انتقاد مقام سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر به آمارهای سازمان «غذا و دارو»

6:59 - 10 اسفند 1399
کد خبر: ۷۰۵۴۶۹
به گفته مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، برخلاف آمار منتشر شده از سوی، سازمان غذا و دارو،مسمومیت متادون از ترامادول کمتر بوده زیرا مصرف آن بیشتر است.

سعید صفاتیان در گفت‌وگو با میزان گفت: تمام مخدر‌ها مانند متادون، ترامادول، تریاک و ... مسمومیت زا هستند و این مسئله در در دنیا نیز ثابت شده و امری طبیعی است.  

وی افزود: در واقع این دارو‌ها در خانه معتادان به راحتی پیدا می‌شود. به طوریکه یا خودشان بیشتر مصرف کرده و اوردوز می‌کنند یا سایر اعضای خانواده مانند کودکان به اشتباهی این مواد را می‌خورند و مسمومیت ایجاد می‌شود.  

این کارشناس حوزه اعتیاد با اشاره به آمار مسمومیت‌های اعلام شده از سوی سازمان غذارو دارو بیان کرد: بر اساس این آمار، در سال ۹۸، ۱۲ هزار نفر با مصرف متادون و ۷ هزارو ۲۰۰ نفر با مصرف ترامادول مسموم شده اند.

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره ادعای این سازمان مبنی بر رابطه توزیع متادون در مراکز ترک اعتیاد و میزان مسمومیت گفت: بر این اساس، شربت و قرص متادون، عامل مسمومیت است، بنابراین توزیع آن از داروخانه یا مراکز درمان اعتیاد تفاوتی در میزان مسمومیت ندارد.

صفاتیان درباره ترامادول بیان کرد: ترامادول صرفا از داروخانه‌ها و بدون نسخه توزیع می‌شود و مراکز این ماده را عرضه نمی‌کنند. در واقع پزشکان این ماده را در نسخه نمی‌نویسند، زیرا اصلا داروی ترک اعتیاد نیست.

وی افزود: برای تعیین دقیق میزان مسمومیت ها، باید دید تعداد افرادی که در کشور تحت پوشش مصرف متادون و ترامادول هستند، چند نفر هستند و سپس یک درصد مشخص تعیین کرد.  

این کارشناس حوزه اعتیاد ادامه داد: بر اساس این آمار، میزان مسمومیت‌های ترامادول کمتر از متادون است که به نظر من این آمار کاملا برعکس است.  

مدیر کل سابق درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر در مراکز درمان اعتیاد، بیش از یک و نیم میلیون نفر متادون مصرف می‌کنند که ۱۲ هزار نفر و در واقع زیر یک درصد مسمومیت داشته اند.  

وی افزود: در کشور ما ۱۰۰ هزار نفر ترامادول مصرف می‌کنند که ۷ هزار نفر یعنی ۷ درصد مسمومیت داشته اند؛ بنابراین مسمومیت متادون کمتر از ترامادول است و مشکل از مراکز ترک اعتیاد نیست.

صفاتیان گفت: سازمان غذا و دارو متولی آموزش درباره داروها است و هر دارویی که در کشور توزیع می‌شود، این سازمان نسبت به آن مسئول است و باید با آموزش، میزان مسمومیت را کاهش دهد.

انتهای پیام/ 


برچسب ها: اعتیاد متادون

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *