حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود
رئیس قوه قضاییه گفت: حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود و مسئولان و مردم و بازماندگان این حادثه باید پیوسته دادخواه آن باشند.
خبرگزاری میزان -
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با خانواده شهدای سردشت، با تاکید بر این نکته که حادثه سردشت از حیث دادخواهی نباید مشمول مرور زمان شود، گفت: مسئولان، مردم و بازماندگان حادثه سردشت باید پیوسته دادخواه آن باشند.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه عامل حادثه سردشت صدام جنایتکار بود، افزود: با این وجود حامیان صدام و غربی ها و اروپایی ها که بمب های شیمیایی و گاز خردل را در اختیار صدام گذاشتند، نیز باید محاکمه شوند و در وهله اول این محاکمه در نزد وجدان بیدار جهانیان است.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ما امروز در جایگاه مدعی حقوق بشر هستیم و غرب در جایگاه متهم قرار دارد و غربی ها باید پاسخگو باشند که چگونه گاز خردل و مواد شیمیایی را در اختیار فرد جنایتکاری همچون صدام قرار دادند تا اینگونه به مردم در نقاط مختلف از جمله آذربایجان غربی و کردستان ایران و کردستان عراق آسیب برساند.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر این نکته که حادثه هایی نظیر سردشت را باید به نهضتی علیه تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و استفاده کنندگان از سلاح شیمیایی تبدیل کرد، گفت: غربی ها که تامین کننده تسلیحات شیمیایی صدام بودند، به واسطه مشارکت خود در جنایات رخ داده، نه تنها برای پرداخت غرامت و خسارت اعلام آمادگی نمی کنند بلکه حتی از عذرخواهی بابت این جنایات نیز خودداری می ورزند؛ از همین رو تمدنی که امروز مغرب زمین مدعی آن است، تمدن نیست بلکه توحش است.
آیت الله رئیسی ضمن تاکید بر لزوم آگاه سازی نسل فعلی و نسل آینده نسبت به توحشی که مغرب زمین به اسم تمدن در جهان عرضه می کند، افزود: امروز سردشت نشانه و گواهی بر وحشیگری هایی است که با مشارکت غربی ها علیه بشریت رخ داده است.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه موضوع حادثه سردشت نباید بسردی بگراید و همه بخش ها در کشور با بکارگیری یک دیپلماسی فعال باید از جنایات رخ داده علیه مردم این منطقه پرده برداری کنند، گفت: تسهیل درمان ایثارگران و جانبازان شیمیایی این حادثه یک امر ضروری است و دست اندرکاران بخش های مختلف کشور باید نیازهای درمانی جانبازان شیمیایی را با بکارگیری همه امکانات رفع کنند.
آیت الله رئیسی با اشاره به اعمال تحریم های دارویی و ایجاد اخلال از سوی غربی ها و آمریکا در زمینه تامین نیازهای درمانی جانبازان شیمیایی گفت: این امر نیز جلوه دیگری از توحش غربی ها و آمریکاست.
رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر سرزدن به خانواده شهدا و ملاقات با آنها گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی قبل از شیوع کرونا نیز خودشان هفته ای یک بار به دیدار خانواده شهدا می رفتند و زمانی که من در مشهد خادم حرم مطهر رضوی بودم، مشاهده می کردم که ایشان در تشرفات خود به شهر مقدس مشهد، بهیچوجه برنامه دیدار با خانواده شهدا را حتی در مواقع کثرت برنامه ها، ملغی نمی کردند.
آمریکا باید بهعنوان متهم اصلی تهدید اتمی و شیمیایی به پای میز محاکمه افکار عمومی جهان کشانده شود
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه «علی باقری کنی»، دبیر ستاد حقوق بشر ایران و معاون امور بین الملل قوه قضاییه اظهار کرد: کشورهایی که دیروز وحشیانه با جنگافزارهای شیمیایی به جان ملت ایران افتادند، امروز گستاخانه با نرمافزارهای قدرت اقتصادی و سیاسی حقوق مردم ایران را پایمال میکنند.
وی افزود: فضاحت سیاسی و رسوایی حقوق بشری آمریکا و همپیمانان غربی آن، زمانی به اوج میرسد که آمریکاییها با تلاش اکثریت اعضای شورای امنیت برای صدور یک بیانیه (و نه قطعنامه) در محکومیت حملات شیمیایی مکرر عراق مخالفت کرده و به آن رأی منفی میدهند و چند کشور غربی دیگر از جمله انگلیس و فرانسه در رأیگیری شرکت نمیکنند.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران با بیان اینکه سردشت باید به پیشران نهضت جهانی خلع سلاح کشتارجمعی تبدیل شود، افزود: در این میان آمریکا که دارنده بزرگترین زرادخانه سلاحهای اتمی و شیمیایی در جهان است، باید بهعنوان متهم اصلی تهدید اتمی و شیمیایی جهان به پای میز محاکمه افکار عمومی جهانی کشانده شود.
باقری کنی ادامه داد: دستگاه قضایی بهطور جدی پیگیر استیفای حقوق جانباران شیمیایی است و در این چارچوب تا کنون درخصوص استیفای حقوق بیش از ٢٠٠ نفر از آنها در دادگاه طرح دعوا شده که برای حدود ٧٠ تن از آنها رأی نهایی نیز صادر شده است. همچنین علیه چند شرکت اروپایی که در زمان جنگ مواد شیمیایی برای تولید سلاح دراختیار رژیم بعث قرار دادهاند، در محاکم بینالمللی اقامه دعوا شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *