آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

23:45 - 24 اسفند 1399
کد خبر: ۷۰۹۷۹۳
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

«سوم آذرشهر» از ۲۶ اسفند اکران می‌شود/ پایان یک سال انتظار

«سوم آذرشهر» از ۲۶ اسفند اکران می‌شود/ پایان یک سال انتظار

فیلم سینمایی «سوم آذرشهر» به کارگردانی کامبیز صفاری، نویسندگی ایثار ابومحبوب و کامبیز صفاری و تهیه کنندگی محسن امیریوسفی از روز سه شنبه ۲۶ اسفندماه در سینماهای «هنروتجربه» در سطح کشور روی پرده می‌رود.

طرح اصلی فیلم بر اساس یک اتفاق واقعی نوشته شده است و ماجرای دختر مهاجری است که همسر ایرانی خود را در تصادف اتومبیل در کشور آلمان از دست داده است. او برای مدیریت میراث خود از همسرش به کشورش (ایران) باز می‌گردد اما ...

این فیلم قرار بود نیمه اسفند سال ۹۸ اکران شود که تعطیلی سینماها به دلیل شیوع ویروس کرونا این اکران را یک سال به تاخیر انداخت تا در نهایت اکران آخر سال ۹۹ و نوروز ۱۴۰۰ سهم این فیلم سینمایی شود.

کامبیز صفاری فعالیت در حوزه سینما را از سال ۱۳۸۰ با همکاری در تولید و تدوین فیلم‌های مستند با بهمن کیارستمی شروع کرد که منجر به ساخت چندین فیلم مستند کوتاه و بلند شد. در سال ۱۳۹۰ با نگارش و ساخت فیلم‌های کوتاه داستانی «ترانه» و همچنین کارگردانی مشترک برای ساخت فیلم بلند سینمایی «راز فاهمه» تجربه ورود به سینمای داستانی را  به دست آورد.

آروشا بیگی، خسرو پسیانی، بهناز جعفری، آتیلا پسیانی، صدف عسگری، رویا جاویدنیا، احسان امانی، حسام نورانی، علی جلالی، یاسر شریف و حمید رضایی از جمله بازیگران «سوم آذرشهر» هستند.

عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از کارگردان: کامبیز صفاری، تهیه کننده: محسن امیریوسفی، نویسندگان: ایثار ابومحبوب و کامبیز صفاری، مدیر فیلمبرداری: امیر موسوی، بازیگردان: آتیلا پسیانی، مشاور تدوین: بهمن کیارستمی، مدیر تولید: کتایون ارسنجانی، موسیقی: کریستوف رضاعی، صدابردار: بابک اخوان، طراح لباس: رعنا امینی، دستیار اول کارگردان و برنامه‌ریز: فوآد چاومه، منشی صحنه: غزل رشیدی، گریم: لیلا ابویسانی، عکاس: سمیه جعفری، طراحی و ترکیب صدا: نعیم مسچیان، جلوه‌های بصری: کیوان صفاری، تصحیح رنگ: فرهاد قدسی و مهشید افضلی، جانشین تولید: ظهیر پیرهادی، سرمایه‌گذاران: امیرحسین نفر (موسسه فرهنگی و هنری دی)، علی حسین سلگی و شرکا، مشاور رسانه‌ای: نغمه دانش آشتیانی.

«جنایت‌ بی‌دقت» به هنگ‌کنگ می‌رود

«جنایت‌ بی‌دقت» به هنگ‌کنگ می‌رود

«جنایت بی‌دقت» به کارگردانی شهرام مکری در بخش سینمای جهان چهل‌وپنجمین جشنواره فیلم هنگ‌کنگ حضور خواهد داشت. هفت فیلم دیگر از فیلمسازان ایرانی هم در این جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود.

در بخش سینمای جهان این فستیوال که از دوازده فروردین به مدت ۲ هفته برگزار می‌شود فیلم های ایرانی چون «جنایت بی‌دقت» به کارگردانی شهرام مکری، «منطقه پایانی» به کارگردانی بردیا یادگاری و احسان میرحسینی، «خط فرضی» به کارگردانی فرنوش صمدی، «مجبوریم» به کارگردانی رضا درمیشیان، «رادیولوژی یک پرتره» به کارگردانی فیروزه خسروانی، «دشت خاموش» به کارگردانی احمد بهرامی، «پسر-مادر» به کارگردانی مهناز محمدی و  ... به نمایش گذاشته خواهد شد.

۲ فیلم «رادیولوژی یک پرتره» و «دشت خاموش» در بخش مسابقه فیلم‌های اول و دوم این فستیوال هم به نمایش درمی‌آیند.

این جشنواره از قدیمی‌ترین فستیوال‌های آسیایی است و امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، امکان دعوت از مهمانان خارجی را نخواهد داشت. در بخش‌های دیگر این فستیوال مروری بر سینمای ژاپن و بخش رقابتی فیلمسازان جوان چین هم به چشم می‌خورد.

«جنایت بی‌دقت» به تهیه‌کنندگی نگار اسکندرفر محصول موسسه فرهنگی هنری کارنامه است و پخش جهانی آن را نسرین میرشب در کمپانی «دریم لب» بر عهده دارد. این فیلم پیش از این در بخش رقابتی جشنواره هایی نظیر ونیز  و شیکاگو به نمایش گذاشته شده و جایزه هوگوی نقره ای شیکاگو را به دست آورده است. فستیوال های ویناله، توکیو فیلمکس، مد فیلم، شارجه، داکا و ... از دیگر جشنواره هایی هستد که «جنایت بی دقت» در آنها حضور داشت.

یادبود هنرمندان و فرهیختگان درگذشته سال ۹۹ برگزار می‌شود

یادبود هنرمندان و فرهیختگان درگذشته سال ۹۹ برگزار می‌شود

مجموعه فرهنگی «عمارت خط سوم» در نظر دارد مراسمی را با عنوان یادبود هنرمندان، نویسندگان، شاعران و خبرنگاران فوت شده در سال ۹۹ برگزار کند.

در سال ۱۳۹۹ که به نام سال کرونایی از آن یاد می‌شود تعداد قابل توجهی از هنرمندان و فعالان حوزه فرهنگ و رسانه چشم از دنیا فرو بستند که دلیل فوت بسیاری از آن‌ها کرونا بود.

مجموعه «عمارت خط سوم» در زیر مجموعه موسسه فرهنگی هنری «خط سوم هنر» درنظر دارد در روزهای پایانی سال مراسمی را برای زنده نگاه داشتن نام و یاد این هنرمندان برگزار کند.

در اطلاعیه این مراسم آمده است:

«با احترام به همه درگذشتگان سال ۱۳۹۹ به ویژه آن‌هایی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا چشم از این دنیا فرو بستند و با ایستادن به احترام شهدای کادر درمان در مسیر مبارزه با همه‌گیری کرونا، بر آن شده‌ایم تا در روزهای پایانی سال، زنده کنیم یاد هنرمندان و فرهیختگانی را که به دلیل شرایط حاکم به خاطر اجرای شیوه‌نامه بهداشتی، غریبانه و شاید بی خداحافظی عرصه فرهنگ و هنر را ترک کردند.

می‌خواهیم ساده و بی آلایش در فضای مناسب و با پرهیز از تجمع، هر کدام دقایقی در محل عمارت خط سوم حاضر شده و شمعی به یاد آن‌ها روشن و نام آن‌ها را بر لوحی ثبت کنیم. سهم هر کدام از ما روشن کردن یک شمع و نوشتن نام یکی از هنرمندان فوت شده است.»

مراسم یادبود هنرمندان، نویسندگان، شاعران و خبرنگاران فوت شده در سال ۹۹ ساعت ۱۸ تا ۲۰ روز در فضای باز عمارت خط سوم به آدرس خیابان و لیعصر (عج)، پایین‌تر از تئاتر شهر، خیابان هاشمی فر، بن بست صاحب الزمان برگزار می‌شود.

بر اساس این خبر اسامی هنرمندان و فرهیختگانی که در سال ۹۹ چشم از جهان فرو بسته‌اند به شرح ذیل است:

ادبیات: اسماعیل سعادت، عباس صفاری، محمود کیانوش، ایرج نوبخت، کامران جلالی، علیرضا راهب، جلال ملکشا، عبدالرضا مزاری جلالی، احسان اسکندری، علی اصغر اقتداری، رحمت الله حسن پور، سید حمید محمودی، عبدالعی صادقی، کریم عبدالهی، محمدرضا حسن‌بیگی، آزاده شریعت، غضنفر بالی لاشک

تئاتر، سینما و تلویزیون: محمد علی کشاورز، سیروس گرجستانی، ماه‌چهره خلیلی، کیومرث درمبخش، سیامک شایقی، حسن عقیقی، حسن شریفی، سوسن سلیمی، احمد پورمخبر، شراره عقیلی نیکو، خسرو سینایی، صدیقه کیانفر، بهمن مفید، منوچهر طیاب، میلاد حاجی زاده، مسعود مهرابی، پرویز پورحسینی، چنگیز جلیلوند، کریم اکبری مبارکه، قدرت الله صالحی، سید جلال طباطبائی، اکبر عالمی، خسرو پایاب، کامپوزیا پرتوی، محمد اسدی، ناصر ایزدفر، علی باسره، حسن کریمی، علیرضا رنجبر، مسعود سلیمی، اسفندیار ملایری، سوسن بقاشانجانی، رضا نظری، حجت الله نجف پور، عباس زمانیفمحمد عفراوی، احمد فیضی، یوسف قربانی، حجت الله نجف‌پور، حامد جلالی کاشانی، محمد تراب نیا، علی برقی، محمود فلاح، محمدرضا الوند، علی ابوالحسنی، هوشنگ میرزایی

موسیقی: محمد رضا شجریان، ابراهیم اثباتی، رحمان گواهی، امان‌الله طاهری، براتعلی ابراهیمی، حسین قلمی، اصغر ابراهیم نژاد، رحیم خیوه‌لی، دلدار رسول‌زاده، سهراب محمدی، محمود میرزاوندی، محمد جمشیدی، عزیز بُسّاق، مجید جمشیدی، رسولبخش زنگشاهی، همایون رضا عطاردی، عیسی رستمی افین، سید حسن خان‌بیگی، موسی‌الرضا ولی‌نژاد، محمدرضا اتابکی، جمشید نجفی، احمد علی راغب، دوستعلی صادقلو، پویا جوانمیری، جواد داوری، رسول شریفی، گلنوش خالقی، رضا کوهستانی، داریوش سالاری، حجت حسنی، محمد دوّلو، حمید سعید، بهرام نازمهر، غلامرضا حاج محمدی

اندیشه و کتاب: داوود فیرحی، سید هادی خسروشاهی، حسن محجوب، حسین خامنه‌ای فرد، اکبر دهسرا، علیرضا حافظی، ابوالقاسم اشرف الکتابی، بیوک چیت چیان

رسانه: روح الله رجایی، شیده لالمی، سهیل گوهری، علی اکرمی، سید سیاوش حسینی، پژمان مهدوی فر، مهدی کاشی، نامجو زحمتکش

هنرهای تجسمی: مصطفی سهرابی، هدی زرباف، حبیب نقاش، حسین رنجبران، مرتضی محلاتی، مجید عقیلی، سعید خضایی

گزارش مالی «فارابی» منتشر شد/ کمک ۴.۴ میلیاردی به «فجر ۳۹»

گزارش مالی «فارابی» منتشر شد/ کمک ۴.۴ میلیاردی به «فجر ۳۹»

در راستای سیاست شفاف‌سازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی از موسسات تابعه سازمان سینمایی در یازده ماه سال ۹۹ منتشر شد.

اطلاعات گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی بر اساس حمایت از تحقیق، نگارش و تقویت متن فیلمنامه، حمایت از تولید فیلم سینمایی و سریال (تسهیلات)، حمایت از مشارکت در تولید فیلم سینمایی، حمایت از تولید مشترک فیلم سینمایی با دیگر کشورها، کمک به تألیف و ترجمه کتب و مقالات تخصصی سینمای حرفه‌ای، حمایت از برگزاری سی و نهمین جشنواره ملی فیلم فجر، حمایت از برگزاری همزمان سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در مراکز استان‌ها، حمایت از اجرای طرح سیمرغ و پروانه‌ها، حمایت از برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر، کمک به برگزاری سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، حمایت از آماده‌سازی و بازاریابی و عرضه فرهنگی و تجاری آثار و اعزام سینماگران به مجامع بین‌المللی، حمایت از اکران فیلم‌های سینمایی کودکان و نوجوانان، کمک به انجام ارزشیابی و نظارت بر تولید و نمایش آثار سینمایی، حمایت از برگزاری جایزه پژوهش سینمایی سال، کمک به انجام مطالعات موردی و تدوین گزارش‌های تخصصی سینما، کمک به برگزاری شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت و هزینه‌های جاری و پشتیبانی تنظیم شده است.

پنجمین جشنواره منطقه ای فیلم چراغ به کار خود پایان داد

پنجمین جشنواره منطقه ای فیلم چراغ به کار خود پایان داد

روز شنبه با حضور فیلمسازان برگزیده منطقه غرب کشور مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره فیلم کوتاه چراغ به میزبانی شهرستان بیجار برگزار شد.

مسئول سازمان بسیج هنرمندان استان کردستان در مراسم اختتامیه این جشنواره اظهار کرد: پس از اتمام مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره ۲۳۶ اثر از هنرمندان فیلمساز منطقه غرب کشور دریافت شد.

علی عباس داودنیا خاطرنشان کرد: سعید نجاتی، میرعباس خسروی نژاد، شهریار پورسیدیان، کاوه جاهد و رضا احمدیاری داوری آثار رسیده به پنجمین جشنواره منطقه‌ای فیلم کوتاه چراغ را برعهده داشتند.

بر اساس آرای هیأت داوران این جشنواره در بخش فیلم داستانی این جشنواره فیلم «گوشه پوسیده مرگ» به کارگردانی امید کرمی از زنجان رتبه اول، فیلم «داغی» به کارگردانی فاطمه محمدی از لرستان رتبه دوم و فیلم «اجباری» به کارگردانی محمد جواد خورشا از ایلام رتبه سوم را کسب کردند.

در بخش فیلم مستند رتبه اول به برهان احمدی از کردستان برای فیلم «پرونده شماره ۹۶» رسید و فیلم «گاندو» ساخته تیمور قادری از کردستان رتبه دوم این بخش را کسب کرد و فیلم «دل گرد» به کارگردانی ناصر طریحی از آذربایجان شرقی رتبه سوم را از آن خود کرد.

در بخش پویانمایی فیلم «این سو آن سو» به کارگردانی لیدا فضلی از زنجان، فیلم «درون یک چارچوب» به کارگردانی جعفر صیادی از زنجان و فیلم «پژواک» به کارگردانی برزان رستمی از کردستان به ترتیب عناوین اول تا سوم را کسب کردند.

در بخش فیلمنامه، آوات ساعد پناه از کردستان برای فیلمنامه «امید به نویسندگی» جایزه اول را کسب کرد و ایرج عباسی از خوزستان برای اثر «لالایی برای رؤیای ماهی ها» رتبه دوم و ریحانه رشیدی از خوزستان برای اثر «شوخی شوخی» رتبه سوم این بخش را کسب کردند.

در بخش بهترین‌های این جشنواره نیز جایزه بهترین پژوهش فیلم مستند به شمسی وفایی از کرمانشاه برای مستند «ناوک عشق» رسید، همچنین نازنین فلاحی از زنجان جایزه بهترین بازیگری زن این جشنواره را برای بازی در فیلم «گوشه پوسیده مرگ» از آن خود کرد.

جایزه بهترین بازیگر مرد این جشنواره به متین آقایی از خوزستان برای بازی در فیلم «مسی» رسید و همچنین جایزه بهترین فیلمبرداری به حامد بقاییان از زنجان برای فیلم «گوشه پوسیده مرگ» رسید.

جایزه بهترین صدابرداری این جشنواره به سامان شهامت برای فیلم «داغی» از لرستان رسید.

همچنین در یک اقدام ابتکاری با استفاده از مشارکت و اظهار نظر کادر درمانی شهرستان بیجار اثر برتر مردمی این جشنواره در بخش مدافعان سلامت انتخاب شد و فیلم مستند «سه متر و چند سانت» به کارگردانی مصطفی صالح نژاد از خوزستان جایزه این بخش را از آن خود کرد.

همچنین در این بخش از بهزاد نعمتی از کردستان برای فیلم داستانی «یک دنیا، یک اتاق»، حمیدرضا رزاقی از زنجان برای فیلم داستانی «کرکره»، محبوبه نوری از زنجان برای فیلم داستانی «کلاس مهربانی» تقدیر به عمل آمد.

فیلم مستند «ژنرال» ساخته مهرداد یوسفی از کردستان در بخش مرد میدان، فیلم «من اینجا هستم» ساخته سمیرا کاملی از خوزستان در بخش آسیب‌های اجتماعی با موضوع اعتیاد، فیلم مستند «خیرآباد» ساخته هیوا کیانی از کردستان در بخش سبک زندگی ایرانی اسلامی مورد تقدیر قرار گرفتند.

در بخش ماهیت شوم جریانات تکفیری از روح الله کردمیر از کرمانشاه برای فیلم داستانی مدافعان بی نام تقدیر به عمل آمد.

همچنین در بخش حمایت از تولید ملی از اسماعیل عباسی از آذربایجان شرقی برای پویا نمایی «چرخ» تقدیر شد و در بخش آسیب‌های اجتماعی با موضوع سنت‌های موهوم از صباح گویلی از کردستان برای فیلم داستانی «نچیر» تقدیر به عمل آمد.

در بخش فرهنگ ایثار و شهادت از علی سلطانی از آذربایجان شرقی برای فیلم مستند «عهد قدیم» تقدیر شد.

فیلم مستند «عین من عین تو» ساخته اسماعیل معنوی از خوزستان در بخش قرارگاه پیشرفت و گروه‌های جهادی مورد تقدیر قرار گرفت.

در بخش دفاع مقدس نیز سامان احمدی از کردستان برای فیلمنامه «مصائب شهود» تقدیر به عمل آمد و در بخش محیط زیست نیز فرید نیکخواه از کردستان برای فیلم مستند «زلزله بدون ریشتر» تقدیر شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *