیداری، تغذیه، ورزش، استراحت، انقباض، استفراغ و احتباس و حالات روح را داریم. ما باید به این ۶ نکته اصلی دقت کنیم.
وی افزود: در مورد افراد دیابتی باید گفت آب و هوا دست ما نیست. بهترین موقع خواب بسته به فصل سرد و گرم خوابیدن در ساعات ۱۰ یا ۱۱ شب تا اذان صبح است خواب عمیق و یکدست باعث تنظیم هورمونها میشود. عدم خواب درست در جامعه باعث ایجاد و شدت دیابت میشود. مورد بعدی ورزش است که حتما باید بیماران دیابتی ورزش کنند.
وی ادامه داد: ورزش باید فقط در حد سرخ شدن باشد و موجب تعریق ملایم شود. دیابتیها نباید ورزش سنگین کنند، چون افت قند پیدا میکنند. مورد بعدی حالات روحی است استرس باعث افزایش قند خون میشود بنابراین بیماران دیابتی باید از استرس و خبرهای بد دوری کنند.
خوش طینت خاطرنشان کرد: در مورد احتباس و استفراغ هم ماندن و دفع مواد مختلف غذایی در بدن شاخصی مهم است و در این بین باید حتما از مواد غذایی استفاده کنیم تا دفع مدفوع داشته باشیم و اگر یبوست داشتیم حتما به پزشک مراجعه کنیم و مورد آخر تغذیه است به افراد دیابتی توصیه میشود غذا را به طور کامل بجوند. آنها باید از لقمههای کوچک استفاده کنند. از خوردن آب و مایعات درحین غذا خوردن بپرهیزند. آب یخ ممنوع است و دیابتیها باید ۶ تا ۷ وعده غذایی کوچک مصرف کنند و از مواد غذایی مثل هندوانه که قند خون را بالا ببرند بپرهیزند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *