هوا عامل اصلی انتقال کرونا
محققان بر اساس نتایج به دست آمده اعلام کردند هوا تنها عامل اصلی انتقال کرونا است. آنها میگویند سرایت پذیری ویروس از طریق سطوح ضعیف است.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه کیهان نوشت: با گذشت یکسال از همهگیری ویروس کرونا در جهان، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیدهاند که کووید ۱۹ عمدتا از طریق سطوح و مواد غذایی منتقل نمیشود و هوا یکی از راههای اصلی انتقال آلودگیاست.
به گزارش خبرگزاری فارس، در اوایل سال ۲۰۲۰ مواد ضدعفونیکننده بسیار پر طرفدار شد و با افزایش قیمت زیادی مواجه شدند، زیرا در آن زمان جامعه پزشکی به مردم توصیه میکرد بستهها، مواد غذایی، اسباببازی، تلفن همراه، کارد و چنگال و انواع سطوح را ضدعفونی کنند، اما با گذشت یکسال از همهگیری ویروس کرونا در جهان، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیدهاند که کووید ۱۹ عمدتا از طریق سطوح و مواد غذایی منتقل نمیشود.
سطوح، عامل اصلی انتقال بیماری نیستند
«امانوئل گلدمن»، میکروبیولوژیست دانشگاه راتگرز نیوجرسی در نیوآرک میگوید: ما سطوح مختلفی را در بیمارستانها و در مجاورت بیماران کرونایی آزمایش کردیم و تقریبا هیچ نوع عفونت قابل سرایتی در این سطوح شناسایی نشد. دلیل این مسئله نیز بسیار منطقی و قابل توضیح است، زیرا ویروس در محیط عادی بسیار شکننده و آسیب پذیر بوده و سریعا از بین میرود. در این شرایط آنچه باقی مانده RNA ویروسی است که میتوان از آن با عنوان جسد ویروس یاد کرد.
گلدمن در ماه ژوئیه (تیر) یک تفسیر برجسته برای مجله معتبر لنست با این استدلال که سطوح خطر نسبتاً کمی از انتقال ویروس را دارد، نوشت؛ این محقق پس از اطمینان از پژوهش خود استفاده از دستکش را کنار گذاشت.
حمایت مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا از دادههای جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده (CDC) راهنمایی خود را در مورد انتقال ویروس از سطوح در ماه مه (اردیبهشت) روشن کرد و اظهار داشت که «تصور نمیشود این مسیر اصلیترین راه انتشار ویروس باشد»؛ اکنون بیان شده تصور نمیشود که انتقال از طریق سطوح، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.
پس از این مرکز، بسیاری دیگر به نتایج مشابهی رسیدند؛ اکنون بیان شده تصور نمیشود انتقال از طریق سطوح آلوده معروف به «fomites»، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.
ویروس روی سطوح باقی میماند، اما منبع اصلی آلودگی نیست
به گفته محققان، ویروس کرونا در زمان بیماری همهگیر میتواند روی دستگیرههای در و سایر سطوح باقی بماند، اما اینها منبع اصلی عفونت نیستند. در پایان ماه مارس (دهم فروردین)، یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که ویروس کرونا میتواند برای روزها روی فولاد ضد زنگ و پلاستیک باقی بماند؛ انتشار نتایج این مطالعه باعث ایجاد تیترهای حیرت انگیز و توصیههای زیادی در مورد نحوه ضد عفونی کردن همه از دستگیره درها تا مواد غذایی شد. همچنین به نظر میرسید راهنمایی صادر شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) در ماه فوریه (اواخر بهمن ۹۹) مبنی بر اینکه ویروس عامل کووید ۱۹ میتواند از طریق سطوح آلوده منتقل شود، سروصدای زیادی به پا کرد.
سازمان بهداشت جهانی و آژانسهای بهداشتی تا ماه مه (اردیبهشت) در سراسر جهان به افراد توصیه میکردند که باید سطوح در مکانهای عمومی نظیر اتوبوس، مغازه و مدارس را تمیز کرده و ضد عفونی کنند به ویژه آنهایی که مرتباً لمس میشوند. کارخانههای ضد عفونیکننده نیز خط تولید خود را افزایش دادند تا با تقاضای زیاد مطابقت داشته باشند.
مطالعه در آزمایشگاه استریل با استفاده بار ویروسی زیاد، عامل گمراهی
به گفته پژوهشگران، اطلاعاتاشتباهی که در ماههای گذشته در مورد انتقال کرونا از طریق سطوح منتشر شد احتمالاً نتیجه گزارشهای دانشمندانی بود که تحقیقات اولیه خود را در آزمایشگاههای استریل با استفاده از مقادیر بیشتری از ویروس در مقایسه با آنچه در طبیعت مشاهده میشود، انجام دادند.
ویروس در هوا را جدی بگیرید
با جمع شدن شواهد در طی همهگیری، درک علمی درباره ویروس تغییر کرده است. مطالعات و بررسی شیوع بیماریها نشان میدهد، اکثر انتقالها در نتیجه بیرون آمدن قطرات بزرگ و ذرات ریز به نام آئروسل توسط افراد آلوده هنگام سرفه، گفتگو یا تنفس رخ میدهد. انتقال از سطوح اگرچه امکانپذیر است، اما تصور نمیشود که خطر مهمی باشد. آنچه که اهمیت دارد، انتقال ویروس از طریق هوا است؛ توجه به پاکیزگی و ضدعفونی کردن سطوح منجر به غفلت از انتشار ویروس از طریق هوا شده است.
تهویه مناسب، راهی موثر برای درامان ماندن از ویروسهای موجود در هوا
کارشناسان باور دارند، استفاده از ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، بهبود تهویه یا نصب دستگاههای تصفیه هوا در اماکن عمومی به کاهش خطر ابتلا به ویروس از طریق هوا کمک میکند؛ ضمن اینکه لازم است پنجرهها به منظور ایجاد تهویه باز شوند. اما تمیز کردن سطوح از تهویه هوا آسانتر است؛ دولتها، شرکتها و افراد باید به سرمایهگذاری هنگفت و زمان و هزینه در تلاش برای تمیز کردن عمیق ادامه دهند. در پایان سال ۲۰۲۰، فروش جهانی مواد ضد عفونیکننده روی ۴.۵ میلیارد دلار بود که بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال قبل جهش داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *