آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

23:45 - 23 اسفند 1399
کد خبر: ۷۰۹۲۱۴
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

«خورشید» مجید مجیدی در میان پنج فیلم برتر منتقد «ددلاین»

«خورشید» مجید مجیدی در میان پنج فیلم برتر منتقد «ددلاین»

تاد مک کارتی منتقد سینما، در سایت نشریه سینمایی ددلاین طی یادداشتی ۵ فیلم برگزیده خود را از میان ۱۵ نامزد نهایی اسکار غیرانگلیسی زبان، معرفی کرد که «خورشید» ساخته مجید مجیدی در این لیست قرار دارد.

«مردی که پوست خود را فروخت» به کارگردانی کوثر بن هانیا از تونس، «رفقای عزیز» به کارگردانی آن دری کونچالوفسکی از روسیه، «یک خورشید» به کارگردانی چونگ مونگ-هونگ از تایوان، «کجا رفتی آیدا؟»به کارگردانی جاسمیلا زبانیچ از بوسنی و هرزگوین و «خورشید» به کارگردانی مجید مجیدی از ایران در این لیست پنج تایی قرار دارند.

مک کارتی درباره فیلم مجیدی نوشته است: «پنجمین نامزد برحق و شایسته این لیست، باید «خورشید» مجید مجیدی از ایران باشد که به سیاق فیلم‌های این کارگردان، بر کودکان خیابانی متمرکز است که از سن کم یاد می‌گیرند چگونه با چالش‌های این زندگی کنار بیایند. علی رغم اتمسفر ناراحت کننده فیلم، مجیدی با دیدی باز و روحیه‌ای سخاوتمندانه با شیوه‌ای غیر فاصله گذارانه (کاتارسیس محور) و با تمام وجود به جنبه‌های مثبت روح انسان می‌پردازد و بر این باور است که خوبی‌ها عموماً می‌توانند بر بدی‌ها غلبه کنند.

او در پایان نوشت: این پنج فیلم گزینه‌های قاطعانه من به عنوان نامزدهای بهترین فیلم بلند بین‌المللی سال خواهد بود اما مطمئناً موارد خوب دیگری نیز در میان سایر نامزدها وجود دارند.

حضور «آنیما» در جشنواره فیلم زنان وین

حضور «آنیما» در جشنواره فیلم زنان وین

«آنیما» به کارگردانی محبوبه محمدزکی به جشنواره انیمیشن زنان وین ۲۰۲۱ (tricky women) راه یافت.

«آنیما» داستان فردی است که درگیر تفاوت‌هایش شده و در پذیرش خودِ واقعی‌اش مشکل دارد. این اثر در بخش برنامه ویژه جشنواره انیمیشن زنان وین نمایش داده خواهد شد.

این جشنواره از سال ٢٠٠١ ماه مارس هر سال روزهای نزدیک به روز جهانی زنان برگزار می‌شود. تمرکز این جشنواره بر فیلم‌های انیمیشن ساخته شده توسط کارگردانان زن است و جایگاه منحصر به فردی را در چشم انداز جشنواره‌های بین المللی به خود اختصاص می‌دهد. مواجه کردن مخاطبین با زیبایی شناسی نامحدود فیلم‌های انیمیشن ساخته شده توسط فیلمسازان زن، هدف مشخص این جشنواره به شمار می‌آید.

جشنواره انیمیشن زنان وین امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا از تاریخ ۱۰ تا ۱۴ مارس (۲۰ تا ۲۴ اسفند) به صورت آنلاین برگزار می‌شود.

«آنیما» در مدت زمان ۱۰ دقیقه و به‌صورت دوبُعدی تولید شده و بدون دیالوگ است.

عوامل ساخت این انیمیشن عبارتند از نویسنده و پژوهشگر: محبوبه محمدزکی، الهه چراغی، کارگردان و تهیه‌کننده: محبوبه محمدزکی، صداگذار: بهروز شهامت، موسیقی: فراز تعالی، انیماتور: شهریار فراش بیرانوند، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

انعقاد تفاهم‌نامه جهاد دانشگاهی و انجمن صنفی کارگردانان مستند

انعقاد تفاهم‌نامه جهاد دانشگاهی و انجمن صنفی کارگردانان مستند

با انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی هنر و انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند، تعاملات و همکاری‌های تخصصی این ۲ مجموعه گسترش پیدا می‌کند.

این تفاهم‌نامه همکاری طی نشستی با حضور بهزاد رشیدی رییس واحد هنر جهاد دانشگاهی و دبیر ششمین جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی، بابک بهداد و حسن نقاشی رییس و نایب رییس انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند با هدف توسعه همکاری‌های تخصصی مشترک و کمک به سینمای مستند صنعتی و فناوری منعقد شد.

