نوشیدنیهای انرژیزا افسردگی میآورند؟
- روزنامه خراسان نوشت: نوشیدنیهای انرژیزا برای اولین بار در دهه ۱۹۶۰ در اروپا و آسیا عرضه شد و سپس حمایت مالی از مسابقات ورزشی، به محبوبیت و شهرت این نوشابهها افزود. نوشیدنیهای انرژیزا حاوی مقدار زیادی کافئین، گوارانا، شکر، جینسینگ و آسپارتام است. هدف اصلی تولید این نوشیدنیها، بالا بردن سطح انرژی، هوشیاری، بهبود خلقوخو و سر زندگی است. از این نظر بین جوانان و ورزشکاران طرفداران بسیاری دارد، اما موضوع مهم این است که مصرف طولانی مدت آن، فرد را دچار عوارض مختلفی میکند که بهتر است قبل از مصرف کمی در باره آنها فکر کنیم.
نحوه و نتایج این پژوهش
تحقیقات جدید در بزرگترین پژوهشگاه استرالیا نشان میدهد که کافئین موجود در نوشیدنیهای انرژیزا، ممکن است باعث مشکلات روانی زیادی از جمله افسردگی، تاثیر بر الگوی خواب و تغییر خلق و خوی فرد شود. اگرچه میزان این مشکلات هنوز مشخص نیست، اما نمیتوان آن را نادیده گرفت. این تحقیق روی ۴۲۹ فرد ۲۰ تا ۲۲ ساله و در دو گروه آقایان و خانمها صورت گرفته است. این افراد از قبل جزو مصرفکنندگان نوشیدنیهای انرژیزا نبودند، اما با شروع تحقیق و مصرف منظم این نوشیدنیها، استرس و افسردگی آنها افزایش چشمگیری داشت و این میزان در آقایان بیشتر از خانمها بود.
در آخر باید گفت؛ انرژی بخشی نوشیدنیهای انرژیزا به واسطه قند و کافئین موجود در آن اثبات شده است، اما نکته مهم این است که باید در مصرف آن احتیاط و تعادل را نگه داشت، زیرا تحقیقات روانشناسان حاکی از آسیبهای روانی مصرف آن است.