رئیس سازمان زندان ها: ۵۹ درصد محکومان واجد شرایط استان آذربایجان شرقی شاغل هستند/ هدف گذاری برای اشتغال ۸۰ درصدی زندانیان در سال ۱۴۰۰
- طبق اعلام پایگاه اطلاع رسانی سازمان زندانها و اقدامات تامینی وتربیتی کشور؛ محمدمهدی حاج محمدی روز جمعه در دیدار با نماینده، ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی گفت: این رسانهها تلاش میکنند با سوءاستفاده از وضعیت زندان ها، به همه در داخل و خارج از کشور القا کنند که نظام جمهوری اسلامی به حقوق زندانیان بی اعتنا است.
وی با تاکید بر اینکه این تهدید علیه نظام جمهوری اسلامی را باید به فرصت تبدیل کرد، اظهار داشت: زندانها در جمهوری اسلامی محلی برای هدایت و تربیت انسانها بوده و در این راستا بحث حرفه آموزی و اشتغال که نقش محوری را در اصلاح و تربیت زندانیان ایفا میکند، جزو اولویتهای سازمان زندانهای کشور قرار دارد.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با بیان اینکه هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار زندانی در زندانهای کشور وجود دارد و جمعیتی بیش از آن نیز سالانه به آنها رفت و آمد میکنند، گفت: بر اساس هدف گذاری ۵۰ درصدی محکومان و زندانیان واجد شرایط برای اشتغال تا پایان امسال، این موضوع محقق شده است.
حاج محمدی ادامه داد: در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی رقم اشتغال زندانیان بیش از ۲۰ درصد نبوده در حالی که تنها در آذربایجان شرقی این رقم به ۵۹ درصد رسیده است و این موضوع نشان از توجه نظام جمهوری اسلامی به اصلاح و تربیت انسانها حتی در داخل زندان هاست.
وی با اشاره به اینکه بر اساس تاکیدات رییس قوه قضاییه این رقم در سال آینده باید به ۸۰ درصد برسد، یادآوری کرد: برای زندانیان در داخل زندانها فرصت حرفه آموزی فراهم شده و آنها میتوانند در مدت حضور در زندان از این فرصت برای حرفه آموزی استفاده کنند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور با اشاره به اینکه عملکرد سازمان زندانها میتواند خروجی فعالیتهای بخشهای مختلف قوه قضاییه باشد، گفت: مردم میتوانند بر اساس عملکرد این سازمان به عملکرد قوه قضاییه نمره دهند.
عضو شورای عالی قوه قضائیه افزود: با عملکرد مثبت سازمان زندانهای کشور، برای خیلی از مجرمان زندانی در زندانها فرصتی فراهم میشود تا خیلی از سوءتفاهمهای آنها در خصوص عملکرد قوه قضاییه رفع شود.
وی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه زندانها باید آموزشگاه نیکی باشد، اظهار داشت: جمعیت زیادی به طور ۲۴ ساعته در اختیار زندان هستند و باید با نگاه و رفتار مثبت برای اصلاح و تربیت آنها تلاش کرد.
حاج محمدی با اشاره به طرح شهید لاجوردی در قوه قضاییه، ادامه داد: با اجرای این طرح امکان مشارکت مردم در امور زندانهای کشور فراهم شده است و مردم میتوانند در این زمینه با این زندانهای کشور همکاری کنند.
مهارت آموزی و باسواد کردن زندانیان بی سواد باید جزو اولویتهای سازمان زندانهای کشور باشد
نماینده، ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این دیدار گفت: مهارت آموزی در زندانها به افرادی که قرار است مدت زیادی در زندان بسر ببرند و آموزش سواد به کسانی که بی سواد هستند باید در اولویت برنامههای سازمان زندانهای کشور باشد.
امام جمعه تبریز با قدردانی از خدمات فرهنگی در زندانها گفت: اینکه میگویند در زندان باید فعالیتهای فرهنگی صورت بگیرد من از نزدیک شاهد آن بودم و حضور چشمگیر روحانیون و فعالیتهای فرهنگی را به چشم خودم دیده ام.
حجت الاسلام محمدعلی آل هاشم، افزود: هم اکنون در قوه قضاییه فرصتی بوجود آمده که مردم میتوانند هر زمان که نیاز باشد حرفهای خود را به مسوولان این قوه برسانند و این موضوع میتواند علاوه بر رضایتمندی آنان، امید را در دل آنها ایجاد میکند.
- بیشتر بخوانید
- رئیس سازمان زندانها وارد تبریز شد