سلامت خونهای اهدایی چگونه سنجیده میشود؟
محمدرضا مهدیزاده در گفتوگو با میزان در پاسخ به این سوال که سازمان انتقال خون چگونه خونهای اهدایی را غربالگری میکند و متوجه میشود اهداکننده خون دچار بیماریهایی خونی نظیر ایدز و هپاتیت است؟، گفت: هر خونی که اهدا میشود ۵ آزمایش روی آن انجام میگردد، حتی اگر شخصی اهدا کننده مستمر خون باشد و هر ۳ ماه یکبار خون دهد، باز هم در هر بار اهدا این آزمایشها روی خون او انجام میشود.
وی ضمن اشاره به اینکه این ۵ آزمایش شامل آزمایشهای هپاتیت بی، هپاتیت سی، ایدز، سیفلیس و گروه خون است و چنانچه فرد اهدا کننده دچار یکی از این بیماری باشد، در این آزمایش مشخص میشود، افزود: کیتها و دستگاههایی در حال حاضر داریم، دستگاههایی هستند که در کشورهای پیشرفته دنیا مورد استفاده قرار میگیرند که این امر باعث میشود آزمایشهایی که انجام میدهیم از ظریب اطمینان بالایی برخوردار باشند.
مدیرکل انتقال خون استان تهران اظهار کرد: اگر خدایی نکرده فرد اهداکننده دچار یکی از این بیماریها باشد و خودش هم از این موضوع بیخبر باشد، در این آزمایشها مشخص میشود و ما خونش را رد میکنیم و به خود فرد هم اطلاع میدهیم تا شخص به دنبال کارهای درمانیش برود.
من سال پیش خون دادم امروز رفتم گفتن سیستم شما رو قبول نمی کنه یکی از آزمایشاتت مثبت بوده ولی دوباره تست کردن منفیه ولی با این حال نمی تونیم ازت خون بگیریم.
چه کار می تونم بکنم؟
دفعه دوم هست که برای اهدا خون گروه o مثبت به مرکز انتقال خون به فاصله زمانی دو ماه مراجعه کردم میخواستم و شکر خدا هیچ مشکل و بیماری ندارم میخواستم ببینم آیا هر ماه یا زودتر از یکماه میتونم مراجعه داشته باشم یا خیر ممنون از زحمات پرسنل سازمان