در قالب این تفاهم نامه، همکاری‌های طرفین در موضوعاتی همچون برگزاری جشنواره فیلم و عکس فناوری و صنعتی (فردا)، برگزاری نشست‌های تخصصی و کارگاه‌های آموزشی با موضوع فیلم‌های مستند حوزه فناوری و صنعتی، اجرای طرح‌های مشترک، برگزاری دوره‌ها و ورک‌شاپ‌های آموزشی، همکاری در برگزاری مراسم «شب کارگردانان سینمای مستند» و مناسبت‌های سینمایی انجمن و همچنین اجرای طرح‌های مطالعاتی، پژوهشی و خدمات تخصصی همکاری خواهند کرد.

اکران خصوصی فیلم کوتاه «voice» برگزار شد/ رونمایی از پوستر

اکران خصوصی فیلم کوتاه «voice» برگزار شد/ رونمایی از پوستر

فیلم کوتاه «voice» به نویسندگی و کارگردانی علی عبداللهی و تهیه‌کنندگی حامد قریب پس از طی کردن مراحل پس تولید خود، روز گذشته ۱۸ در اکرانی خصوصی برای اهالی رسانه در سینما و استودیو سین واقع در مجموعه جم سنتر نیاوران به نمایش گذاشته شد.

در این مراسم که با حضور عوامل و بازیگران همراه بود، از پوستر فیلم که توسط فرناز مزین طراحی شده رونمایی شد.

فیلم کوتاه «voice» برشی از زندگی یک صدابردار سینماست که در حین رساندن مسافران، شب و روز را در یک ماشین و با شنیدن صداهایی که از زندگی عاشقانه خود ضبط کرده سپری می‌کند.
در خلاصه داستان این اثر آمده است: «هانا: اگه یه روز دلت برام تنگ شه چیکار می‌کنی؟ ابی: صدات و گوش می‌دم…»

ابراهیم عزیزی، هانا کامکار و خلیل ظروفچیان بازیگرانی هستند که در این اثر به ایفای نقش پرداختند.

هوشنگ میرزایی به بهار نرسید/ در سوگ یک چهره شریف

هوشنگ میرزایی به بهار نرسید/ در سوگ یک چهره شریف

پیام تسلیت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برای درگذشت هوشنگ میرزایی منتشر شد.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در این پیام نوشته شده است:

«بازگشت همه به سوی خداوند مهربان است

در روزهای آخر اسفندماه سالی دشوار که مفاخر بسیاری را در حوزه فرهنگ و هنر از ما گرفت، به سوگ یکی از چهره‌های شریف سینمای مستند نشسته‌ایم. دریغ که ویروس بی‌رحم کرونا، فرصت خلق آثار به یادماندنی بیشتر را از هوشنگ میرزایی گرامی ربود. مستندساز خلاقی که دل به مهر وطن داشت و در آثارش، به این سرزمین و فرهنگ و مردمانش ادای دین کرد. مدیر عامل، معاونان، مدیران و همکاران مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، این ضایعه تاسف‌بار را به خانواده محترم این هنرمند، خانواده بزرگ سینمای مستند و دوستداران هنر و فرهنگ تسلیت می‌گوید. یادش گرامی و روحش شاد.»

هوشنگ میرزایی، متولد سال ۱۳۵۰ در کوهدشت و دارای مدرک کارشناسی کارگردانی از دانشکده صدا و سیما، سازنده مستندهای «با خدا می‌رقصم»، «تفتان»، «ژین»، «چیزی شبیه چشم‌هایم» و… عضو هیات داوران جشنواره‌های بخش ملی و بین‌الملل پنجاهمین جشنواره بین‌المللی فیلم رشد، پنجاه و ششمین جشنواره منطقه‌ای خلیج فارس انجمن سینمای جوانان ایران، عضو هیات انتخاب مستند سی و ششمین جشنواره بین فیلم کوتاه تهران، داور بخش جنبی سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران، داور هیجدهمین جشن خانه سینما بود.

میرزایی در سال‌های فعالیتش جوایز مختلفی از جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی به دست آورد. جایزه بهترین فیلم افرا طلایی در جشنواره یاهورینا بوسنی و هرزگوین، جایزه تماشاگران جشنواره فیلم مستند میراداس داک اسپانیا، جایزه بهترین فیلم مستند جشنواره کلگری کانادا، جایزه بزرگ جشنواره فیلم‌های مستند جشنواره تصاویر احساس آتن به ریاست آنجلوپولوس بخشی از این جوایز هستند.

هوشنگ میرزایی که یک ماه گذشته به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شده بود، امروز پنجشنبه ۲۱ اسفندماه به دلیل ایست قلبی در گذشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *