سخنگوی دستگاه قضا گفت: واحدهای قضایی حتی در روز تحویل سال فعال هستند/ برای زندانیان مرخصی نوروزی در نظر گرفتهایم؛ حتما افراد پرخطر و به ویژه سارقین در ایام نوروز به مرخصی نخواهند رفت.
دستاوردهای دستگاه قضا در سال ۹۹ تشریح شد/ تایید حکم ۳۱ سال حبس «اکبر طبری» در دیوان عالی کشور/ احیا یکهزار و دو واحد تولیدی در سالی که گذشت
- «غلامحسین اسماعیلی» سخنگوی قوه قضاییه، امروز (سهشنبه ۲۶ اسفند) در چهلمین نشست خبری خود با خبرنگاران رسانههای مختلف، به سوالات آنها پاسخ داد.
طبق روال هفتههای گذشته این نشست خبری هم به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی سیمای عدالت به آدرس (https://www.aparat.com/simayeedalat/live) پخش شد.
در ادامه اظهارات سخنگوی دستگاه قضا در این نشست خبری و پاسخهای وی به خبرنگاران به صورت اجمالی از نظر میگذرد.
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با دو پرونده «نگین غرب» و «مروارید غرب» گفت: بیش از 15 هزار مالباخته داشتیم/ در این پرونده دادگاه بعد از صدور رای، در جهت بازگشت اموال تصمیماتی گرفته شد و با بیش از یازده هزار نفر تسویه حساب شده است/ تا تابستان 1400 با تکمیل واحدهای مسکونی با سایر افراد تسویه حساب خواهد شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بین پرونده املاک کلاک که به تخریب ویلاسازی غیرمجاز منجر شد با پرونده طبری ارتباطی وجود دارد یا خیر: بله این یک بخشی از اقدامات مرتبط با طبری بود که پرونده مستقلی بود/در آن پرونده که یکی از همین پرونده هایی بود که طبری در فرآیند قضایی آن اعمال نفوذ کرده بود آن پرونده قبلا رای صادر شده بود و در دادگاه قطعی شده بود که در دوره اخیر نسبت به رای صادره قبلی تقاضای اعاده به دادرسی شد/دیوان عالی کشور اعاده دادرسی را پذیرفت و محکومیت آقایان نجفی را در ارتباط با وضعیت اراضی کلاک تایید کرد و در نتیجه اراضی اعاده به وضع سابق شد با حکم دیوان عالی کشور و متعاقب حکم صادره از دیوان عالی کشور پرونده مجددا در کمیسیون های ماده 100 شهرداری لواسان مطرح شد و کمیسیون های ماده 100 شهرداری لواسان رای به قلع و قمع بناهای احداثی صادر کردند/ آنچه که اجرا شد آرای صادره از کمیسیون ماده 100 بود که متعاقب رای دیوان عالی کشور بود/الان هم رای کمیسیون ماده 100 اجرا شده و بخشی از آن اگر باقی مانده در همین روزها اجرا می شود و مجموعه اراضی کلاک که متعلق به آقای نجفی بود اعاده به وضع سابق شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد طرح ادعاهای جدید در مورد کشتی سانچی گفت: رای غیرقطعی دلالت بر زنده بودن سرنشینان ندارد/ به آرای غیرقطعی استناد نمیکنیم /پرونده به دادگاه تجدید نظر ارسال شده است.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: اولین مسئولیت نظام بانکی کمک به تولیدگران و صنعتگران است/تملک بانک نباید به معنای تعطیلی واحد تولیدی و کارگران باشد/ بانک باید همانند مالک قبلی و بهتر از آنها فعالیت و تولید را ادامه دهد/ در صورت قصور بانک با آنها برخورد و بازخواست خواهند شد.
در سال 99، هزار و دو واحد تولیدی با اقدامات قوه قضاییه حیات به آنها برگشت/ بالغ بر دو هزار واحد صنعتی در دو سال اخیر و دوره تحول با پیگیری های قوه قضاییه احیا شدند/ شاغلین این مجموعه ها نیز عدد بالایی (حدود دهها هزار نفر) است.
علیرضا عامری رئیس هیات مدیره و مدیرعامل وقت سازمان منطقه آزاد کیش به جرم اخذ رشوه، تبانی در انجام معاملات دولتی، سو استفاده از موقعیت و مقام شغلی به یک فقره چهار سال و نیم حبس به علاوه یک فقره دیگر چهار سال حبس، به علاوه دو سال حبس ،به علاوه یک سال حبس، جزای نقدی، شلاق و انفصال موقت از مشاغل دولتی که البته به حکم قانون مجازات اشد قابل اجرا خواهد بود محکوم شده است /لیلا امیرآبادی وکیل دادگستری به جرم پرداخت رشوه، جعل اسناد، اعمال نفوذ و معاونت در تسهیل مال نامشروع به سه فقره دو سال حبس و یک فقره یک سال حبس محکوم شده است.
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با گرانیهای اخیر در بازار مرغ بیان کرد: به همه دستگاهها بویژه سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کردیم حاضریم کمک کنیم/ در روزهای اخیر و هفته جاری دادستانهای ما، معاونین دادستان به کمک تعزیرات حکومتی رفتند مواردی از سواستفاده در حوزه توزیع مرغ را کشف و متهمینی را دستگیر کردند، پرونده های آنها در حال رسیدگی است.
سخنگوی دستگاه قضا عنوان کرد: برای سال 1400 نرخ دیه قتل غیرعمد مسلمان 480 میلیون تومان تعیین شد.
اسماعیلی در ارتباط با پرونده «اکبر طبری» گفت: در پرونده اکبر طبری حکم قطعی صادر شد/ محکومیت وی در ارتباط با لیدری و سردستگی باند ارتشاء به 31 سال حبس تعزیری، پرداخت جزای نقدی و انفصال دائم از خدمات دولتی و استرداد فهرست بلندبالای تحصیل شده از سوی دیوان عالی کشور تایید و قطعی شده است/تنها در ارتباط با اتهام پولشویی تردید وجود دارد/سایر محکومیتها به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
اسماعیلی در ادامه گفت: در واحدهای قضایی در دادسرا و دادگاهها حضور هزار شعبه اختصاصی برای حوزه انفال و منابع طبیعی تعیین کردیم/ در سال 99 در این شعب 19 هزار و 755 حکم قضایی صادر شد/ در ارتباط با اراضی ملی و منابع طبیعی 24 هزار و 160 هکتار به بیت المال اعاده شد/ در حوزه آزاد سازی تصرفات حریم دریاها در شمال و جنوب کشور بستر و حریم رودخانه ها 39 هزار و 185 هکتار از اراضی ساحلی آزاد شد/ در ارتباط با تغییر کاربری ها در سال 99 ، نه هزار و 106 حکم صادر شد، 6 هزار و 388 هکتار از اراضی ملی و باغات به وضعیت سابق اعاده شد/بیش از یک میلیون قلع و قمع توسط قوه قضاییه صورت گرفت.
سخنگوی دستگاه قضا در ادامه گفت: در سال 99 یازده سفر استانی و یک سفر بین المللی انجام دادیم که دستاوردهای منطقهای ملی و بینالمللی در ابعاد مختلف به همراه داشت/ بازدید از صنایع چوب و کاغذ سازی، نساجی مازندران، کارخانه قند یاسوج، ماشین سازی تبریز و ... نمونه هایی از واحدهای صنعتی و تولیدی که در جهت حل مشکلات آنها قدم های موثری برداشته شد.
اسماعیلی گفت: در سال 99 تمامی زندان های کشور به سیستم دادرسی الکترونیک مجهز شدند؛ 400 اتاق دادرسی الکترونیک در زندان ها دایر شد؛ در برخی زندان ها یک اتاق و در برخی تا چهار اتاق دایر شد/ با تجهیز حدود 3هزار اتاق دادرسی توانستیم پرونده 120 هزار زندانی را بدون اعزام رسیدگی کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه در ابتدای چهلمین نشست خبری خود با رسانهها گفت: همکاران ما کرونا را به پیشران هوشمندسازی قوه قضاییه مبدل کردند/ توانستیم در یکسال جاری 40 سامانه جدید برای خدمت رسانی هوشمند در قوه قضاییه به بهره برداری برسانیم/ حذف بیش از سه میلیون مراجعه حضوری در واحدهای قضایی از سامانه ها/دو میلیون و 200 هزار نفر در سال 99 با مراجعه به سامانه های نوبت دهی بدون معطلی نسبت به دریافت خدمات قضایی بهره مند شدند/ بیش از یک میلیون گواهی انصار وراثت صادر شد/ بیش از یک میلیون درخواست، لایحه و شکواییه در سامانهها به ثبت رسید/ یک میلیون اظهار نظر کارشناسی از ناحیه کارشناسان رسمی دادگستری به واحدهای قضایی ارسال شد/25 سرویس استعلام آنی و مکاتبات الکترونیکی به بهرهبرداری رسید؛ شاهد کاهش 10 درصدی زمان رسیدگی به پروندهها در واحدهای قضایی بودیم.
در حال تکمیل...