نگرانی استانهای شمالی از انجام سفرهای نوروزی/ خطر پیک چهارم کرونا
- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری "سومین وبینار بررسی چگونگی اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استانهای شمالی"، که با حضور روسا و مسئولان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی مازندران، گیلان، گلستان، بابل، بجنورد و اسفراین برگزار شد، گفت: در ادامه مسیر مبارزه با بیماری کووید ۱۹، گام چهارم طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در مسیر اجرا قرار گرفته است. در این وبینار بنا شد تا در خصوص روند اجرای طرح، واکسیناسیون، تعطیلات نوروز ۱۴۰۰ و محدودیتهای سفری گزارشهایی ارائه شود.
وی با بیان این که جمعبندی صحبتهای دوستان از ۶ دانشگاه و دانشکده نشان دهنده این بود که در خصوص تستهای رپید اعتمادی که به تستهای PCR وجود دارد دیده نمیشود، ابراز داشت: به واقع عزیزان ما معتقدند تستهای PCR درصد خطای کمتری دارد و تستهای رپید بیشتر روی بیماران علامتدار پاسخ میدهد؛ بنابراین بیشتر عزیزان ما در دانشگاههای علوم پزشکی شهرهای شمالی علاقهمند هستند که در خصوص تستهای PCR برنامه ریزی شود و زیرساختهای خوبی را هم آماده کردهاند.
تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه بسیج محلات در استانهای شمالی
لاری با بیان اینکه عزیزان ما در دانشگاههای علوم پزشکی استانهای شمالی، در مسیر استفاده بیشتر از تستهای PCR با مشکل تهیه کیت و منابع مالی روبه رو هستند، ابراز داشت: در این خصوص پیگیریهای لازم باید انجام شود. نظر همکاران ما در استانهای شمالی بر سرمایه گزاری بیشتر در حوزه بسیج محلات است؛ به خصوص در مباحثی، چون "ایزوله و قرنطینه" که از موارد مهم در گام چهارم اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی است، بر روی این موضوع تاکید بسیاری وجود دارد.
مشاهده موارد جدیدی ابتلا به کرونای انگلیسی
سخنگوی وزارت بهداشت با ارائه گزارشی در خصوص شناسایی مبتلایان به ویروس جهش یافته کرونا در استانهای شمالی اشاره کرد و افزود: موارد ابتلا به کرونای جهش یافته انگلیسی در شهرهای بجنورد، گلستان، مازندران و عملا در بیشتر استانهای شمالی دیده شده که این موضوع جای دقت، مراقبت و نگرانی دارد. متاسفانه تعداد بیشتری از استانهای شمالی در وضعیت زرد قرار دارند و تعدادی از شهرستانهای آنها در وضعیت نارنجی به سر میبرند.
برخی در دوران شیوع کرونا، غم را با همه وجود لمس کردهاند و بسیاری این غم را در اطرافیان و همسایگان خود دیده و یا رنج بیماری را بردهاند و میدانند این بیماری با کسی شوخی ندارد.
معاون وزیر بهداشت بافت خاص شهرهای شمالی در نزدیکی بیش از حد به یکدیگر را از نکات مهم در مسیر پیشگیری از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا به خصوص در تعطیلات پیش رو عنوان کرد و گفت: این نزدیکی و فشردگی بافت شهری در استانهای شمالی در شرایط تعطیلات نوروزی نگران کننده است و این در حالی است که در حال حاضر عزیزان ما در استانهای شمالی توانستهاند بیماری کرونا را در وضعیت باثباتی قرار داده و آمار فوتیها را کاهش دهند.
ناظر عالی وزارت بهداشت در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استانهای شمالی، اضافه کرد: در مازندران این شرایط کنترل شده است و اکنون نگرانی از ترددها در مناطق زرد و آبی است که بار دیگر این تلاش و زحمات را با بحران افزایش آمار مبتلایان و به تبع فوتیها همراه سازد.
دستورالعملهای جدید توزیع واکسن برای دستیاران، کارورزان و دانشجویان دستیاری دچار مشکل است
لاری در خصوص انجام واکسیناسیون در استانهای شمالی ابراز داشت: دو مرحله واکسیناسیون در دانشگاهها و دانشکده استانهای شمالی انجام شده است. افرادی که واکسن را در مرحله اول دریافت کردهاند موفق شدهاند دوز دوم واکسن را نیز دریافت کنند. در این میان برخی مکانها برای ثبت دوز دوم واکسن دچار خطا در سیستم شدهاند که باید برطرف شود. نکته اینکه در دستورالعملهای جدید، توزیع واکسن برای دستیاران، کارورزان و دانشجویان دندانپزشکی دچار مشکل است که باید برطرف شوند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اجازه برای ثبت واکسن از طریق سامانههای جایگزین، ارائه دستورالعمل واکسیناسیون برای توزیع جدید، تناسب برنامهها با اجرای گام چهارم شهید قاسم سلیمانی، افزایش واکسیناسیون در شهرستان بجنورد به نسبت دیگر شهرهای استانهای شمالی و اختصاص حقالزحمه برای تیمهای هوم کر که در منزل مراقبت پزشکی انجام میدهند را از موضوعات مطرح شده از سوی روسای دانشگاهها و دانشکده استانهای شمالی در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی عنوان کرد.
معاون وزیر بهداشت همچنین از اختصاص دادن حقالزحمه تیمهای نظارتی در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی خبر داد.
نگرانی استانهای شمالی از انجام سفرهای نوروزی
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه بیشترین نگرانی ما از انجام سفرهای نوروزی است، بیان داشت: بیشترین نگرانیها در خصوص سفرهای نوروزی اخیر است که در این خصوص همچنان بلاتکلیفی وجود دارد. این در حالی است که اکثر شهرهای استانهای شمالی مسافر خیز هستند و این نگرانی وجود دارد که با وجود ویروس جهش یافته و انجام سفرهای نوروزی دچار پیک چهارم بیماری کرونا شویم.
وی در خصوص توصیه به مردم در تعطیلات نروروزی و اهمیت نرفتن به سفر، بیان داشت: وزارت بهداشت پیشنهادات خود را ارایه میدهد و نظرات خود را بیان میکند ما از ابتدا موکدا بیان داشتهایم هر کجا تجمع، مسافرت و تردد باشد متعاقبا پیک بیماری افزایش یافته و شیوع بیشتر بیماری را خواهیم داشت. در نهایت هم ستاد ملی مبارزه با کرونا با در نظر گرفتن همه جوانب تصمیم میگیرد که چه محدودیتهای باید اعمال شود.
هر کجا تجمع، مسافرت و تردد باشد متعاقبا پیک بیماری افزایش یافته و شیوع بیشتر بیماری را خواهیم داشت
لاری با بیان اینکه مردم باید بدانند یک سال از تجربه این بیماری گذشته است و بسیاری عزیزان خود را به راحتی پس از ابتلا به این بیماری از دست دادهاند، خاطر نشان کرد: برخی در دوران شیوع کرونا، غم را با همه وجود لمس کردهاند و بسیاری این غم را در اطرافیان و همسایگان خود دیده و یا رنج بیماری را بردهاند و میدانند این بیماری با کسی شوخی ندارد.
مردم با دست کم گرفتن بیماری، آرامش ایجاد شده را از بین نبرند
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: کرونا در این مدت رفتار مشخصی از خود نشان نداده است و بر روی هر فرد مبتلا، اثرهای خاص خود را گذاشته است و این ناشناخته ماندن ابعاد این بیماری، اهمیت پیشگیری از ابتلا را بیش از پیش میکند؛ بنابراین عاقلانهترین رفتار در برابر رفتارهای نامشخص بیماری این است که حالا که روزنههای امید با تزریق واکسن ایجاد شده است با رفتن به سفر و دست کم گرفتن بیماری و بی اهمیت جلوه دادن کرونا آرامش ایجاد شده را از بین نبرند.
وی در پایان در خصوص چگونگی گذران تعطیلات نوروزی به عنوان سخنگوی وزارت بهداشت، ابراز داشت: ما همچنان درگیر مبارزه با بیماری هستیم حتی در ایام تعطیلات، اما این تعطیلات فرصت خوبی است تا در کنار خانواده به عنوان عزیزانی باشم که به واسطه خدمت و فشار حاصله از کرونا کمتر توفیق همراهی آنان را داشتهام. من در این مدت حتما تلاش میکنم روزانه ۲ ساعت پیاده روی کرده و از طبیعت استفاده کنم و عزیزانم را به شکل محدود و در فضای باز و دز زمان محدود ملاقات کنم.