مهمترین اعمال در شبهای ماه شعبان چیست؟
حجت الاسلام والمسلیمن ابراهیم بهاری در گفتوگو با پیرامون فائوید و فضایل ماه شعبان گفت: یکی از خصوصیات ماه مبارک شعبان این است که مجموع ولادتهای «اهل بیت(ع)» را در خود دارد، یعنی سوم، چهارم و پنجم شعبان ولادت «امام حسین (ع)»، «حضرت ابوالفضل (ع)» و «امام سجاد (ع)» است که این سه شب عزیز را پشت سر گذاشتیم، یازدهم شعبان نیز ولادت «حضرت علی اکبر (ع)» را در پیش داریم، ۱۵ شعبان گل سرسبد اتفاقات هستی یعنی ولادت حضرت «ولی عصر (عج)» است و بنابر روایات بیست و پنجم شعبان ولادت دختر ۳ ساله حضرت «اباعبدالله» یعنی «حضرت رقیه (س)» است.
***قدر ماه شعبان را بدانید
وی در همین راستا افزود: ماه شعبان ماه ولادت است و «پیامبر اکرم(ص)» میفرمایند:«ماه شعبان ماه من است». قدر ماه شعبان را بدانید که این ماه یک پله شما را به ماه مبارک رمضان نزدیکتر میکند. آنهایی که مورد توجه پروردگار عالم هستند در ماه شعبان جایگاه ویژهای برای خود تعریف میکنند و از همه فضایل این ماه بهرهمند میشوند.
*** صلوات شعبانیه
این کارشناس علوم قرآنی درباره برکات ماه شعبان بیان کرد: ذکر صلوات شعبانیه و مناجات شعبانیه شاید از اعمالی هستند که سفارش شده هر روز به آن بپردازیم و بعد از هر فریضهای انجام دهیم. «امام سجاد (ع)» میفرمایند بعد از هر نماز صلوات شعبانیه را به جای آورید. خصوصیت صلوات شعبانیه بر این است که «امام سجاد (ع)» میفرمایند اگر حاجتی داشتید و نتوانستید به نتیجه برسانید بین دو ذکر صلوات شعبانیه از خدا بخواهید و قطعا نتیجه خاص خود را میگیرید.
***فضیلت قرائت صحیفه سجادیه در شبهای ماه شعبان
این کارشناس علوم قرآنی ادامه داد: در مجموعِ روایات وجود مبارک حضرت «امام سجاد (ع)» را ملاحظه میکنیم و در کتاب شریف مفاتیح الجنان و صحیفه سجادیه نیز خواندن صلوات ایشان که در هر روز شعبان در وقت زوال ، وقت ظهر شرعى و در نیمه شب بر آن بسیار سفارش شده، با این عبارت شروع میشود: "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ شَجَرَةِ النُّبُوَّةِ وَ مَوْضِعِ الرِّسَالَةِ وَ مُخْتَلَفِ الْمَلائِکَةِ وَ مَعْدِنِ الْعِلْمِ وَ أَهْلِ بَیْتِ الْوَحْیِ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ" و در ادامه این صلوات خصوصیات اهل بیت را میشمارد و وارد مقوله حساب شدهای از دعا میشود و درخواست هایشان از پروردگار را بیان میکند. «امام سجاد (ع)» میفرمایند: «من اجابت این دعاها را تضمین میکنم».
***خود را برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده کنیم
وی خاطرنشان کرد: امید که بتوانیم در کنار گرفتن روزه از باقی مانده ماه مبارک شعبان بهره کافی را ببریم، از فضایل ماه شعبان غافل نشویم، خود را برای ورود به ماه مبارک رمضان آماده کنیم، دعاهایمان را کامل به جا آوریم و به خواستههایی که از درگاه پروردگار داریم برسیم.
علی نوریزاده در گفتوگو با پیرامون ویژگیهای ماه شعبان گفت: ماه شعبان از جایگاه بسیار بالایی نزد بزرگان دینی برخوردار است و درباره ارزش و اهمیت آن، روایات بسیاری وجود دارد، همچنین «حضرت محمد (ص)» در یکی از سالها پیش از آغاز ماه شعبان به شرافتهای این ماه اشاره کردند.
نوریزاده در ادامه تصریح کرد: در بخشهایی از این خطبه که در «بحار الانوار» به آن اشاره شده، چنین آمده است: شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است. حاملان عرش آن را بزرگ میشمارند و حق آن را میشناسند. آن ماهی است که در آن همچون ماه رمضان، روزی بندگان زیاد میگردد و در آن بهشت آذین بسته میشود و این ماه را شعبان نامیدهاند، زیرا در آن ارزاق مؤمنان تقسیم میشود و آن ماهی است که عمل در آن چند برابر میشود و کار نیکو هفتاد برابر ثمره میدهد.
وی در همین راستا اظهار کرد: همچنین براساس آنچه که در منابع مختلف از جمله وسائل الشیعه به آن اشاره شده، در هر پنجشنبه ماه شعبان فرشتگان به دعا کردن میپردازند و هر فردی که در این روزها روزه بگیرد، خداوند او را میبخشد و دعایش را مستجاب میفرماید.
وی خاطرنشان کرد: «امام صادق (ع)» حدیثی را از پدر بزرگوار خود نقل میکنند که بر این اساس فرموده اند: پدرم «امام باقر(ع)» میفرمود: إِنِّی أُحِبُّ أَنْ أَدُومَ عَلَى الْعَمَلِ إِذَا عَوَّدْتُهُ نَفْسِی؛ من دوست دارم هر عمل صالحی را که انجام میدهم آنقدر در آن مداومت داشته باشم تا روحم به آن عادت کند، از این رو اگر به دلایلی عمل مستحبی را انجام ندادم در اولین فرصت آن را بهجا میآورم تا نفسم به آن عادت کند». برترین عمل نزد خداوند متعال عملی است که بر آن مداومت شود.