تشخیص پارکینسون با سوآبهای پوستی
محققان دانشگاه منچستر از تولید نوعی سوآب پوستی بدون درد خبر دادهاند که برای تشخیص پارکینسون با دقت بالا قابل استفاده است.
خبرگزاری میزان -
_ فارس به نقل از نیواطلس نوشت: تشخیص پارکینسون فرایندی پیچیده است که بر مبنای شواهد و نشانههای این بیماری انجام میشود. اما شناسایی این بیماری بر مبنای شواهد آن معمولاً بسیار دیر امکان پذیر میشود. از همین رو پژوهشگران در تلاش هستند با استفاده از شواهد قابل جمعآوری از طریق پوست، روده و اشک چشم بیماری پارکینسون را شناسایی کنند.
محققان میگویند اطلاعات شیمیایی قابل جمعآوری از طریق پوست بدن را میتوان برای تشخیص بیماری پارکینسون به کار گرفت. آنان دقت این روش را بالا دانستهاند.
مهمترین مزیت این روش تشخیصی امکان شناسایی بیماری پارکینسون در مراحل اولیه شکلگیری و قبل از درگیر شدن بخش زیادی از سلولهای مغزی است. نمونههای جمعآوری شده از روی پوست مربوط به یک لایه چربی آن هستند که سبوم نام دارد. این ماده حاوی مولکولهایی است که تولید آنها در صورت ابتلای افراد به پارکینسون افزایش مییابد.
در مجموع آزمایش انجام شده در این زمینه بر روی ۵۰۰ داوطلب عادی و مبتلا به پارکینسون نشان داد شدت فراوانی ده ماده شیمیایی در بدن در صورت ابتلاء به این بیماری افزایش یافته یا کاهش مییابد. با بررسی چربی سبوم بر روی پوست دقت روش یادشده برای تشخیص پارکینسون در حدود ۸۵ درصد است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *