یادگاریهای سیامند رحمان در موزه المپیک و پارالمپیک قرار گرفت/ رونمایی از فراخوان جایزه علمی رحمان
- بر اساس اعلام کمیته ملی پارالمپیک، این مراسم مصادف با نخستین سالگرد درگذشت سیامند رحمان، قویترین ورزشکار پارالمپیکی جهان با حضور رییس کمیته ملی المپیک، معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، نماینده کمیته بین المللی پارالمپیک، دبیر اجرایی، مدیران و اعضای هیئت رییسه کمیته ملی پارالمپیک، روسای فدراسیونهای جانبازانومعلولین و نابینایانوکمبینایان، رییس انجمن پاراوزنه برداری ایران، مدیر موزه ورزش، المپیک و پارالمپیک برگزار گردید.
در این موزه، مدال طلا، ویلچر، سردیس، عکس، تجهیزات وزنه برداری، پیراهن ورزشی، گرمکن مدال آوری و تندیس زندهیاد سیامند رحمان به نمایش درآمد. در ادامه از فراخوان جایزه علمی سیامند رحمان رونمایی شد.
در این برنامه، صالحی امیری رییس کمیته ملی المپیک، علی نژاد معاون ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان، عزام الزعبی نماینده کمیته بین المللی پارالمپیک و حسین رضازاده رییس انجمن پاراوزنهبرداری ایران به سخنرانی پرداختند.
سیدرضا صالحی امیری گفت: جامعه بزرگ جانبازان و معلولان نمادی از مقاومت غرور و غیرت ایران هستند. ما سرمایههای نمادینی داریم که برای همیشه در ذهن مردم ماندگار میشود که یکی از آن سیامند رحمان است. سیامند سفر کرده، اما روحش زنده است. این دسته افراد با حیاتشان تمام نمیشوند و کسی نمیتواند چنین اسطورههایی را همانند پهلوان تختی فراموش کند.
رییس کمیته المپیک افزود: سیامند نمیمیرد بلکه سفر کرده و یادش همیشه در خاطرهها ماندگار است. امروز مهم است سرمایههای نمادین داشته باشیم تا برای آیندگان الگو باشند. باید قدردان محمود خسروی وفا باشیم که نماد مقاومت است و تا امروز توانسته این جامعه بزرگ معلولان و جانبازان را حفظ کند. پارالمپیک به مثابه ستارهای است که در آسمان ایران میدرخشد.
در این مراسم همچنین عزام الزعبی نماینده کمیته بین المللی پارالمپیک اظهار کرد: باعث افتخار من است که در اولین سالگرد قهرمان افسانهای سیامند رحمان در کنار شما هستم. نام او همواره اخلاق و منش پهلوانی را به یاد میآورد.
وی گفت: برای اولین بار سیامند رحمان را در رقابتهای انتخابی اردن دیدم که تلاش میکرد رکورد بالایی را به ثبت برساند، اما میله هالتر ما توان وزنههای بیشتری را که او درخواست کرده بود، نداشت. به او تاکید کردم که در پارالمپیک لندن میتوانید رکورد بالایی را ثبت کنید. من همیشه از او به عنوان قهرمان قوی هیکل دنیا یاد میکنم.
رضازاده نیز رییس انجمن پاراوزنه برداری در این مراسم گفت: سیامند رحمان هم رشته من بود، ۳۱۰ کیلوگرم وزنه باارزشی است که چندین سال او توانست این رکورد را جاودانه نگه دارد.
وی افزود: مدالهایی که او در بازیهای پارالمپیک، جهانی و آسیایی کسب کرد بسیار ارزشمند است. آخرین بار او را زمانی دیدم که در حال آماده سازی خود برای شرکت در بازیهای پارالمپیک توکیو بود. من یقین دارم اگر او زنده بود حتما در پارالمپیک رکورد ۳۲۰ کیلوگرم را به ثبت میرساند.
علینژاد، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش گفت: مرگ رحمان سیامند غیرمنتظره بود و صحبت در این خصوص دشوار است. نبود سیامند غیر قابل باور و جبران است و برگزاری چنین مراسمی یاد و نام آن را زنده میکند و از طرفی نهادهای ورزشی همواره در حیات و بعد از آن به یادشان هستند.