تجلیل از استاد زبان و ادبیات فارسی و هنرمند خوشنویس فارسی در ژاپن
- به گزارش رایزنی فرهنگی سفارت ایران در ژاپن، در این برنامه که در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد، حسین دیوسالار ضمن تجلیل از اقدامات و فعالیتهای این استاد زبان و ادبیات فارسی و همچنین خوشنویس فارسی گفت: ایران شناسان، اسلام شناسان و اساتید زبان و ادبیات فارسی از ژاپن و ژاپن شناسان ایرانی نقش ماندگار و بی نظیری را در راه شناخت هر چه بیشتر این دو ملت بزرگ با سابقه طولانی فرهنگی، تاریخی و صمیمانه ایفا نمودهاند و همواره قدردان تلاشها و نقش موثر آنان بوده و خواهیم بود.
رایزن فرهنگی سفارت ایران در ژاپن افزود: خانم تسونادا حدود سی سال در حوزه زبان و ادبیات فارسی و همچنین خوشنویسی به خط فارسی، در اوج هنر و خلاقیت فعالیت دارد و بسیار خرسندیم که در رایزنی فرهنگی زمینه بهره مندی از این ظرفیت برای ارائه به مخاطبان فرهنگ دوست و علاقهمند ژاپنی فراهم شده است.
خانم تسونانادا نیز ضمن تشکر از مردم ایران و رایزنی فرهنگی در حمایت از این فعالیت ها، ابراز امیدواری کرد بتوان هر چه بیشتر نسبت به معرفی فرهنگ و هنر ایران به علاقهمندان ژاپنی گام برداشت.
دکتر حداد عادل ریاست بنیاد سعدی در لوح تقدیر خود خطاب به این استاد زبان فارسی نوشت:
سرکار خانم تسونادا
آموزگار زبان فارسی و هنرمند خوشنویس ارجمند در ژاپن
تلاشهای سی ساله شما به عنوان استاد زبان و ادبیات فارسی در ژاپن و کوششی که برای معرفی هنر خوشنویسی ایرانی کرده اید نقش ارزندهای در تحکیم و تقویت پیشینه عمیق تاریخی و فرهنگی تمدن اسلامی - ایرانی در حوزه میراث ارزشمند دو ملت بزرگ ایران و ژاپن داشته است.
به پاس زحمات ارزشمند شما در زمینه آموزش زبان و ادبیات فارسی و هنر خوشنویسی ایرانی، این لوح تقدیر به پیشنهاد رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و نماینده بنیاد سعدی در توکیو (ژاپن) به سرکار عالی اهداء میشود.
هیساکو تسونادا علاوه بر زبان وادبیات فارسی، به خوشنویسی ایرانی نیز تسلط دارد و در حال حاضر نیز از سوی رایزنی فرهنگی، زمینه تدریس و آموزش وی به مخاطبان ژاپنی فراهم میباشد که با توجه به شیوع کرونا در حال حاضر به صورت مجازی برگزار میشود و بیش از ۱۲۵ فارسی آموز از سراسر ژاپن در آن شرکت میکنند.
وی بیش از این نیز سمینار مجازی «معرفی هنر خوشنویسی ایرانی» را با حضور علاقهمندان ژاپنی برگزار کرد و با هماهنگی دفتر یونسکو در ایران و پیگیری رایزنی فرهنگی، تعدادی از آثار وی در جشنواره و نمایشگاه «رقص قلم» با آثار هنرمندان کشورهای حوزه جاده ابریشم و از جمله ۶ هنرمند دیگر ژاپنی به نمایش در آمد و معرفی شد.