تاثیر مستقیم شیر مادر بر ایمنی نوزاد در برابر کرونا
«در دوران کرونا، زمان شیردهی به نوزادان باید افزایش یابد.» عضو کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر با بیان این جمله گفت: سیستم ایمنی کودک با شیر مادر تقویت میشود و در برابر این پاندمی ایمنی پیدا میکند.
خبرگزاری میزان -
_ ایرنا نوشت: محمود راوری با تاکید بر اینکه با وجود گذشت یکسال از شیوع ویروس کرونا، هیچ پژوهشی حکایت از انتقال این ویروس از طریق شیر مادر ندارد، اظهار داشت: حتی مشاهده شده که شیر مادر در تماس با ویروس، باعث نابودی آن میشود.
عضو کمیته کشوری تغذیه با شیر مادر افزود: سازمان جهانی بهداشت و همه مراجع علمی آکادمیک کودکان بر این موضوع تاکید دارند که نوزاد باید با شیر مادر تغذیه کند، زیرا هم باعث پیشگیری از ابتلا به کرونا میشود و هم اینکه در صورت ابتلای مادر به این ویروس، آنتی بادی در بدن او ترشح میشود که از طریق شیر به نوزاد منتقل شده و از ابتلای او پیشگیری میکند.
این متخصص کودکان با بیان اینکه در دوران کرونا، شیردهی به کودکان باید طولانیتر شود، توضیح داد: سیستم ایمنی کودک با شیر مادر تقویت میشود و در برابر این پاندمی ایمنی پیدا میکند.
وی درباره مادرانی که مبتلا به ویروس کرونا شده اند نیز یادآور شد: این مادران نباید از انتقال ویروس از طریق شیردهی بترسند و فقط باید تا دو هفته نکات بهداشتی رعایت شود و درباره مادران شیردهی که در بیمارستان بستری هستند هم دوشیدن شیر و خوراندن آن با فنجان به نوزاد و همچنین بهره گیری از بانک شیر توصیه میشود.
شیر مادران، ضامن سلامت امروز و آینده فرزندان
راوری با تاکید بر اینکه یکی از جلسات در دورههای آموزش بارداری که از هفته بیستم به بعد به صورت مرتب برگزار میشود، اختصاص به تغذیه با شیر مادر دارد، اظهار داشت: در این جلسات، چند سرفصل مهم از جمله فواید تغذیه با شیر مادر مبنی بر اینکه این تغذیه باعث سلامتی بیشتر، کاهش ابتلا به بیماری، پیشگیری از بیماریهای حاد و عفونی در کودکی و بیماریهای مزمن در سنین بالا برای مادر گفته میشود.
عضو کمیته کشوری شیر مادر با یادآوری اینکه فیزیولوژی بدن مادر به گونهای است که میتواند سه فرزند را به راحتی و به مدت ۶ ماه شیردهی کند، افزود: بیان مضرات استفاده از بطری و شیرخشک و پستانک از دیگر موضوعاتی است که در این دورههای آموزش بارداری ارائه میشود. ضمن اینکه مادری که قدرت شیردهی ندارد مشکل از عدم آموزش توسط پزشک و پرستاری است که حین زایمان در بیمارستان به مادر ارائه نشده است.
این متخصص کودکان تصریح کرد: فقط در شرایطی که مادر مشکل تکامل پستانی داشته باشد از شیردهی به فرزند خود محروم میشود که این افراد ۲ تا ۳ درصد مادران را شامل میشوند در غیر این صورت همه مادران میتوانند شیردهی داشته باشند حتی اگر به دلایل خاصی مانند اشتغال باید ساعاتی از فرزند دور باشند با دوشیدن شیر خود و از طریق فنجان، باید نوزاد را تغذیه کنند.
شیردهی و شاخصهای کافی و ناکافی بودن آن
راوری با بیان اینکه همه تلاشها در بیمارستان صورت میگیرد تا از بدو تولد نوزاد، تماس پوست با پوست و ارتباط عاطفی مادر و نوزاد برقرار شود، خاطرنشان کرد: همچنین شاخصهای کافی بودن شیر مادر آموزش داده میشود به این معنا که عنوان میشود چگونه میزان ادرار و مدفوع نوزاد نشان دهنده کافی یا ناکافی شیر مادر است. مادر با این آموزشها متوجه میشود که شیردهی کامل بوده یا نه.
عضو هیات مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر افزود: همچنین به مادر آموزش داده میشود که بخصوص در هفتههای اول، به طور مکرر نوزاد را شیردهی کند تا درد و زخمهای احتمالی سینه او به مرور رفع شود ضمن اینکه هر چه شیردهی کامل و سینه خالی شود برای مادر و نوزاد بهتر است.
از جدا کردن اتاق نوزاد بپرهیزید
این متخصص کودکان با رد هر گونه جداسازی نوزاد با مادر تاکید کرد: هم اتاقی مادر و نوزاد خیلی مهم است حتی بر هم تختی تاکید شده، زیرا با دور شدن نوزاد، مادر متوجه گرسنگی او نمیشود و فقط با شنیدن صدای گریه به سمت او میرود در حالی که گریه آخرین و بدترین علامت شیردهی است.
مادر در دوران بارداری و شیردهی نیازی به رژیم غذایی خاص ندارد
عضو هیات مدیره انجمن علمی ترویج تغذیه با شیر مادر در بخشی دیگر از این گفتگو، با یادآوری اینکه مادر باردار یا شیرده هیچ نوع رژیم غذایی ندارد، گفت: متاسفانه اکنون برخی پزشکان به مادر توصیههای غذایی و رژیمی میدهند که کاری غیرعلمی و اشتباه محض است، زیرا مادر باید در خوردن هر چیزی آزاد باشد مگر اینکه در مدفوع نوزاد ۲ تا ۳ ماهه، رگه خونی دید که در اینصورت موقتا مصرف شیرگاو و برخی مواد غذایی قطع میشود.
راوری با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان شیر مادر نباید قطع شود، تصریح کرد: بهترین مراکز آموزش نحوه شیردهی و تغذیه با شیر مادر، مراکز بهداشت و درمانی است و وقتی مادر مراجعه میکند، ماما و بهورز او را راهنمایی میکند.
این متخصص کودکان با تاکید بر اینکه علم پزشکی دوره شیردهی را دو سال یا بیشتر عنوان میکند، اظهار داشت: کودک هر چقدر بیشتر تغذیه با شیر مادر داشته باشد فواید بیشتری نصیب مادر و کودک میشود پس محدودیت سنی تا دو سال وجود ندارد. مادران شیرده فراموش نکنند که دوران شیردهی بهترین راهکار برای بازگشت بدن به حالت طبیعی و بهترین دوران برای از دست کالری و رژیم است.
در روزشمار بهداشت و سلامت کشور، از ۱۴ تا ۲۸ بهمن ماه بنام هفته «ارتقاءآگاهی درباره بارداری» نامیده شده است.
هدف از این نامگذاری افزایش آگاهی زوجها از باید و نبایدهای دوران بارداری، ارتقای سطح سلامت مادر و جنین و پیشگیری از خطرات احتمالی دوران بارداری است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *